Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Ewa Gutek: Nie jestem różą w zębach w „POPiSowym” tangu
~Pytanie do Pani Ewy niezalogowany
10 października 2015r. o 22:11
Panie Ewo , jakie jest Pani zabarwienie polityczne ?
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
~Ewa Gutek niezalogowany
10 października 2015r. o 22:19
Domyślam się, że pyta Pan światopogląd. Jestem osobą wierzącą, zatem można byłoby powiedzieć, że prawicowe. Jednak sprawy światopoglądu są obecnie mało istotne, bo politycy zrobili sobie z tego pole manewru do odwracania naszej uwagi od bardzo ważnych spraw. Przykładem są osoby niepełnosprawne, rolnicy, system, a raczej jego brak w ochronie zdrowia. To są sprawy pilne, a nie te drażliwe, które nas ciągle dzielą.
Pozdrawiam
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
10 października 2015r. o 22:47
~ napisał(a): Pani Ewo napiszę Pani to samo co u kandydata Cołokidziego. Nie wierze żadnemu kandydatowi, który nie będzie miał w programie miedzy innymi to :
- kadencyjność Prezesów Sądów gównie Rejonowych,
- kadencyjność Prokuratorów Rejonowych,
-kadencyjność Komendantów Policji,
- kadencyjność wybieranych polityków wszystkich szczebli,
- oddzielenie Policji Państwowej od Samorządów( zakaz całkowity sponsoringu-czytaj uzależnianie Policji od lokalnych polityków)
W innym przypadku najlepsze prawo stanowione nie dotrze do samego dołu, jeżeli chce Pani przykładów i przekonać się czy mam rację proszę przekazać nr do kontaktu to przedzwonię .Powodzenia...

Pani Ewo , PODPIS- uję się pod tymi postulatami Nieznanego/ Nieznanej Bolecnautki / Bolecnauty. Skrócenie kadencyjności do możliwie minimalnych wymiarów czasowych. Chodzi o wyłuskanie ... jak mniemam ... tego co dobre dla Społeczeństwa , nie tego , co dobre dla kariery danej persony. Socjalizm pełną gębą ... że się tak wyrażę :D ... Jestem politykiem po to, by służyć Ludziom , nie mamonie , jak to czyni bankster Petru i jego poplecznicy ( Jasiu z kanistrem , pakuj toboły i na Majorkę , na wiejskiej siwizny dostaniesz :D ) Jestem politykiem w rodzaju Craiga Robertsa , prof. Blooma , dr Jaśkowskiego , czy też dr Nigela Farage , nie mówiąc o Niemcu , dr Ratch i wielu innych ... piewców zdrowego rozsądku , rozsianych po różnych zakątkach tej nieszczęśliwej Planety.

Pani Ewo , ja obsługa betoniary , prosty KOPACZ , cham i prostak , znający się tylko na drucie wiązałkowym , jakiś czas temu udzieliłem poparcia Pawłowi ... za namową Bolecnautów :D

Pani Ewo , ja , biedny , mały żuczek, pytam Panią , czy Pani wie , co to jest pieniądz fiducjarny ? Bezpartyjny samorządowiec , błogosławiony nam Dwuimienny Prezydent tegoż miasteczka , co to się chciał przyssać do Wielkiej Góry Głupców olał moje postulaty . Być może Pani odpowie na postulaty , cytowanego wyżej Kolegi / Koleżanki ?

Dobranoc :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
13547
#Skaut nieaktywny
10 października 2015r. o 23:05
Pannazdzieckiem napisał(a): ...
Pani Ewo , ja , biedny , mały żuczek, pytam Panią , czy Pani wie , co to jest pieniądz fiducjarny ? ...

"Panna..." kończ Waść, wstydu oszczędź"...sobie.
Wyczytałeś jedno hasło w Wikipedii, wykułeś na pamięć i bełkoczesz o tym pieniądzu fiducjarnym przy każdej okazji.
Kiedy wreszcie pojmiesz że na świecie innego pieniądza nie ma i nie będzie bo to po prostu każdy pieniądz nie mający pełnego pokrycia w złocie. Taka opcja skończyła się wieleset lat temu. Po pierwsze dlatego że zasoby złota na świecie okazały się bardzo ograniczone a po drugie dlatego że we współczesnej gospodarce nikomu, do niczego nie jest to potrzebne.
Nie odkrywaj Ameryki bo wkrótce odkryjesz ze to co mamy w kranach to nie woda tylko H2O.
Czytaj coś więcej ni Wikipedię i gazetki. :D :P

Ignoruję posty bez sensu, chamskie, obraźliwe i oczywiście ich autorów.
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
10 października 2015r. o 23:20
Skaut napisał(a): ...

Dzidziuś , to może jutro na udeptanej ziemi wytłumaczysz mi face , to face jakie gazetki czytam i czym mi to grozi ?

Qurcze , ilu jeszcze i.diotów będę musiał przerobić , aby do Stwórcy wrócić ?

Powiem Wam tak , Bracia Lachy ... i Wy Piękne Słowianki :*
Ucząc się historii , wracam do Źródła.

Dobranoc :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
13547
#Skaut nieaktywny
10 października 2015r. o 23:23
Pannazdzieckiem napisał(a):
Skaut napisał(a): ...
...

Qurcze , ilu jeszcze i.diotów będę musiał przerobić , aby do Stwórcy wrócić ?...

Proponuję żebyś zaczął od siebie :D

Ignoruję posty bez sensu, chamskie, obraźliwe i oczywiście ich autorów.
~ niezalogowany
10 października 2015r. o 23:42
PanM napisał(a): Zadałem sobie trudu i poszukałem programu Kukiza .Nie wygląda to źle ....

No to Kukiz15 ma przerąbane. Jak dotąd partie przez tego pana popierane marnie kończyły. :D :D :D
~ niezalogowany
11 października 2015r. o 8:33
Proszę bardzo napisałem niemal identycznego posta o kadencyjności pod wizerunkiem kandydata Cołokidziego i ani drgnął a Pani Ewa Gutek Zareagowała natychmiast. A to dla tego jak kto ma czysta intencje to będzie wiedział ,że to są fundamentalne zabiegi struktury Państwa aby Państwo sprawnie działało o takich posłów jak Pani Gutek mi chodzi ma Pani mój głos i mojej rodziny.