Preczzkomuna napisał(a): Ja jej daje możliwość wyboru i to samo mówi JKM droga Pani. On chce by kobiety nie musiały pracować a nie żeby nie pracowały.
Mylisz się drogi Panie. JKM uważa, że kobiety nie powinny pracować, bo zabierają miejsca pracy mężczyznom. Jego zdaniem zlikwidowałoby to problem bezrobocia. Prawda jakie proste i logiczne rozwiązanie : ). Tylko on mógł na coś takiego wpaść : ).
Preczzkomuna napisał(a): Nie każda kobieta chce pracować. Wiele woli być w domu i opiekować się dzieckiem. Kto powiedział, że praca z dzieckiem nie rozwija. Praca w biurze na stołku gapiąc się w monitor bardziej rozwija ? Dajmy możliwość wyboru. Moim celem jest danie kobiecie tego wyboru. Może siedzieć w domu, może rozwijać swoje pasje a może pracować. To złe ? ;) Praca dla niektórych kobiet jest smutną koniecznością, bo facet sam nie daje rady utrzymać rodziny. Praca nie jest dla wszystkich przyjemnością i pracują tylko dlatego żeby mieć pieniądze. Jedni chcą się realizować zawodowo a inni tylko przynieść pieniądze do domu. Przez to, że polepszyłaby się sytuacja w kraju faceci mogliby więcej zarabiać ale również i kobiety ;)
Jestem zdania, że każda kobieta, która urodzi dziecko powinna mieć zapewnione warunki, by mogła się nim opiekować do czasu , aż będzie na tyle duże, żeby iść do przedszkola. Przebywanie z malutkim dzieckiem na pewno daje dużo radości, natomiast nie wiem w jaki sposób osoba dorosła może się dzięki temu rozwijać.
Posiadanie pracy daje kobiecie niezależność finansową, żadna rozsądnie myśląca kobieta nie wyrzeknie się tego przywileju po to, by siedzieć w domu i być zależną od swojego partnera.
Kontynuowanie tej rozmowy w tym temacie jest bez sensu więc zakończmy na tym, że każde z nas będzie miało odmienne zdanie na temat JKM i jego "złotych myśli".