Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

~~Len niezalogowany
2 grudnia 2021r. o 23:42
Horus napisał(a):
skoro postawy księży pokazują nam jakie mają podejście do wiary to dlaczego nie możemy wątpić ?
dlaczego nie możemy uważać że skoro oni nie wierzą my musimy?
po co nam akwizytorzy namawiający nas do czegoś tam a przecież wiedzą że sprzedają bubla?

Oczywiście że mamy prawo wątpić. Tak samo jak mamy prawo do wyboru, gdzie chcielibyśmy aby po śmierci znalazła się nasza dusza. Jest to indywidualny wybór każdego z nas. Wybory innych nie mają tu nic do rzeczy. Mogą cie jedynie utwierdzić w wierze, lub ją osłabić. Ale wiara jest tylko twoja. Na sądzie ostatecznym będziesz osądzony ze swoich uczynków a nie z uczynków swojego sąsiada gorliwego katolika, który w kościele siedzi w pierwszej ławce a po wyjściu ze świątyni nikogo nie szanuje. Z tego on się rozliczy. Dostałeś wolną wolę to z niej korzystaj. Korzystaj mądrze, bo i rozum po coś dostałeś.
To nie jest tak jak u komunistów, gdzie prawdę można przegłosować. Albo jak u propagandystów, gdzie kłamstwo powtórzone sto razy staje się prawdą.
U Boga jest stała i niezmienna prawda i jej się trzymając masz szansę przetrwać w tym zwariowanym świecie. Jeśli ją odrzucisz, nie będziesz miał nic.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Posiwiały Omieg niezalogowany
2 grudnia 2021r. o 23:48
~~pampasowiec zwyczajny napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Pomidorowa Celozja napisał(a): Temat o śmierci Panny zamknięty.
Tytoń_Len

Temat zamknięty i szlus. A czego ty oczekujesz? Żałoby narodowej? Opuszczenia flagi na ratuszu?
Jest po temacie .

Brak Panny odbieram jako osobistą stratę. Często dawał mi do myślenia. Wyprzedzał wątpliwości, które mogły się we mnie obudzić znacznie później. Skłaniał do pogłębiania fundamentów wiary. Opuszczanie flag? Żałoba narodowa? Nic z tych rzeczy. Wystarczy że się za niego pomodlisz. Będzie mi go brakowało.
2 grudnia 2021r. o 23:58
~~Pomidorowy Dereń napisał(a): w tym Twoim bełkocie ,też nic się nie zgadza
żyj i daj innym żyć(nie moje)

A tu kolejny przykład lewactwa. Okrzyknąć coś bez słowa uzasadnienia. Coś w stylu: "Partia przewodnią siłą narodu". A że prowadzi naród do zguby to już nad tym się nikt nie zastanawia. A wypadałoby dopowiedzieć "bo....".
Tylko że tu nie ma czego napisać po tym "bo", gdyż po prostu brak jest jakichkolwiek argumentów.
Mówisz daj żyć. A czy ja ci bronię? Żyj sobie jak chcesz. Moim obowiązkiem jako katolika jest jedynie wskazać ci drogę do Boga. Nie masz obowiązku nią iść. Ale wiele osób by akurat chciało, a gdzieś ją zgubiło. Może i ja jestem wśród nich. Właśnie po to dyskutujemy aby tę drogę odnaleźć.

22258
#Horus nieaktywny
3 grudnia 2021r. o 7:40
~~Posiwiały Omieg napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Pomidorowy Dereń napisał(a) A że prowadzi naród do zguby to już nad tym się nikt nie zastanawia. A wypadałoby dopowiedzieć "bo....".
Tylko że tu nie ma czego napisać po tym "bo", gdyż po prostu brak jest jakichkolwiek argumentów.
Mówisz daj żyć. A czy ja ci bronię? Żyj sobie jak chcesz. Moim obowiązkiem jako katolika jest jedynie wskazać ci drogę do Boga. Nie masz obowiązku nią iść. Ale wiele osób by akurat chciało, a gdzieś ją zgubiło. Może i ja jestem wśród nich. Właśnie po to dyskutujemy aby tę drogę odnaleźć.

ale ja chętnie poczytam co masz do napisania po tym ''bo''
może jakieś argumenty które do mnie przemówią?

Mam żyć '' jak mi się chce '' a ty masz ''obowiązek''' mnie ''nawracać''?
nie pisz tutaj o jakiejś ''dyskusji'' bo tu jej po prostu nie ma...
3 grudnia 2021r. o 10:15
Kolejny co zakłamuje rzeczywistość. Ponad tysiąc stron komentarzy a ten będzie gadał że dyskusji nie ma :-)))))
No ale pewnie zaraz mi udowodnisz że jak ktoś coś powie a inny używając argumentów powie coś innego - to nie jest dyskusja. Podasz jakąś lewacką definicję, która zakłamie kolejne pojęcie. Koń jaki jest, każdy widzi, ze zacytuję termin z przedwojennej encyklopedii. I podobnie, ze mamy tu do czynienia z dyskusją, każdy widzi :-P
22258
#Horus nieaktywny
3 grudnia 2021r. o 10:31
''dyskusja''?
;D
a gdzie argumenty na istnienie ''boga''?
jeden konkret...;D
ja ci napiszę w tej chwili jeden ,zasadniczy...
gdzie był kiedy mordowano miliony istnień ludzkich?

a co ilości stron...przez kolejny ich tysiąc wątpię byś mi kimkolwiek jesteś udowodnił /a jego istnienie...

ale próbuj...;D
3 grudnia 2021r. o 13:10
Konkret?
A choćby Biblia. Badana pod różnym kątem. Nawet przez szpeców od przesłuchań. Według nich "zeznania" świadków są spójne i nie udałoby się ich tak sprytnie spreparować.
Albo Całun Turyński i jego zgodność z chustą z Oviedo.
Albo zgodność wizerunku Chrystusa z widzenia Św. Faustyny Kowalskiej z tym z Całunu.
Nie mówiąc już o cudach uzdrowień za wstawiennictwem świętych.
Objawienia...
3 grudnia 2021r. o 13:16
Horus napisał(a):
gdzie był kiedy mordowano miliony istnień ludzkich?

A gdzie miał być? Bóg jest wszechobecny.
Spytaj raczej dlaczego nie interweniował. Widocznie jego interwencja nie była potrzebna. Czy będziesz miał pretensję do nauczyciela, który swojemu uczniowi na klasówce nie podsunie ściągi, widząc ze ten nic nie umie?
Bóg wygnał nas z Raju bo nie byliśmy na niego gotowi. Swoją gotowość, lub jej brak okazujemy tu i teraz swoim ziemskim życiem. Bóg nie może działać za nas. Bo po to mamy wolną wolę, by pokazać jacy jesteśmy, jaki jest każdy z nas.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza