falco napisał(a): ooooo... !!!!
fajnie że jesteś ... poczytaj ...
chociażby na klęczkach ale poczytaj... :D
~ napisał(a):~ napisał(a): Tak kosmicznym Blablarmułem :* :* :*
:*
Na razie patafianie :)
falco napisał(a): a może jeden z drugim odpowie mi na to pytanie o Jonaszu?
wierzycie w to? :D
falco napisał(a): jak to nie ma?...ja jestem kosmitą...
falco napisał(a):~ napisał(a):~ napisał(a): Tak kosmicznym Blablarmułem :* :* :*
:*
Na razie patafianie :)
na razie ...odmów różaniec w ''intencji'' mojego ''nawrócenia'' a w swojej ...nieważne ...
i tak nie odniesie to jakiegokolwiek skutku :D
Pannazdzieckiem napisał(a): Tym bardziej , że najpopularniejszy zawód damski obecnie w Polsce , to podcieranie dupy rodzicom synów Wermachtu.
Qurcze , płakać mi się chce ...
~Jonasz napisał(a):falco napisał(a): a może jeden z drugim odpowie mi na to pytanie o Jonaszu?
wierzycie w to? :D
" Biblia nigdzie nie stwierdza, że właśnie wieloryb połknął Jonasza. hebrajskie słowo 'dag', występujące w Starym testamencie 19 razy, jest tłumaczone jako 'ryba'. Wieloryb nie jest przecież rybą, lecz ssakiem. Jest ciepłokrwistym, żyworodnym, a małe karmi mlekiem. W starej wersji tłumaczenia Biblii, także w polskim przekładzie, znalazł się błąd polegający na tym, że rybę nazwano wielorybem. Stało się tak dlatego, że tłumacze nie znali większego pływającego stworzenia, które by pasowało do tej historii. Greckie słowo 'ketos' znaczy 'potwór morski'. hebrajski wyraz oznaczający wieloryba brzmi 'tannin'. Tymczasem Stary testament powiada, że Jonasza połknął wielki 'dag'. Nowy Testament dodaje, że był to 'ketos'. Nigdzie natomiast w oryginalnych tekstach nie występuje stwierdzenie, że był to wieloryb."
Jeśli chcesz zgłębić temat to zajrzyj tu : http://mieczducha888.blogspot.com/2014/09/historia-jonasza-to-nie-mit.html
Pannazdzieckiem napisał(a): chcesz tworzyć Naród Polski liżąc dupę Niemcom ?