Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Jak się nazywa Twój Bóg ?

14505
DP
19 kwietnia 2017r. o 20:02
Bzdura

nie oceniam innych

ale przeczytaj uważnie

Gdy siejesz plewy zbierasz tylko plewy.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~japa japa jejo niezalogowany
19 kwietnia 2017r. o 20:06
DP napisał(a):

Niepotrzebna jest wiara by być dobrym, niepotrzebna jest wiara by czynić dobro i niepotrzebna jest wiara by żyć wiecznie( w pamięci innych)

Życie w pamięci innych... no to powiedz jak pamiętasz swoją prababkę żyjącą końcem 18. wieku? Albo jak żyje w Tobie pamięć o dokonaniach pradziadka z początku 17. wieku? To tyle apropos życia w pamięci innych. Prawda jest następująca:

"Jak się lituje ojciec nad dziećmi, Tak się lituje Pan nad tymi, którzy się go boją,
Bo On wie, jakim tworem jesteśmy, Pamięta, żeśmy prochem.
Dni człowieka są jak trawa: Tak kwitnie jak kwiat polny.
Gdy wiatr nań powieje, już go nie ma I już go nie ujrzy miejsce jego.
" Ps 103;13-16

~~Do DP niezalogowany
19 kwietnia 2017r. o 20:07
DP napisał(a): Bzdura

nie oceniam innych

ale przeczytaj uważnie

Nic nie piszę, że kogoś oceniasz. I plew też nie rozsiewam. Piszę o faktach. A o naszych przekonaniach i ich wartości powinniśmy w odniesieniu do faktów rozmawiać.
2900
#falco nieaktywny
19 kwietnia 2017r. o 20:13
''pierwiastek zła'' w człowieku?
a co z ''pierwiastkiem dobra''?
a co jeśli człowiek zostanie dotknięty złem pochodzącym w prostej linii od ''boga''
napiszesz że to ''boski plan''? ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
14505
DP
19 kwietnia 2017r. o 20:21
~~japa japa jejo napisał(a):
DP napisał(a):

Niepotrzebna jest wiara by być dobrym, niepotrzebna jest wiara by czynić dobro i niepotrzebna jest wiara by żyć wiecznie( w pamięci innych)

Życie w pamięci innych... no to powiedz jak pamiętasz swoją prababkę żyjącą końcem 18. wieku? Albo jak żyje w Tobie pamięć o dokonaniach pradziadka z początku 17. wieku? To tyle apropos życia w pamięci innych. Prawda jest następująca:

"Jak się lituje ojciec nad dziećmi, Tak się lituje Pan nad tymi, którzy się go boją,
Bo On wie, jakim tworem jesteśmy, Pamięta, żeśmy prochem.
Dni człowieka są jak trawa: Tak kwitnie jak kwiat polny.
Gdy wiatr nań powieje, już go nie ma I już go nie ujrzy miejsce jego.
" Ps 103;13-16

bać się boga?
dlaczego mam bać się boga?

co takiego mi uczyni, czego już nie doświadczyłam?

strach znam go ale się nie biję
bi go znam

Dopisane 19.04.2017r. o godz. 20:19:

bo*

Dopisane 19.04.2017r. o godz. 20:21:

~~Do DP napisał(a):
DP napisał(a): Bzdura

nie oceniam innych

ale przeczytaj uważnie

Nic nie piszę, że kogoś oceniasz. I plew też nie rozsiewam. Piszę o faktach. A o naszych przekonaniach i ich wartości powinniśmy w odniesieniu do faktów rozmawiać.

rozmawiam w odniesieniu do faktów
i jestem zaskoczona że Twoje są tak różne od moich
~~ niezalogowany
19 kwietnia 2017r. o 20:24
falco napisał(a): ''pierwiastek zła'' w człowieku?
a co jeśli człowiek zostanie dotknięty złem pochodzącym w prostej linii od ''boga''

Pisałem o obydwu pierwiastkach - dobra i zła. I o pilnowaniu się, żeby zło nie zwyciężało. Dzisiaj króluje lewicowe przekonanie, że człowiek jest dobry i nie ma w nim nic złego. A całe zło wynika ze społeczeństwa, w którym jest człowiek wychowywany. Że jest to fałsz to widać na co dzień. Ale ideologia lewicowa nie dopuszcza, że może się mylić.
Człowiek od Boga nie ma zła. Masz wolną wolę. I możesz wybierać - zło czy dobro. Od Boga masz wskazówki, jak wybierać dobro. Ale możesz wybrać zło. Tak naprawdę wolna wola to jedyny element "boskości" w człowieku.
Możesz wybrać diabła, ale Twój wybór będzie skutkował na całe Twoje życie. Także to po ziemskiej śmierci.
~~ niezalogowany
19 kwietnia 2017r. o 20:25
falco napisał(a): ''pierwiastek zła'' w człowieku?

w prostej linii od boga? to jest twój dziwny czlowiek izm
jak nie wierzycie to po huhu tyle tu miauczycie

Zastosowana autokorekta

~~Do DP niezalogowany
19 kwietnia 2017r. o 20:29
Uważasz za fakt, że wszyscy ludzie są dobrzy z natury? Jakoś wszystko co widziałem w życiu przeczy tej tezie. A jeżeli jest tak, jak ja uważam, to wiele z obecnych działań w społeczeństwie trzeba zmienić. I to szybko. Na przykład model edukacji.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza