Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Internet (telewizja) z kablówki

~niezadowolony niezalogowany
12 kwietnia 2013r. o 19:09
jezuss napisał(a): może modem się skopał. jakiś czas temu dzwonili do mnie co bym wymienił na nowszy. ja od wielu lat mam internet z kablówki i tylko raz pamiętam awarię. czasem były zaniki ale nigdy nie było to tak częste aby było uciążliwe.
ping kiedyś 32 teraz przeważnie 20.

To raczej nie była wina modemu, bynajmniej u mnie nie wiem jak u innych. No chyba, że się nagle sam naprawił. Ping dla wp.pl 45ms.
Wyniki testów:
http://www.speedtest.pl/test/59327075
http://speedtest.net/result/2641322205.png
Poprawa nastąpiła dzisiaj, jeszcze wczoraj co chwile zrywało połączenie internetowe.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
434
#jezuss nieaktywny
12 kwietnia 2013r. o 19:31
pamiętam że miałem kiedyś podobny problem ale była to wina routera. pozmieniałem kanały i było już wszystko dobrze. robiłeś zgłoszenie w biurze kablówki?
~s niezalogowany
12 kwietnia 2013r. o 23:13
jezuss napisał(a): jakiś czas temu dzwonili do mnie co bym wymienił na nowszy

a jaki masz modem?
434
#jezuss nieaktywny
12 kwietnia 2013r. o 23:58
Cisco Epc3008
a wcześniej Thomsona
~s niezalogowany
13 kwietnia 2013r. o 0:31
azart takie cudeńka daje? fajnie, że wyłącznik ma
14 kwietnia 2013r. o 0:09
jezuss napisał(a): pamiętam że miałem kiedyś podobny problem ale była to wina routera. pozmieniałem kanały i było już wszystko dobrze. robiłeś zgłoszenie w biurze kablówki?

Nie robiłem zgłoszenia,wolałem najpierw tutaj napisać i zorientować się czy to nie jest ogólny problem. Co do zgłoszeń mam złe doświadczenia, zawsze ten sam tekst: "u nas wszytko jest ok, proszę zrobić restet modemu itd. itp", a po 2 tygodniach albo jest wszystko ok albo wpadną i wymienią modem. Napisałeś, że masz router. Jak to w końcu jest z tym dzieleniem neta. Kiedyś jak zadzwoniłem do nich i powiedziałem , że mi net nie działa na żadnym z komputerów to mi odpowiedzieli, że zabronione jest używanie routerów. Jak im powiedziałem, że jeden odpinam a drugi podpinam i nie mam routera, to nawet przyjechali to sprawdzić. A jakbym miał router to co? 500zł kary za dzielenie łącza?
434
#jezuss nieaktywny
14 kwietnia 2013r. o 9:56
prawdę mówiąc to pierwsze słyszę aby nie wolno było używać routera. co do udostępniania łącza poza domem to faktycznie coś takiego jest. zabezpieczasz sieć i masz to w ...
14 kwietnia 2013r. o 13:41
Neostrada ma w regulaminie, że nie można udostępniać internetu poza lokal. W przypadku azartsat w regulaminie jest napisane:
"§ 15
1. Bez pisemnej zgody Operatora, Abonent nie może podłączać do Urządzenia dostępowego większej niż określona w Umowie ilości Terminali abonenckich."
oraz w stawkach opłat:
"Opłata za korzystanie z niezgodnej z umową liczby terminali abonenckich, za jeden: 500 zł"
Zgodnie z tym, to nie można dzielić internetu nawet w lokalu. Może coś się zmieniło (regulamin na to nie wskazuje), ale jak chciałem kiedyś podzielić neta to mi powiedzieli, że mi mogą podłączyć drugi modem. Tylko po co mam płacić za dwa łącza po 8Mb/s?
Regulamin ze strony: http://net.azartsat.pl/regulamin.html
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza