Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

10114
#alter nieaktywny
18 kwietnia 2013r. o 22:25
~s napisał(a):
Przecież jest senatorem.

Komuchów nie ma za co cenić, z definicji.

niezależnym? na europę+ nie dał się skusić :) ale co fakt, to fakt... byłych komuchów nie ma za co lubić, choć niekiedy są lepsi od innych :)

... i to ciekawy artykuł :)

http://fakty.interia.pl/tylko-u-nas/news-co-sie-stanie-z-polska-europa-rosja-rozmowa-z-robertem-kapla,nId,924902

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
10557
#Preczzkomuna nieaktywny
19 kwietnia 2013r. o 0:12
kc napisał(a):
Nie wiem na jakim świecie Ty żyjesz, ale mężczyźni, których ja znam kupują sobie ubrania, kosmetyki, znam nawet takich (tu pewnie się zdziwisz) co kupują jedzenie : ). Jestem kobietą, która nie znosi seksistów, ideologii do tego nie dorabiaj.

Feministki szanuję, bo dzięki ich walce o moje prawa mogę być w pełni wolnym człowiekiem.

Zastosuj się do rad JKM w swoim życiu : ). Na efekty długo nie będziesz musiał czekać : ).

Nie powiedziałem, że faceci nie kupują tylko rzadziej niż kobiety. I to widać. Wejdź sobie do jakiejś galerii handlowej, przejedź się do wrocławia i poobserwuj.

Co takiego feministki dla Ciebie wywalczyły, że czujesz się wolna? Chyba sobie żartujesz. Feministki w łapę dostają żeby robić szum a kobiety przed telewizorem dają się nabierać ;) Uwierz, stosuje się i wiele ludzi w moim otoczeniu i życiu. To się nazywa normalność;)
9176
kc
19 kwietnia 2013r. o 1:01
Preczzkomuna napisał(a): Nie powiedziałem, że faceci nie kupują tylko rzadziej niż kobiety. I to widać. Wejdź sobie do jakiejś galerii handlowej, przejedź się do wrocławia i poobserwuj.

Nie kupują rzadziej, tylko szybciej.

Preczzkomuna napisał(a): Co takiego feministki dla Ciebie wywalczyły, że czujesz się wolna? Chyba sobie żartujesz. Feministki w łapę dostają żeby robić szum a kobiety przed telewizorem dają się nabierać ;) Uwierz, stosuje się i wiele ludzi w moim otoczeniu i życiu. To się nazywa normalność;)

Ruch feministyczny nie narodził się w XXI wieku. Jeśli tego nie rozumiesz, to nie mamy o czym rozmawiać.

Normalność dla ciebie może stać się zmarnowanym życiem Twojej kobiety. Chyba że wybiórczo traktujesz jego "mądre rady". Czy Twojej kobiecie nie przeszkadza to, że nie pracuje i nie realizuje się zawodowo, nie rozwija tylko spędza czas na ułatwianiu Ci życia ?
6979
E
19 kwietnia 2013r. o 6:16
kc napisał(a): Ruch feministyczny nie narodził się w XXI wieku. Jeśli tego nie rozumiesz, to nie mamy o czym rozmawiać.

Masz rację :) ale o co innego walczyły feministki na początku swojej działalności.
Dzisiaj w wielu dziedzinach, jest to feminizm nastawiony na poróżnienie kobiety i mężczyzny, a najbardziej znane przedstawicielki tego ruchu reprezentują taki poziom, że szkoda mówić. Wystarczy posłuchać wywiadów.

"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
19 kwietnia 2013r. o 6:24
E napisał(a): ... ruchu reprezentują taki poziom, że szkoda mówić. Wystarczy posłuchać wywiadów.

Przedstawiciele innych Ruchów też raczej nie łączą . O poziomie nie będę mówił. :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
6979
E
19 kwietnia 2013r. o 6:31
Ja się na polityce nie znam, ale według mnie, powinna polegać na działalności skierowanej pro społeczeństwo, a nie na"wojenkach" prowadzonych kosztem obywateli. Po drugie, jeśli "przeciętny Kowalski" bierze kredyt i nie spłaca go, to jest przestępcą, bo nie realizuje zobowiązań. Natomiast politycy ze swoimi obietnicami, których nie realizują...Manipulacja w "białych rękawiczkach" :|
A ludzie cierpią.

"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
19 kwietnia 2013r. o 6:59
Odnośnie kredytów :

http://geopolityka.org/info-ecag/2183-rosyjskie-banki-maja-pozostac-rosyjskie

Cytat:

Rosyjskie ministerstwo finansów przygotowało projekt nowelizacji ustawy „O bankach i działalności bankowej", ograniczającej udział środków pochodzących z zagranicy do 50% kapitału banków działających na terenie Federacji.

Takich rzeczy , to u nas tuskoboje nie zrobią :)

http://wolnemedia.net/gospodarka/dramatyczny-spadek-wartosci-zlota/

I cytat :

Rezerwa Federalna tworzy z powietrza, co miesiąc 85 miliardów dolarów lub około 3 miliardów dolarów dziennie. Całe złoto Cypru to tylko jedna piąta tego, co Fed drukuje każdego dnia!!!

Kurde fajnie byłoby mieć taką drukarkę do pieniędzy. :D

Miłego dnia Wam życzę :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
9176
kc
19 kwietnia 2013r. o 10:19
E napisał(a): o co innego walczyły feministki na początku swojej działalności.
Dzisiaj w wielu dziedzinach, jest to feminizm nastawiony na poróżnienie kobiety i mężczyzny, a najbardziej znane przedstawicielki tego ruchu reprezentują taki poziom, że szkoda mówić. Wystarczy posłuchać wywiadów.

Zgadzam się z Tobą. Pisząc o feministach, które wywalczyły mi wolność, nie miałam na myśli współczesnych feministek, to chyba oczywiste. Z wieloma postulatami głoszonymi przez dzisiejsze feministki się nie zgadzam. Uważam, że ludzie powinni się szanować nawzajem nie stosując seksistowskich podziałów na płeć. Słuchać i rozmawiać, a nie przekrzykiwać się nawzajem. Dotyczy to zarówno mężczyzn , jak i kobiet.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza