Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Religia

983
#Calahan nieaktywny
14 września 2013r. o 17:24
Motywacja napisał(a): No to ja pytam dlaczego zabiera? Bo co? Bo może? Ja jestem ciekawy gdzie wy to wszyscy wyczytujecie.
Wiara przechowywana w glinianym naczyniu? Co żeś jarał człowieku?
Bóg nie zabiera wiary drogi rozmówco. Człowiek albo nie miał żywej relacji z Bogiem, albo jego wiara podupadła na skutek tego co jest obok nas. Niezależnie od tego co się stało, jeśli człowiek poznał Boga nie może stracić wiary w Niego - może raczej odpaść od relacji z Nim. Niestety, takie zdarzenia też mają miejsce - powodem jest najczęściej jakiś grzech, którego człowiek nie chce zostawić, np. alkoholizm. Gdy jednak Bóg prawdziwie uwalnia człowieka, żaden grzech go nie odzieli od Niego, bo człowiek będzie pragnął należeć do Boga :). Jeśli zaś człowiek mówi, że stracił wiarę w to czy Bóg istnieje, to Boga jeszcze nie w życiu nie poznał. Ten wspaniały czas jest przed nim :)...

Jeśli chcemy żyć jak w bajce, najpierw sami musimy zostać bohaterami nie z tej bajki.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
11202
#Anonim11202 nieaktywny
14 września 2013r. o 17:25
BPM napisał(a): O tym (glinianym naczyniu)jest napisane w Pismie Sw.

A co Ty wierzysz we wszystko, co tam jest napisane? Albo inaczej, przyjmujesz wszystko dosłownie? To w arkę noego i siedmiodniowe stworzenie świata też?
9714
#BPM nieaktywny
14 września 2013r. o 17:28
Motywacja napisał(a):

A co Ty wierzysz we wszystko, co tam jest napisane? Albo inaczej, przyjmujesz wszystko dosłownie? To w arkę noego i siedmiodniowe stworzenie świata też?

Nie rozumiesz Pisma SW. Dyskusja z Toba powoli zaczyna tracic sens. Moze wiare masz wieksza niz sam Papiez, ale Twoja wiedza religijna jest na poziomie takim jak Twoje wypowiedzi.
983
#Calahan nieaktywny
14 września 2013r. o 17:29
Motywacja napisał(a):

O ciesze się, że o tym piszesz. Przypomniałeś mi, że dziś miałem myśl by o tym tu pisać :). Oczywiście, w siedem dni Bóg stworzył świat, a potop jest udowodniony naukowo :)...

Jeśli chcemy żyć jak w bajce, najpierw sami musimy zostać bohaterami nie z tej bajki.
11202
#Anonim11202 nieaktywny
14 września 2013r. o 17:36
Jeżeli popełnie gdzieś błąd przy cytowaniu to z góry przepraszam, bo obaj walicie takie dyrdymały, że ciężko ogarnąć, który to który
BPM napisał(a): Twoja wiedza religijna jest na poziomie takim jak Twoje wypowiedzi.

Na jakiej podstawie oceniasz moją wiedzę religijną? Mogę ci zagwarantować, że jakiś poziom ma i wiem co jest napisane w piśmie św. ale chciałbym by wytłumaczono mi to naukowo.
Tak już uprzedzę odpowiedź któregoś z was i sam sobie to powiem: ,,Boga nie da się udowodnić naukowo"

Dopisane 14.09.2013r. o godz. 17:36:

Calahan napisał(a): Oczywiście, w siedem dni Bóg stworzył świat, a potop jest udowodniony naukowo :)...

No nie gadaj, że naprawdę w to wierzysz. Potop jest udowodniony, ale już sam noe i jego zwierzęta, niekoniecznie.
Czemu przytaczasz wygodne dla siebie dowody naukowe, a np tych, które pokazują, że świat jednak nie został stworzony w siedem dni, już nie. Bo niewygodne? No tak, typowe rozumowanie nawiedzonego szamana.
211
skorn
14 września 2013r. o 17:36
O to chodzi właśnie, taki jest sens wiary.

<i>
983
#Calahan nieaktywny
14 września 2013r. o 17:37
Motywacja napisał(a): Jeżeli popełnie gdzieś błąd przy cytowaniu to z góry przepraszam, bo obaj walicie takie dyrdymały, że ciężko ogarnąć, który to który
Okey, ja tam się nie gniewam :).

No to na początek może coś takiego:

www.youtube.com/watch?v=XCVWU_00f-E

5134
#TOjsienka nieaktywny
14 września 2013r. o 17:39
Calahan napisał(a): Przypomniałeś mi, że dziś miałem myśl by o tym tu pisać :).
No popatrz jaki prorok :| nie pogadasz

Moja chata skraju-ja nyczoho ne znaju
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza