Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Po co kościołowi pieniądze ?

~ niezalogowany
24 sierpnia 2015r. o 20:44
falco napisał(a): ooooo... !!!!
fajnie że jesteś ... poczytaj ...
chociażby na klęczkach ale poczytaj... :D

Ależ Ty jesteś mondry wiesz że czarne to czarne jaki Ty geńałny Ślimaczku :* :* :*
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2900
#falco nieaktywny
24 sierpnia 2015r. o 20:58
~ napisał(a):
~ napisał(a): Tak kosmicznym Blablarmułem :* :* :*

:*

Na razie patafianie :)

na razie ...odmów różaniec w ''intencji'' mojego ''nawrócenia'' a w swojej ...nieważne ...

i tak nie odniesie to jakiegokolwiek skutku :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
~Jonasz niezalogowany
24 sierpnia 2015r. o 21:13
falco napisał(a): a może jeden z drugim odpowie mi na to pytanie o Jonaszu?
wierzycie w to? :D

" Biblia nigdzie nie stwierdza, że właśnie wieloryb połknął Jonasza. hebrajskie słowo 'dag', występujące w Starym testamencie 19 razy, jest tłumaczone jako 'ryba'. Wieloryb nie jest przecież rybą, lecz ssakiem. Jest ciepłokrwistym, żyworodnym, a małe karmi mlekiem. W starej wersji tłumaczenia Biblii, także w polskim przekładzie, znalazł się błąd polegający na tym, że rybę nazwano wielorybem. Stało się tak dlatego, że tłumacze nie znali większego pływającego stworzenia, które by pasowało do tej historii. Greckie słowo 'ketos' znaczy 'potwór morski'. hebrajski wyraz oznaczający wieloryba brzmi 'tannin'. Tymczasem Stary testament powiada, że Jonasza połknął wielki 'dag'. Nowy Testament dodaje, że był to 'ketos'. Nigdzie natomiast w oryginalnych tekstach nie występuje stwierdzenie, że był to wieloryb."

Jeśli chcesz zgłębić temat to zajrzyj tu : http://mieczducha888.blogspot.com/2014/09/historia-jonasza-to-nie-mit.html
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
24 sierpnia 2015r. o 21:15
falco napisał(a): jak to nie ma?...ja jestem kosmitą...

No :D Nareszcie posunęliśmy się o jeden krok do przodu w naszej dyskusji Papugo :) To , że nieomylny pierdzieli coś o fałszu reinkarnacji , to jeszcze nie dowód. Jak słusznie Ksawery zauważył , nieomylny Pius XIII , co to chlał notorycznie brudzia z Adolfem zapewne dzisiaj czyści klozety w piekle.

Ale , ale ... byłem wczoraj na jarmarku zwanym Świętem Ceramiki i jako , że lubię książki , szczególnie te stare ... widziałem pozycję " Jan Paweł II , polityk i święty " . Gdyby nie chroniczny brak kasy w " wolnym kraju " to bym pewnie nabył rzeczoną knigę ... ot tak , aby utwierdzić się w przekonaniu , że żydomasoneria zawładnęła Watykanem. A JPII został papieżem na otarcie łez polskich bab po stracie mężów i synów , którzy z konieczności ruszyli na emigrację zarobkową . Tym bardziej , że najpopularniejszy zawód damski obecnie w Polsce , to podcieranie dupy rodzicom synów Wermachtu.

Qurcze , płakać mi się chce ...

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
315
#mir.ko nieaktywny
24 sierpnia 2015r. o 21:20
falco napisał(a):
~ napisał(a):
~ napisał(a): Tak kosmicznym Blablarmułem :* :* :*

:*

Na razie patafianie :)

na razie ...odmów różaniec w ''intencji'' mojego ''nawrócenia'' a w swojej ...nieważne ...

i tak nie odniesie to jakiegokolwiek skutku :D

i tak zaskakujace jest to ze jestes jednym z kilku na forum najczesciej poruszajacych temat wiary, bardziej ode mnie jako praktykujący :) wewnętrznie coś tobą stale targa

Dopisane 24.08.2015r. o godz. 21:19:

Pannazdzieckiem napisał(a): Tym bardziej , że najpopularniejszy zawód damski obecnie w Polsce , to podcieranie dupy rodzicom synów Wermachtu.

Qurcze , płakać mi się chce ...

czemu ? mlodzi polacy wolą piwo z nimi pić niż ze swoimi kumplami z polski

Dopisane 24.08.2015r. o godz. 21:20:

ilu z forum poszlo z tobą na piwo ? uderz do niemców
2900
#falco nieaktywny
24 sierpnia 2015r. o 21:37
~Jonasz napisał(a):
falco napisał(a): a może jeden z drugim odpowie mi na to pytanie o Jonaszu?
wierzycie w to? :D

" Biblia nigdzie nie stwierdza, że właśnie wieloryb połknął Jonasza. hebrajskie słowo 'dag', występujące w Starym testamencie 19 razy, jest tłumaczone jako 'ryba'. Wieloryb nie jest przecież rybą, lecz ssakiem. Jest ciepłokrwistym, żyworodnym, a małe karmi mlekiem. W starej wersji tłumaczenia Biblii, także w polskim przekładzie, znalazł się błąd polegający na tym, że rybę nazwano wielorybem. Stało się tak dlatego, że tłumacze nie znali większego pływającego stworzenia, które by pasowało do tej historii. Greckie słowo 'ketos' znaczy 'potwór morski'. hebrajski wyraz oznaczający wieloryba brzmi 'tannin'. Tymczasem Stary testament powiada, że Jonasza połknął wielki 'dag'. Nowy Testament dodaje, że był to 'ketos'. Nigdzie natomiast w oryginalnych tekstach nie występuje stwierdzenie, że był to wieloryb."

Jeśli chcesz zgłębić temat to zajrzyj tu : http://mieczducha888.blogspot.com/2014/09/historia-jonasza-to-nie-mit.html

no wreszcie!!!!...ktoś zadał sobie odrobinę trudu :)
Jonasz -ja to już dawno czytałem jak i to o rekinach i komorach powietrznych jako wytłumaczenie ''jak ktoś może przeżyć trzy dni pod wodą'' ;)

Dopisane 24.08.2015r. o godz. 21:37:

mirko :)
kler i wiara to jedno...
nie sposób mając awersję do kleru oddzielić od niego wiarę której uważam brakuje jej przedstawicielom...
czy ''coś mną targa''?...wierz mi że nie :D

w ostatnich dniach miałem niewątpliwą przyjemność zwiedzenia niejednej katedry i kilku kościołów ...bynajmniej nie w celu odszukania tam kogoś... ;)
dlaczego?...bo odnoszę wrażenie że ten któremu te budowle postawiono ,już dawno je opuścił...
być może przycupnął gdzieś w jednej z bocznych naw i czeka ... ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
24 sierpnia 2015r. o 21:42
Mirek , czy Ty się dobrze czujesz ? Ja się mogę bratać z dowolną istotą i pod dowolną szerokością geograficzną. Wqurwia mnie jednak fakt , że polskie Rodziny rozbijane są przez uwarunkowania ekonomiczne. Jak chcesz tworzyć Naród Polski liżąc dupę Niemcom ? Chyba , że nie chcesz , no to kij Ci w ucho.

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
315
#mir.ko nieaktywny
24 sierpnia 2015r. o 21:48
hehe, a czemu rodzina musi byc tylko polska? gdybym poznal miłą niemke czy żydówke to bym doskonale i z taką tworzył rodzine.

zwiedzanie Katedr i kościołów ? to szacunek, to wiele świadczy o człowieku dla mnie

Dopisane 24.08.2015r. o godz. 21:48:

Pannazdzieckiem napisał(a): chcesz tworzyć Naród Polski liżąc dupę Niemcom ?

myslisz ze dlaczego Dolny Ślask odbiega ekonomicznie od wschodnich wojewodztw ? wlasnie przez owo lizanie. polwa rodzin dzieki temu tutaj przynajmniej moze lepiej sie spelniac w rodzinie
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza