Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Jak się nazywa Twój Bóg ?

2900
#falco nieaktywny
19 kwietnia 2017r. o 21:10
~~ napisał(a):
DP napisał(a):
~~Do DP napisał(a):
narazie...

"Miłuj bliźniego, jak siebie samego".
Powodzenia na Twoje, mimo wszystko, chrześcijańskiej drodze.

masz może tutaj kogoś komu mógłbyś zdecydowanie zadedykować te słowa ? ;)
bo ja widzę tutaj takiego jednego nad wyraz ''miłującego blizniego '' :D

Dopisane 19.04.2017r. o godz. 21:10:

~~japa japa jejo napisał(a): czy złe?

Co będzie normą za 100 lat? Co będziemy tolerować za 100 lat? Jeśli trywializacja grzechu postąpi dalej to czy będziemy mogli powiedzieć, że żyjemy bez grzechu i jesteśmy dobrzy?

I z roku na rok wraz z tym jak będziemy stawać się coraz lepsi według naszych coraz gorszych standardów Bóg Biblii będzie coraz gorszym tyranem.

co było ''normą '' przed wiekami dzisiaj jest bzdurą ,absurdem ...
chcesz bym chodził w sukmanach niczym jakiś apostoł?
mam zamienić autko na osiołka?

powiedz to tym w bazylikach ;)
oni są nad wyraz często tymi którzy pokazują nam jak żyć ..
o rany!...czyżbym coś pomylił?...przesadził?
a gdzie ich strach przed ''bożym gniewem'' ?
przed ''ogniami '' i tym podobnymi bzdetami ?
dlaczego mam się bać czegoś czego oni raczej się nie obawiają ?

bóg tyranem?
prawdę prawisz ...to zaborczy ,mściwy ,rasistowski tyran ...

jak to było ?...a wytrać ich aż po któreś tam pokolenie
:D

"bierz życie z każdym oddechem..."
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~ niezalogowany
19 kwietnia 2017r. o 21:19
falco, ja po prostu wybrałem prawdziwego i jedynego Boga. To nie konkurs wyboru spośród bogów Asyrii, hinduizmu czy słowiańszczyzny. Wybrałem, bo chrześcijaństwo jest jedyną religią naprawdę dającą człowiekowi wolność. Inne to różne formy zniewolenia. Nie przypadkiem cywilizacja wolności rozwinęła się tylko na chrześcijańskim Zachodzie. Odejście od tej chrześcijańskiej cywilizacji oznacza totalitaryzm zapoczątkowany przez "wielką rewolucję francuską" w 1789 roku i jej lewicowych potomków: faszyzm i komunizm. A teraz eurokomunizm.
A tak przy okazji - czy to nie jest śmieszne, że powołujące się na myślenie racjonalne osoby odrzucają najbardziej racjonalną religię, jaką jest katolicyzm i hurtem zwracają się do irracjonalnych religii dalekiego wschodu? Śmieją się ze spowiedzi, a hurtem latają do psychoterapeutów przygotowanych przez szarlatana Freuda i wywołującego duchy Junga? Nie wierzą w Boga, ale w imię racjonalności wierzą w bóstwa słowiańskie? Czy aby świat nie zwariował?

~~japa japa jejo niezalogowany
19 kwietnia 2017r. o 21:27
~~ napisał(a): falco, ja po prostu wybrałem prawdziwego i jedynego Boga. To nie konkurs wyboru spośród bogów Asyrii, hinduizmu czy słowiańszczyzny. Wybrałem, bo chrześcijaństwo jest jedyną religią naprawdę dającą człowiekowi wolność. Inne to różne formy zniewolenia. Nie przypadkiem cywilizacja wolności rozwinęła się tylko na chrześcijańskim Zachodzie. Odejście od tej chrześcijańskiej cywilizacji oznacza totalitaryzm zapoczątkowany przez "wielką rewolucję francuską" w 1789 roku i jej lewicowych potomków: faszyzm i komunizm. A teraz eurokomunizm.
A tak przy okazji - czy to nie jest śmieszne, że powołujące się na myślenie racjonalne osoby odrzucają najbardziej racjonalną religię, jaką jest katolicyzm i hurtem zwracają się do irracjonalnych religii dalekiego wschodu? Śmieją się ze spowiedzi, a hurtem latają do psychoterapeutów przygotowanych przez szarlatana Freuda i wywołującego duchy Junga? Nie wierzą w Boga, ale w imię racjonalności wierzą w bóstwa słowiańskie? Czy aby świat nie zwariował?

Nie wierzą w Boga, ale wierzą w teorie naukowe, które są jedynie teoriami i hipotezami i do ich akceptacji potrzeba tyle samo wiary, co do wiary w Boga. Ot, paradoks.

Teoria przypadkowego powstania wszechświata, a więc wiara w to, że nic stworzyło wszystko jest rzekomo mądrzejszą teorią niż wiara w stworzenie świata przez Boga. Sami sobie odpowiedzcie.
2900
#falco nieaktywny
19 kwietnia 2017r. o 21:40
~~ napisał(a): falco, ja po prostu wybrałem prawdziwego i jedynego Boga. To nie konkurs wyboru spośród bogów Asyrii, hinduizmu czy słowiańszczyzny. Wybrałem, bo chrześcijaństwo jest jedyną religią naprawdę dającą człowiekowi wolność. Inne to różne formy zniewolenia.

Śmieją się ze spowiedzi, a hurtem latają do psychoterapeutów przygotowanych przez szarlatana Freuda i wywołującego duchy Junga? Nie wierzą w Boga, ale w imię racjonalności wierzą w bóstwa słowiańskie? Czy aby świat nie zwariował?

masz prawo dokonywać wyborów ale znowu co czytam ?
''wybrałem prawdziwego i jedynego ''

sorry ale nie będę tego komentował i wiesz dlaczego ...
to samo odnośnie chrześcijaństwa które to ponoć ''daje wolność '' a jednocześnie zniewala - ''tylko ten będzie zbawiony kto we mnie uwierzy''
niesamowita wręcz ''wolność '' w tym wypadku wyboru ... ;)

Freud tu do niczego nie jest potrzebny podobnie jak jakiś ''bóg'' bo każdy z nas jest a przynajmniej powinien być jednym i drugim jednocześnie ;)
wierzenia w boga czy to chrześcijańskiego czy słowiańskiego jest irracjonalne od samych podstaw w dzisiejszym świecie ...
podobnie ja -dokonałem wybory a który z nas dokonał właściwego ?
hahaha- kto to oceni?
;)

~~Do falco niezalogowany
19 kwietnia 2017r. o 21:53
falco napisał(a):
~~ napisał(a): falco, ja po prostu wybrałem prawdziwego i jedynego Boga. To nie konkurs wyboru spośród bogów Asyrii, hinduizmu czy słowiańszczyzny. Wybrałem, bo chrześcijaństwo jest jedyną religią naprawdę dającą człowiekowi wolność. Inne to różne formy zniewolenia.

Śmieją się ze spowiedzi, a hurtem latają do psychoterapeutów przygotowanych przez szarlatana Freuda i wywołującego duchy Junga? Nie wierzą w Boga, ale w imię racjonalności wierzą w bóstwa słowiańskie? Czy aby świat nie zwariował?

masz prawo dokonywać wyborów ale znowu co czytam ?
''wybrałem prawdziwego i jedynego ''

sorry ale nie będę tego komentował i wiesz dlaczego ...
to samo odnośnie chrześcijaństwa które to ponoć ''daje wolność '' a jednocześnie zniewala - ''tylko ten będzie zbawiony kto we mnie uwierzy''
niesamowita wręcz ''wolność '' w tym wypadku wyboru ... ;)

Freud tu do niczego nie jest potrzebny podobnie jak jakiś ''bóg'' bo każdy z nas jest a przynajmniej powinien być jednym i drugim jednocześnie ;)
wierzenia w boga czy to chrześcijańskiego czy słowiańskiego jest irracjonalne od samych podstaw w dzisiejszym świecie ...
podobnie ja -dokonałem wybory a który z nas dokonał właściwego ?
hahaha- kto to oceni?
;)

falco, jesteś wolny! Nie musisz uwierzyć i to Twój wybór, co robisz.
Pokaż mi inną religię, która nakazuje dobroć dla innych i daje Co możliwość wyboru.
Błądzisz jednak poważnie, pisząc, że człowiek powinien być bogiem. Nie jesteś i nie będziesz. A ludzie współcześni w swojej pysze czują się, przynajmniej przez większą część życia, równi Bogu. To jest tragedia współczesnego świata. Człowiek nie chce się zgodzić na bycie po prostu człowiekiem.
A jeżeli chodzi o irracjonalność w dzisiejszym świecie to wiary w tyle przesądów i głupot jak teraz nie było chyba nigdy. Króluje pseudonauka, a nie nauka. Nie ma żadnych naukowych podstaw do zakwestionowania wiary w Boga, a jest mnóstwo dowodów, że ludzie wierzą w pseudonaukowe bzdury (poczytaj R.Feynmanna na przykład i co pisał o współczesnej tzw. nauce kilkadziesiąt lat temu; teraz jest jeszcze gorzej). Nie wiem skąd u Ciebie takie zachłyśnięcie się "dzisiejszym światem". Poczytaj starożytnych filozofów - nic mądrzejsi nie jesteśmy, a można by zaryzykować stwierdzenie, że zaślepienie techniką i technologią jesteśmy wręcz głupsi.
Dobrej nocy, a skoro czytasz to dobieraj dobrze lektury.
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
19 kwietnia 2017r. o 22:14
~~japa japa jejo napisał(a): ... Jezus umarł i zakończył całe prawo mojżeszowe, bo jego wypełnianie było niemożliwe. ...

Zaraz , zaraz Japo , bo coś mi tutaj nie gra. Mówisz , że dobry bóg dając Mojżeszowi ( entymologia słowa podpowiada .... moja rzesza ... niewolników :D ) walną się w swojej wszechwiedzy z tym Dekalogiem ? To , że wypełnianie Dekalogu jest ciężkie ( wiosna idzie , panienki odsłaniają uda :) ) to wiem , ale nie niemożliwe ;)
Jezus nie umarł , albowiem dusze Stwórcy są nieśmiertelne . Śmiertelne są tylko ciała ... z prochu tej ziemi powstałe ( atom , związki chemiczne , struktury molekularne i cała reszta DNA :) )
Nieśmiertelność , to pętla Fobiusa , albo przewrócona ósemka. W ewangelii Judasza , Jezus jasno i wyraźnie mówi o reinkarnacji , której sam podlega . I dlatego mam wciąż nadzieję , że na Jego drodze znów stanie Ziemia ... jeśli Stwórca pozwoli ;)

Dobrej nocy Wam życzę Bracia Lachy i Wam Piękne Słowianki :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
2900
#falco nieaktywny
19 kwietnia 2017r. o 22:16
~~Do falco napisał(a):
falco napisał(a):
~~ napisał(a):

falco, jesteś wolny! Nie musisz uwierzyć i to Twój wybór, co robisz.

chciałbym się odnieść do wszystkiego o czym pisałeś ale na to troszkę za pózno a w kilku słowach nie dam rady ...
wspomniałeś Feynmana?...nie znam i jestem pewien że nawet nie słyszałem ...na koniec (dzisiaj ) bądz pewien że mylisz się co do tego mojego ''zachłyśnięcia'' ;)
spokojnej nocy :)
właśnie jeszcze godzinka lektury na mnie czeka ... ;)

~~ niezalogowany
19 kwietnia 2017r. o 23:05
Pannazdzieckiem napisał(a):
~~japa japa jejo napisał(a): ... Jezus umarł i zakończył całe prawo mojżeszowe, bo jego wypełnianie było niemożliwe. ...

Zaraz , zaraz Japo , bo coś mi tutaj nie gra. Mówisz , że dobry bóg dając Mojżeszowi ( entymologia słowa podpowiada .... moja rzesza ... niewolników :D ) walną się w swojej wszechwiedzy z tym Dekalogiem ? To , że wypełnianie Dekalogu jest ciężkie ( wiosna idzie , panienki odsłaniają uda :) ) to wiem , ale nie niemożliwe ;)
Jezus nie umarł , albowiem dusze Stwórcy są nieśmiertelne . Śmiertelne są tylko ciała ... z prochu tej ziemi powstałe ( atom , związki chemiczne , struktury molekularne i cała reszta DNA :) )
Nieśmiertelność , to pętla Fobiusa , albo przewrócona ósemka. W ewangelii Judasza , Jezus jasno i wyraźnie mówi o reinkarnacji , której sam podlega . I dlatego mam wciąż nadzieję , że na Jego drodze znów stanie Ziemia ... jeśli Stwórca pozwoli ;)

Dobrej nocy Wam życzę Bracia Lachy i Wam Piękne Słowianki :)

Ale belkot. falco w jego jednostronnosci intelktualnej jest w porownaniu z toba bardziej jasny i wierny jego zasadom. Zwlaszcza w tropieniu pedofilii ksiezy (chociaz ostatnio podaje podgrzewane kotlety) oraz (to jego drugi konik)pazernosci niektorych ksiezy na pieniadze (mamona).
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza