Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Religia

11202
#Anonim11202 nieaktywny
13 września 2013r. o 17:12
No tak obyśmy nie doszli do momentu, w którym bedziemy zmuszeni do obrony nie tyle wartości od dawna krzewionych co własnych rodzin.
Wczoraj napisałem temat przypominający rocznicę jednego z największych i najważniejszych wydarzeń w Europie. I z jaką odpowiedzią się spotkałem? Żebym poszedł się na 1000-lecia leczyć. Więc nie dziwcie się, że rząd po dokładnym wydymaniu was prosząc o buzi, dajecie z uśmiechem na gębie.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
13 września 2013r. o 17:14
Motywacja napisał(a): ,ludziem" można manipulować jak szmacianą lalką i chcąc bronić wartości chcrześcijańskich, broń wartości, które pomoga Ci to czynić.
Nie rozumiem waszego światopoglądu, albo co jest białe, albo czarne.

jestem zwyklym chlopem panszczyznianym, czy moglbys do mnie pisac prostym jezykiem? ;)
11202
#Anonim11202 nieaktywny
13 września 2013r. o 17:18
nie dziwie się, że nie rozumiesz,skoro pokazujesz cytat wyciągnięty z kontekstu. Powiedz czego nie rozumiesz w odniesieniu do całej wypowiedzi to pogadamy
~Iza niezalogowany
13 września 2013r. o 17:28
Motywacja napisał(a): No tak obyśmy nie doszli do momentu, w którym bedziemy zmuszeni do obrony nie tyle wartości od dawna krzewionych co własnych rodzin.
Wczoraj napisałem temat przypominający rocznicę jednego z największych i najważniejszych wydarzeń w Europie. I z jaką odpowiedzią się spotkałem? Żebym poszedł się na 1000-lecia leczyć. Więc nie dziwcie się, że rząd po dokładnym wydymaniu was prosząc o buzi, dajecie z uśmiechem na gębie.

Tak, widziałam, 330 rocznica Odsieczy Wiedeńskiej, bardzo ważne wydarzenie, dzięki.
Również Bitwa Warszawska, Grunwald, Chocim, Kłuszyn i wiele, wiele innych. Kiedyś umieliśmy walczyć, teraz wątpię :|
Pozdrawiam :)
983
#Calahan nieaktywny
14 września 2013r. o 15:37
Motywacja napisał(a):
~ napisał(a):
BPM napisał(a): Kto nie zna Biblii, nie zna Jezusa.

mozna znac Biblie a nie spotkac/poznac Jezusa. Szatan tez zna PS (Mt 4,1)

Nie rozumiem waszego światopoglądu, albo co jest białe, albo czarne. Samą zdrowaśką turków nie przepędzicie. Pozdrawiam i nakłaniam do przemyśleń

Chrześcijanie nie muszą walczyć o zwycięstwo dla siebie, bo Pan Jezus za nas zwyciężył :). Chrześcijanie walczą o innych ludzi (nie z ludźmi!) by poznali prawdę Ewangelii która jest mocą ku Zbawieniu. Apostoł Paweł mówił, że "Nie walczymy bowiem przeciw krwi i ciału, ale przeciwko zwierzchnościom i władzom, przeciwko Panującym w świecie ciemności, przeciwko złym duchom na wyżynach niebieskich.”. Pan Jezus mówił, by w tej całej bitwie o ludzkie dusze i życie wieczne człowieka być przebiegłym jak węże, a niewinnym jak gołębie. Żywa modlitwa, wstawiennictwo o innych ludzi ma tu bardzo duże znaczenie. Wytrwała modlitwa sprawiedliwego do Boga w imieniu Pana Jezusa czyni cuda :).

Jeśli chcemy żyć jak w bajce, najpierw sami musimy zostać bohaterami nie z tej bajki.
4469
#Patrzalski nieaktywny
14 września 2013r. o 15:49
Motywacja napisał(a): Powiedz czego nie rozumiesz w odniesieniu do całej wypowiedzi to pogadamy

Bardzo chętnie będę śledził Twoje dyskusje na tematy biblijne z Calahanem :) życzę powodzenia ;p

Porwałeś się z siekierą na słońce :) Mam nadzieję ,że dyskusja będzie merytoryczna i nie skończy się zwykłym opluciem bez użycia rozumu .
Kibicuję Calahanowi oczywiście .
4469
#Patrzalski nieaktywny
14 września 2013r. o 16:22
Siema Falco :) Też będziesz kibicował.

Dopisane 14.09.2013r. o godz. 16:22:

miał być znak zapytania ;p ???????????
983
#Calahan nieaktywny
14 września 2013r. o 16:49
Motywacja napisał(a): Cały czas mówicie Jezus Jezus, Bóg Bóg.
Drogi rozmówco, pokazując takie porównanie bez problemu można uznać, że Boga nie ma. Można nawet powiedzieć, że Biblia to ludzki wymysł i też w to uwierzyć. Tak samo ktoś może powiedzieć rodzicowi, że jego dziecko źle o nim mówi, albo że robi same najgorsze rzeczy. Czy ten rodzic bez wahania odpowie tej osobie - no jasne, masz racje, wierze w to ? :)... Miłość tego rodzica będzie kazała sprawdzić, czy to co mówi się o jego dziecku jest prawdą.

W relacji z Bogiem jest podobnie - nasze pragnienie Bożej miłości sprawia, że pragniemy wiedzieć czy Bóg jest i znać Go :). Jeśli ktoś Boga nie chce poznać, będzie tworzył podobne obrazki jak ten który tu podano. Wielu uczciwych ateistów nawraca się właśnie dlatego, że uczciwie szukają Boga. Mogą być rozczarowani tym co mówi się o Bogu, mogą być rozczarowani tymi co o Nim mówią, ale gdy poznają Boga doświadczają jego miłości i widzą również swoja grzeszność. Ale Bóg ma wspaniały plan dla człowieka i jest nim życie wieczne, Zbawienie zaś jest z łaski, za darmo, dla tych co pragną i chcą pojednać się z Bogiem :).

Jeśli chcemy żyć jak w bajce, najpierw sami musimy zostać bohaterami nie z tej bajki.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza