bitek.pl napisał(a): Od sześciu lat mam Passata B5 z 2004 roku z silnikiem 1.9 tdi 101km. W zawieszeniu wymieniłem przez ten czas dwa elementy, koszt ok150 zł za jeden. Teraz mam do wymiany przegub za jakieś 250 zł. Z silnikiem zero problemów. Zrobiłem ponad 200 tysięcy kilometrów. Pali w mieście 7 litrów ale w trasie, jak jechałem nad morze 5. Ja mam z nim dobre doświadczenia chociaż zaraz po zakupie były problemy z turbiną gdyż kupiłem od kobiety i auto nie było "przegonione". Pomogło czyszczenie u Pana Pająka za 300 złotych. Problemem był też czujnik otwarcia drzwi kierowcy ale to zlałem. Ja polecam, zero problemów z korozją. Ktoś tutaj pisał o ok 5000 zł za remonty zawieszenia... W moim nic takiego nie działo się.
No to ja chyba tylko miałem takiego pecha co do tego Passata, co dziwniejsze w A6 C6 nic z zawieszeniem się nie dzieje, a układ wahaczy podobny.
Zapomniałem napisać że w passacie wymieniałem też przeguby zewnętrzne, prawdę mówiąc chyba wszystko w nim wymieniłem... :D
Dopisane 22.11.2015r. o godz. 22:17:
Bitek, a korozja nie zjada Ci tylnej klapy? Mój Passat był z początku produkcji (jeszcze zielone podświetlenie deski) i tłumaczę sobie to tym, że nie był jeszcze za bardzo dopracowany. :D