Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Religia

~Sektom nasze stanowcze nie niezalogowany
13 września 2011r. o 13:13
~ napisał(a): twierdzilas, ze Orygenes byl zwolennikiem teorii reinkarnacji i takie tam klamstwa...gdybys nie wiedziala o co chodzi ;)

To raczej nie było kłamstwo tylko ignorancja i naiwność.
Tak to jest jak ktoś czerpie "wiedzę" z Wikipedii albo z portali sekt.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4085
#Plejadanka nieaktywny
13 września 2011r. o 13:14
Tak, to endorfiny:)
Tooo weźźźcie się podpisujcie , bo co niektorzy tlumaczą si e ''zmiennym IP'' ;p

Ustal najpierw co rozumiesz poprzez słowo inkarnacja ,
bowiem zmartwychwstanie w raju(co glosi rowniez KK), to nic innego jak odrodzenie się w innej formie istnienia.....i tym torem szedl papież Orygenes, ktorego wspomnialam .
'' .....zaprawdę, zaprawdę powiadam ci....dziś ze mną będziesz w raju....'' a nie: ''poczekaj na sąd ostateczny i dopiero bedziesz w raju''..

Nie uda Ci sie zrobic ze mnie przeciwnika Nauk Jezusa , BO MU WIERZĘ !

W przeciwieńtrwie do martwych teorii najwyższych
nawet doktryn religijnych,ktore nie potrafia przekształcić ludzkiego charakteru,
czy kontrolować jego postępowania .
Na szczescie pomimo tak wielu kompromisow
na jakie poszli uczniowie Jezusa z religia Żydowska
.. Prawda Nadal jest ukryta w wersetach Biblii.
I ujrzy światło dzienne
NIE MA.. żadnego usprawiedliwienia dla angażowania się Kościoła w działalność ekonomiczną i politykę;
takie nieświęte przymierza są ohydną zdradą . O tym mowię i będę ;) :]

Lilith ...
~Sektom nasze stanowcze nie niezalogowany
13 września 2011r. o 13:31
Bredzisz jak potłuczona.. A gdzie jest napisane, że dziś niebo jest puste( mimo że Sądu Ostatecznego nie było?). Gdzie są zatem Święci? I co to ma wspólnego z reinkarnacją (powtórnym wcieleniem)?
PS
Dyskusja nt. wyższej matematyki z nieukiem i ignorantem nie znającym tabliczki mnożenia jest bez sensu! Skończ już i wstydu sobie oszczędź. Skończ najpierw przedszkole i podstawówkę zanim zaczniesz uczyć innych
5134
#TOjsienka nieaktywny
13 września 2011r. o 13:42
:|

Moja chata skraju-ja nyczoho ne znaju
4085
#Plejadanka nieaktywny
13 września 2011r. o 13:48
~Sektom nasze stanowcze nie napisał(a): Bredzisz jak potłuczona.

z nieukiem i ignorantem

Skończ najpierw przedszkole i podstawówkę

Typowa dla MĘDRCÓW i konwulsyjnych fanatyków ...ogłada.
:)

Nie musisz się już więcej ZNIŻAĆ do mojego poziomu.
Pozdrawiam i Żegnam .

Lilith ...
5134
#TOjsienka nieaktywny
13 września 2011r. o 13:50
Laska i tak nie przegadasz jak już ma takie pranie zrobione. :)

Moja chata skraju-ja nyczoho ne znaju
~ niezalogowany
13 września 2011r. o 13:56
~Sektom nasze stanowcze nie napisał(a): Bredzisz jak potłuczona.. A gdzie jest napisane, że dziś niebo jest puste( mimo że Sądu Ostatecznego nie było?). Gdzie są zatem Święci? I co to ma wspólnego z reinkarnacją (powtórnym wcieleniem)?
PS
Dyskusja nt. wyższej matematyki z nieukiem i ignorantem nie znającym tabliczki mnożenia jest bez sensu! Skończ już i wstydu sobie oszczędź. Skończ najpierw przedszkole i podstawówkę zanim zaczniesz uczyć innych

Święci są tam gdzie jest Jezus. Spokojnie sobie dogniwaja w glebie nieba nawet nie widząc.
~ niezalogowany
13 września 2011r. o 13:59
TOjsienka napisał(a): Laska i tak nie przegadasz jak już ma takie pranie zrobione. :)
mysle, ze kolega Snsn ma sporo racji. Nawet jak wyrzucimy kilka wykrzyknikow z jego wypowiedzi, nie trudno jest zauwazyc ze postawa Plejady nasycona jest ignorancja w czystej postaci. Trudno jest rozmawiac z kims kto nie ma podstawowej wiedzy nt KK a zabiera glos. pozdrawiam
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza