Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Lex Tusk

~~Yogi niezalogowany
2 września 2023r. o 21:20
Janie spróbuj raz zafunkcjonować bez TVN 24, Onet, wp. albo innej GW:)
Dasz radę:)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Nadżółkły Rącznik niezalogowany
2 września 2023r. o 21:24
Lucjan a Krzywonos?
jak widzisz jej postać?
tak w dwóch ,trzech słowach...bliżej do niej jest tobie czy mnie?
2 września 2023r. o 21:31
M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Nadżółkły Rącznik napisał(a): , przeczytałeś artykuł Ryszarda Śnieżko i powtarzasz to co napisał , bardziej ze swojej działalności znany mi jest Borowczak

ale Śnieżko opisał ''działalność'' Borowczaka...;D
czyżbyś to wszystko uznał za kłamstwa? ;D

a znajomość Borowczaka z Adamowiczem? ...ich wspólne świętowanie rocznic powstania Solidarności?
skąd gwizdy na ich widok?
czy tylko na Adamowicza gwizdali? ;D
2 września 2023r. o 21:34
dobra...na dzisiaj wystarczy pisania ...poczytam sobie to i owo bo nowe książki wypożyczyłem z czytelni...

Wiki to nie wszystko...;D
14240
M21W2
2 września 2023r. o 21:36
~~Nadżółkły Rącznik napisał(a): Lucjan a Krzywonos?
jak widzisz jej postać?
tak w dwóch ,trzech słowach...bliżej do niej jest tobie czy mnie?

Mnie i Krzywonos dzieli przepaść , staram się nie pisać nic na podstawie ludzi z Gdańska , Krzywonos ma bardzo złą opinię u byłych kolegów .
Tu masz ocenę Borowczaka jaką wystawił jemu Wałęsa , jest zbyt wiele rozbieżności aby o ludziach Solidarności z Gdańska wypowiadać się .

" Ten, bez którego Lech Wałęsa nie byłby Lechem Wałęsą. Książka Jerzego Borowczaka o strajku i nie tylko
W Sali BHP Stoczni Gdańskiej w poniedziałek, 14 sierpnia, odbyła się promocja książki "Sierpień '80 rozpoczął Jerzy Borowczak". Jej bohater w wywiadzie-rzece opowiada m.in. o swoim życiu przed Sierpniem’80, przebiegu historycznego strajku w Stoczni Gdańskiej sprzed 43 lat oraz czasach współczesnych. W spotkaniu uczestniczył m.in. Lech Wałęsa. - Bez Jerzego Borowczaka nie byłoby Lecha Wałęsy, nie byłoby Solidarności - stwierdził b. prezydent RP. "

Dopisane 02.09.2023r. o godz. 21:36:

na podstawie opinii ludzi z Gdańska
~~Herbaciany Różanecznik niezalogowany
2 września 2023r. o 21:48
Byłem w muzeum solidarności w stoczni gdańskiej w 2010 roku. Tak jak tam pusto w sensie brak zainteresowanych, głucho wszędzie, pusto wszędzie.
Tak władze Gdańska traktowały i traktują solidarność, a czy ktoś coś słyszał aby jej przywódca czyli Wałęsa coś o tym historycznym miejscu wspominał, zachęcał do odwiedzenia?
Nie......."cicho wszędzie głucho wszędzie co to będzie co to będzie"
~~Bali_mjsr niezalogowany
2 września 2023r. o 21:54
Bali real estate for sale - don't miss out!
~~Kawowa Mina niezalogowany
2 września 2023r. o 22:48
Dla mnie z Solidarności liczy się tylko Lech Wałęsa reszta to stado sępów którzy rzucili się na Polskę razem z komuchami jak na padlinę którą należy rozszarpać i jak najwięcej ukraść dla siebie.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza