Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

~ niezalogowany
19 kwietnia 2013r. o 17:33
~ napisał(a):
~ napisał(a): a co, gdy inteligentna kobieta bardzo dobrze opiekuje się dzieckiem?
JKM - faszystowska małpa!

Chyba nie wiesz co to jest faszyzm. ;)

wiem ! ;)

po prostu nie lubię JKM ;)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
19 kwietnia 2013r. o 19:47
Zapytam , czy Mężczyzna potrafi być w pełni szczęśliwy bez Kobiety ? O Biedroniu nie mówimy :) A Kobieta ?

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
10114
#alter nieaktywny
19 kwietnia 2013r. o 19:52
Pannazdzieckiem napisał(a): Zapytam , czy Mężczyzna potrafi być w pełni szczęśliwy bez Kobiety ? O Biedroniu nie mówimy :) A Kobieta ?

Moim zdaniem niestety nie może. Człowiek jedynie ze swoim "dopełnieniem" może być prawdziwie szczęśliwym. Druga połówka jabłka dopełnia szczęśliwej całości. :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
2900
#falco nieaktywny
19 kwietnia 2013r. o 19:58
no nie wiem ;)
to przez wrednego babsztyla dzisiaj raju pozbawionym jest... ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
10114
#alter nieaktywny
19 kwietnia 2013r. o 19:58
falco napisał(a): no nie wiem ;)
to przez wrednego babsztyla dzisiaj raju pozbawionym jest... ;)

może źle trafiłeś? źle wybrałeś? :)

8375
#GosiaG nieaktywny
19 kwietnia 2013r. o 20:02
Pannazdzieckiem napisał(a): Zapytam , czy Mężczyzna potrafi być w pełni szczęśliwy bez Kobiety ? A Kobieta ?

Przedewszystkim, czy w tym świecie istnieje pełnia szczęścia ? ;)Moje zdanie - Nie.

Ale ... szczęście czy też raczej jego namiastka -jak już jakieś jest- na pewno nie jest prawdziwe kiedy myślimy że nastapiło dzięki komuś , bo bardzo często zamienia się to w nieszczęście dzięki tej samej osobie :P

Lilith ^^
9176
kc
19 kwietnia 2013r. o 20:10
Preczzkomuna napisał(a): Ja jej daje możliwość wyboru i to samo mówi JKM droga Pani. On chce by kobiety nie musiały pracować a nie żeby nie pracowały.

Mylisz się drogi Panie. JKM uważa, że kobiety nie powinny pracować, bo zabierają miejsca pracy mężczyznom. Jego zdaniem zlikwidowałoby to problem bezrobocia. Prawda jakie proste i logiczne rozwiązanie : ). Tylko on mógł na coś takiego wpaść : ).

Preczzkomuna napisał(a): Nie każda kobieta chce pracować. Wiele woli być w domu i opiekować się dzieckiem. Kto powiedział, że praca z dzieckiem nie rozwija. Praca w biurze na stołku gapiąc się w monitor bardziej rozwija ? Dajmy możliwość wyboru. Moim celem jest danie kobiecie tego wyboru. Może siedzieć w domu, może rozwijać swoje pasje a może pracować. To złe ? ;) Praca dla niektórych kobiet jest smutną koniecznością, bo facet sam nie daje rady utrzymać rodziny. Praca nie jest dla wszystkich przyjemnością i pracują tylko dlatego żeby mieć pieniądze. Jedni chcą się realizować zawodowo a inni tylko przynieść pieniądze do domu. Przez to, że polepszyłaby się sytuacja w kraju faceci mogliby więcej zarabiać ale również i kobiety ;)

Jestem zdania, że każda kobieta, która urodzi dziecko powinna mieć zapewnione warunki, by mogła się nim opiekować do czasu , aż będzie na tyle duże, żeby iść do przedszkola. Przebywanie z malutkim dzieckiem na pewno daje dużo radości, natomiast nie wiem w jaki sposób osoba dorosła może się dzięki temu rozwijać.

Posiadanie pracy daje kobiecie niezależność finansową, żadna rozsądnie myśląca kobieta nie wyrzeknie się tego przywileju po to, by siedzieć w domu i być zależną od swojego partnera.

Kontynuowanie tej rozmowy w tym temacie jest bez sensu więc zakończmy na tym, że każde z nas będzie miało odmienne zdanie na temat JKM i jego "złotych myśli".
10114
#alter nieaktywny
19 kwietnia 2013r. o 20:11
GosiaG napisał(a):

Nie chodzi o to, że dzięki komuś. Dzięki drugiej osobie. Chodzi o szczęście budowane "razem". Z podkreśleniem na "razem". Oczywiście temat jest złożony. Bo jaka jest właściwie definicja szczęścia? Dla każdego to chyba oznaczać może co innego. Na zadane pytanie, czy możemy być szcześliwi bez życiowego partnera? Odpowiedź może być tylko jedna - nie. Samotność kłóci się z naturą człowieka. :)

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.