Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

spółdzielnia

~ niezalogowany
6 czerwca 2010r. o 17:31
~ napisał(a): niestety musisz napisac pismo do spoldzielni o rozlozenie dlugu na raty. napewno sie zgodza, tez tak pisalem kiedys i pomalutku splacisz zaleglości. co do ogrzewania spoldzielnia ma 180tys długu i najprawdopodobniej od jesieni bedziemy grzac farelkami bo firma dzialajaca w naszej kotłowni (na polecenie spoldzielni) juz przestała dzialac "charytatywnie"- poprostu spoldzielnia nie placila za opał mimo iz lokatorzy płacili czynsz (w tym za ogrzewanie). bo skad sie wzielo 180tysiecy długu plus odsetki? całe osiedle 4 bloki by naraz od roku nie płacili, jednocześnie wszyscy? mało prawdopodobne.
ale panie prezeski na premie dla siebie zawsze miały.stad ludzie otrzymali powiadomienia o zaleglosciach aby sie jesienia nie zdziwili jak grzejniki beda zimne. poza tym spoldzielnia od miesiaca ponad nie grzeje mimo iz temp w nocy wynosily 5- 10stopni, a nie grzeje dlatego ze im firma odciela ogrzewanie za długi.

a ja wam powiem tylko tyle, ze spoldzielnia ma duze dlugi wlasnie przez nieplacacych czynszów... nawet nie wyobrazacie sobie ile ludzi nie placi za mieszkanie w czasie, a niektorzy w ogole... przykladowo jeden z boleslawieckich wieżowców- ponad 60 procent to dluznicy .... a po wielu z nich nie powiedzielibyscie ze na czynsz ich nie stac... Wiadomo..zycie roznie sie uklada i czasami brakuje na to czy tamto... ale nie placic kilka miesiecy??? A potem w spoldzielni tylko tna etaty... Podwyzszaja oplaty...itd... Dziwicie sie?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
6 czerwca 2010r. o 17:39
znam wielu ludzi ktorzy zarabiaja wiecej ode mnie a rachunki maja wiecznie niezaplacone, to kwestia priorytetow, wola sobie kupic to czy tamto, a rachunki odkladaja na potem, takie przyzwyczajenia sie utrwalaja, poza tym to racja ze sa ludzie ktorzy nie widza nic zlego w tym ze inni za nich placa, wiem co mowie bo sama mam interes w ktorym wplaty tych rzetelnych wspolfinansuja tych co zawsze placa z duzym opoznieniem, wcale ich to nie martwi ze ja np musze sie glowic jak zbilansowac miesiac:s
~spółdzielca niezalogowany
6 czerwca 2010r. o 17:44
A jak to jest, to nie Hetel nie kieruje spraw do sądu ? Mi zrobili sprawę za 110 zł !! !! !! W którym bloku są takie zaległości, proszę podajcie to napiszę skargę do nowej rady nadzorczej, może w końcu skończą z tymi świętymi krowami !! !! !!
~``` niezalogowany
6 czerwca 2010r. o 18:25
a czy ja na początku postu napisałem że nie będę płacić za czynsz????????????wy w ogóle czytacie ze zrozumieniem .Chyba napisałem że teraz płacę normalnie a wy od razu że sam jestem sobie winien i że nikt go za mnie nie zapłaci ,to wiem sam bez waszych niepotrzebnych postów !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
~Bolesławic niezalogowany
6 czerwca 2010r. o 21:29
Wszyscy, którzy wykupili mieszkania na własność, gdyby się skrzyknęli mogliby podjąć uchwałę o odejściu od zarządcy jakim jest spółdzielnia. Nie ważne, że spółdzielnia ma też udziały czyli mieszkania jeszcze nie wykupione przez właścicieli. Droga jest żmudna ale możliwa, gdyby tylko wszyscy właściciele zechcieli odejść ze spółdzielni i mieli więcej niż 50% razem udziałów. Należałoby sprawdzić jeszcze podział geodezyjny jak są podzielone wspólnoty w budynkach. Jeżeli np. 3 budynki to jedna działka geodezyjna, to też jest to wspólnota mieszkaniowa 3 budynkowa i należałoby mieć zgodę właścicieli z tych 3 budynków. 10% właścicieli musiałoby złożyć wniosek do spółdzielni o odłączenie i przejście do innego zarządcy. Taki protokół sporządza notariusz, ale wola musi być ponad 50% właścicieli, przy założeniu, że spółdzielnia będzie miala mniej niż 50%. Analogicznie jeżeli spółdzielnia to jedna działka geodezyjna, to ponad 50% właścicieli musiałoby chcieć się odłączyć od niej. Jest to wyjście, pewnie prywatny zarządca będzie tańszy i lepszy.
~abacus niezalogowany
17 stycznia 2012r. o 15:10
RADA NADZORCZA W TZEBIENIU TO JEDNA WIELKA LIPA !!!!!!!!!! OSOBY KTÓRE TAM ZASIADAJĄ TO NIE DZIAŁAJA W NASZYM IMIENIU LECZ PRZCIWKO NAM, NAJWAŻNIEJSZE BY DOBRZE TRZYMAĆ Z PANIĄ PREZES.
PODSTAWOWY PRZYKŁAD
- ZOSTAJE UCHWALONA USTAWA I ZAWISA KAWAŁEK KARTECZKI, ŻE ZOSTAŁA PODJĘTA UCHWAŁA NR TAKI I KAKI, ALE CZY JEST NAPISANE CZEGO DOTYCZY? CZY JESTEŚMY POINFORMOWANI O PRZYSŁUGUJĄCYCH NAM PRAWACH WNIESIENIA SPRZECIWU, CZY ODWOŁANIA? N I E!!!!!! BO KTO MA W TYM INTERES? ODPOWIEDZCIE SOBIE SAMI. JEDNO JEST PEWNE, ZE TAK DZIEJE SIĘ TYLKO W SPÓŁDZIELNI " TRZEBIEŃ". WYSTAWRCZY DLA POTWIERDZENIA TEGO CO PISZĘ PRZEJŚĆ SIE PO BLOKACH INNYCH SPÓŁDZIELNI W MIASTACH I JUŻ W WEJŚCIU AŻ RAZI W OCZY. MAŁO TEGO ZARZĄDZCY TAKICH SPÓŁDZIELNI INFORMUJĄ LOKATORÓW GDZIE I WAJAKIM TERMINIE MOŻEMY SIĘ ODWOŁAĆ, A SPYTAJCIE PANIA PRZEWODNICZĄCA RADY NADZORCZEJ TRZEBIENIA JAK I CZY POMOŻE? ODPOWIEDŹ NAPEWNO BĘDZI SATYSFAKCJONUJACA :>
~ niezalogowany
17 stycznia 2012r. o 15:55
~mieszkaniec napisał(a): Dlaczego mimo takich wysokich opłat spółdzielnia nie ma zysku ?? To są pytania na które trzeba znaleźć odpowiedź, (

Bo spółdzielnie nie mają za zadanie wypracowywać zysku. Jeżeli wypracowywały by zysk to znaczy to że biorą za wysoki czynsz.
Zresztą co miałyby zrobić z zysków? Może opłacić dłużnikom mieszkania lub im je ocieplić za darmo? :D
Jeżeli ktoś twierdzi że spółdzielnia musi robić pod ZEC to po co ocieplają budynki i pozbawiają ZEC dochodu??
Ocieplanie budynków bije w ZEC ale nie stać nas na likwidację ZECu bo kto wtedy dostarczy ciepło do budynków?
Prywatyzacja nic nie da. Tak samo będziecie bulić bo tu akurat ważny byłby zysk a każda inwestycja w ZEC musiała by być odrobiona przez właściciela na mieszkańcach.
Pamiętajcie że odłączając budynek lub grupę budynków od spółdzielni, odłączacie też infrastrukturę wokoło budynku.
Przecież spółdzielnia nie będzie wam utrzymywała chodnika w czystości, nie będzie opłacała sprzątaczek, remontowała śmietnika ,kosiła trawnika...
To nie jest tak że płacisz za kawałek ziemi pod piwnicą ale też i ziemię wkoło budynku ,a tej może być bardzo dużo. No i kto za to zapłaci?
Wy!! Będzie taniej? Jak myślicie?
~abacus niezalogowany
17 stycznia 2012r. o 15:57
A JA ZA CZYN PŁACĘ 890.00 ZA 62 M, I W DOMU NIE JEST ZA CIEPŁO, ALE MYŚLĘ, ŻE TO SIĘ WKRÓTCE ZMIENI, BO SOLIDNE OSOBY WSZYSTKIMI SIŁAMI ZMIERZAJA DO ODDZIELENIA SIĘ OD SPÓŁDZIELNI I JUZ DUZO POCZYNILI W TYM KIERUNKU STARAŃ.
OSOBIŚCIE ICH DOPINGUJĘ.
NA OSIEDLU NR 1 TEŻ MOŻNA BY BYŁO DZIAŁAĆ W CELU ZMNIEJSZENIA KOSZTÓW MIESZKANIA, ALE NIE WYSTARCZY TYLKO MÓWIĆ I POKĄTNIE DEBATOWAĆ, NALEŻY BRAĆ SIĘ ZA DZIAŁANIE, A EFEKT W NIEDŁUGIM CZASIE BEDZIE ODCZUWALNY
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza