~~Nadżółkły Rącznik niezalogowany 3 września 2023r. o 7:17
historia Solidarności to ''temat rzeka''
pełna zakrętów i ...niespodzianek...
w jej historię wpisani są ludzie o prawdziwych charakterach i zwykłe szuje...a to kto jak kogo widzi dzisiaj najczęściej jest uwarunkowane ''punktem siedzenia'' czyli inaczej mówiąc za jaką PARTIĄ kto dzisiaj przestaje...
moim zdaniem to kardynalny błąd bo na historię ''s'' powinno się potrzeć chłodno nie kierując się osobistymi sympatiami lub uprzedzeniami...
oczywiście można tu napisać że robię ten sam błąd tylko ja od początku powstania tego związku byłem sceptyczny i krytyczny co do zachowań jego ''władz''
a to że upolitycznili się zaraz od początku już wtedy powinno dać ludziom coś do myślenia...nie chcieli więc skończyli jak skończyli...
efektem tego było wewnętrzne rozbicie związku na'' dziesiątki'' innych a to pokazuje tylko to że tu nie chodziło o Polaków tylko o władzę dla swoich ...na własne interesy ...
sam upadek stoczni jest na to najlepszym przykładem....wystarczy pobuszować trochę w internecie by dowiedzieć się kto tak naprawdę zarobił na terenach postoczniowych ....swego czasu głośno było przecież o Szlancie...a to tylko jeden i to nie ktoś z ''górnej pólki'' ...prawdziwe ''kokosy '' zrobił tu pewien Ukrainiec ...wtedy nie było jeszcze żadnej wojny więc nie piszcie mi że mam jakieś uprzedzenia...;D
uważam że...gdyby wtedy rządzącym naprawdę zależało na polskich zakładach ,na polskich stoczniach które wtedy naprawdę się liczyły zrobili by wszystko by je ratować ....
nie zrobili nic zajęci swoimi ''wojenkami partyjnymi'' ...i taki stan trwa do dzisiaj ....;D
skutecznie dzieląc np. Lucka i mnie....;D
~~Wreszcie dziadu out niezalogowany 3 września 2023r. o 12:53
— Jeżeli będziemy dalej pełnić misję, rozważymy powołanie specjalnego resortu, który zajmie się transformacją energetyczną przemysłu wydobywczego i całej polskiej energetyki — powiedział w niedzielę premier Mateusz Morawiecki w trakcie wystąpienia podczas obchodów 43. rocznicy podpisania Porozumienia Jastrzębskiego.
ZGADUJMY
Kto tam dostanie robotę ? ja twierdzę że jak zawsze nasi specjaliści od mam PISi taleny
~~Nadżółkły Rącznik niezalogowany 3 września 2023r. o 12:59
czy to dzień czy dwa wstecz nie pisałem że w interesie członków ''komisji'' będzie to by czas jej trwania -bo przecież nie pracy - było to by istniała przez lata niczym ''komisja'' antonia ''drona''?
dzisiaj w ''kawie na ławę'' Zybertowicz sam to powiedział....;D
Jasiu ty myślący jesteś:) tak? to powiedz kto naprawdę myśli co robi............. czy ma przemyślane swoje działania?.......to jak chce rządzić Polską............PiS czy PO?
~~Irezyna płowa niezalogowany 3 września 2023r. o 14:33
A ty Rysiek co masz do powiedzenia na ten temat skoro zdanie innych tak bardzo zaprząta ci umysł? Nie potrafisz myśleć samodzielnie? A jeśli tak to jakie jest twoje zdanie ?
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.