Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

~Preczzkomuna niezalogowany
19 kwietnia 2013r. o 20:48
kc napisał(a):
Mylisz się drogi Panie. JKM uważa, że kobiety nie powinny pracować, bo zabierają miejsca pracy mężczyznom

Tak i nie powinny oddychać bo zabierają tlen mężczyzną ;) Racja skończmy to. Szczuka powalczy o Twoją wolność ...
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
9176
kc
19 kwietnia 2013r. o 20:54
~Preczzkomuna napisał(a):
kc napisał(a):
Mylisz się drogi Panie. JKM uważa, że kobiety nie powinny pracować, bo zabierają miejsca pracy mężczyznom

Tak i nie powinny oddychać bo zabierają tlen mężczyzną ;) Racja skończmy to. Szczuka powalczy o Twoją wolność ...

To opinia Twojego mentora, nie moja : ).
Ja jestem wolna i na szczęście nikt o moja wolność walczyć już nie musi : ).

PS Mężczyznom : ).
2900
#falco nieaktywny
19 kwietnia 2013r. o 20:55
tu każdy z tematów jest swoistym ,,bajaniem,, ;)
internt to nie miejsce na poważne rozmowy...raczej rozmówki :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
10114
#alter nieaktywny
19 kwietnia 2013r. o 20:57
GosiaG napisał(a):

Szczęście raczej nie potrzebuje definicji , bo jak każda potrzeba duchowa (lub jej brak) jest dla ducha tym samym co dostatek lub brak pożywienia dla ciala fizycznego . Co prawda 'najeść się ' można dzięki czyjejś pracy lub innym staraniom , ale szczęścia nikt nam nie może dać czy wypracować żeby nie wiem jak się starał- kiedy my sami tego nie (mamy?) . Nawet wtedy kiedy oboje nad tym pracujemy.

Wyobrażasz sobie jak wygląda staranie się o szczęście ? Ja nie .
Kiedy dwoje ludzi jest szczęśliwych- dzielą się swoim szczęściem ze sobą.Ale w tym wypadku żeby się dzielić trzeba to najpierw' mieć'.

Nie chodzi o definicje, ale każdy ma inne spojrzenie na szczęście. Kiedy razem szczęście budujemy, to można powiedzieć, że dajemy sobie szczęście wzajemnie :)

Tak! Wyobrażam sobie "staranie się o wspólne szczęście" :)

"Mieć szczęście"? akurat to pojęcie jest raczej innej kategorii :) To nie to samo co " jesteśmy szczęśliwi" :)

Znasz "Piramidę MAslowa"? Poczytaj o tym w sieci, ciekawe zgadnienie, wiąże się z tematem :)

[img=1366397869_rl071im.jpg]

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
~ niezalogowany
19 kwietnia 2013r. o 21:04
kc napisał(a):
To opinia Twojego mentora, nie moja : ).
Ja jestem wolna i na szczęście nikt o moja wolność walczyć już nie musi : ).

PS Mężczyznom : ).

Przepraszam za błąd ;D czy Polacy są wolni? Nie sądzę.
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
19 kwietnia 2013r. o 21:32
Nadchodzi fiskalny ucisk na niewyobrażalną skalę.

Polacy będą jeszcze biedniejsi niż obecnie. Nie dość, że szykuje się podwyżka podatku VAT z 23% do przynajmniej 25% to ma powstać kolejny totalitarny urząd z uprawnieniami kontrolnymi sięgającymi tak daleko, że urzędnicy będą w stanie analizować wszystkie nasze przelewy bankowe bez wyroku sądu.

Wszystko wskazuje na to, że oprócz fotoradarowych polowań i rabunku pieniędzy przymusowo wpłacanych przez Polaków do OFE rząd PO planuje kolejne grabieże. Skarbówka będzie w stanie przeglądać nasze konta włącznie z tytułami przelewów a jak ktoś ma firmę to zdziwi się wkrótce, bo to urzędnik a nie on będzie decydował, co jest kosztem w jego działalności. Wszystko to ma na celu zwiększenie przychodów budżetowych.

Nie trzeba być geniuszem, żeby wiedzieć, że śruby nie można dokręcać w nieskończoność. Trudno się jednak dziwić skoro rządzi nami człowiek bez PESEL-u z brytyjskim paszportem. W razie ostatecznego kolapsu Vincent Rostowski spakuje się i wróci na wyspy brytyjskie zostawiając nas z bajzlem, którego już zdążył narobić.

Zresztą nasz nowo mianowany wicepremier i uczestnik spotkań Klubu Bilderberg i tak jest tylko pionkiem, który będzie nas smagał batem, bo mu to kazano robić. Ministrowie finansów sześciu największych gospodarek Unii Europejskiej podjęli decyzję, aby wspólnie walczyć przeciwko uchylaniu się od opodatkowania. Według szacunków urzędników europejskich, UE rocznie traci około biliona dolarów w płatności podatków, które są ukryte w morzu rachunków.

Wraz z naszym Vincentem pokazali się oni ostatnio na wspólnej konferencji prasowej, która jest powszechnie uważana za próbę przekonania Austrii do zmiany przepisów w sprawie tajemnicy bankowej. Austria pozostaje ostatnim krajem w Unii Europejskiej, który nie chce dzielić się informacjami w dyspozycji swojej administracji podatkowej. Oznacza to, że przykręcanie śruby obywatelom będzie zjawiskiem ogólnoeuropejskim.

Jak pokazuje przypadek Polski ludzie są w stanie znieść dużo, zwłaszcza, jeśli okrada się ich tłumacząc, że to dla ich dobra a wszelkie niegodziwości przykrywane są przez rządowe telewizje za pomocą propagandy lub są celowo przemilczane, jak ten najnowszy skandaliczny pomysł brytyjskiego ministra finansów w Polsce.

Każdy rozsądny człowiek wie, że im bardziej Vincent Rostowski będzie podwyższał podatki tym mniej pieniędzy wpłynie do kasy państwa. Nasz nowo mianowany wicepremier jest jednak głuchy na argumenty i przerażające uszczuplenia wpływów podatkowych w pierwszym kwartale tego roku postanowił uzupełnić zwiększeniem fiskalnej opresyjności wobec obywateli i przedsiębiorców. Skoro nie chcą oddać swoich pieniędzy po dobroci zostaną im ukradzione w majestacie prawa za pomocą zawsze gotowej do niszczenia Polaków bezproduktywnej hydry urzędniczej.

Jeśli ten szkodliwy rząd nie odejdzie w wyniku jakiegoś prawdopodobnego coraz bardziej przesilenia czekają nas jeszcze dwa lata grabieży na ogromna skalę, która skończy się z pewnością wielką zapaścią finansów publicznych w skali wielokrotnie przekraczającej to, co zrobił Gierek a na dodatek dojdzie do upadku tysięcy małych i średnich firm, co doprowadzi do jeszcze większego bezrobocia i jeszcze większej dziury budżetowej. Zwykłym Polakom pozostaną wtedy dwie opcje, życie w nędzy lub emigracja. Każdy z nas powinien się też zastanowić, jaki sens ma w tej sytuacji przechowywanie swoich pieniędzy w instytucji tak niebezpiecznej jak europejski bank.

W sieci wyszperane :)

Możesz sobie ze mnie kpić Kc , Twoja wola. Kiedyś nazwałem Cię Wędrowcem. Wciąż wierzę w to , że Nim jesteś. Nie feministką , tylko Kobietą , marzeniem Mężczyzny.

JKM nie ma tutaj nic do rzeczy :) Dobranoc :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
9176
kc
19 kwietnia 2013r. o 21:44
Pannazdzieckiem napisał(a): Możesz sobie ze mnie kpić Kc

Ja z Ciebie nie kpię. Zadałeś mi pytanie, na które nie znam odpowiedzi, więc założyłam nowy temat, żebyś mi wytłumaczył, czym jest " Promień". Dlaczego unikasz odpowiedzi ?

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
20 kwietnia 2013r. o 7:26
kc napisał(a):
Pannazdzieckiem napisał(a): Możesz sobie ze mnie kpić Kc

Ja z Ciebie nie kpię. Zadałeś mi pytanie, na które nie znam odpowiedzi, więc założyłam nowy temat, żebyś mi wytłumaczył, czym jest " Promień". Dlaczego unikasz odpowiedzi ?

Wiedza , którą mogę Ci przekazać jest bezwartościowa, jak pieniądz fiducjarny. Wiedza, którą sama pozyskasz , ma najwyższą wartość. :) Dobranoc :)

Dopisane 20.04.2013r. o godz. 07:26:

Co z młodymi?

Prawie 50% mieszka z rodzicami

Wedle badań przeprowadzonych przez Eurostat aż 44,4% Polaków w przedziale wiekowym 25-34 lat żyje nadal wraz z rodzicami. Polska wyróżnia się tym przy krajach jak Dania (1,9%), Finlandia (4,1%), Szwecja (4,1%), Niemcy (15,5%) czy nawet Czechy (33,5%), natomiast równa się z Włochami (44,5%).

Znacznie większy wynik w badaniach osiągnęły kolejne kraje UE mocniej ogarnięte kryzysem, zaczynając od Hiszpanii (47,5%), Grecji (50,7%), Malty (51,9%), Bułgarii (55,7%), a na Słowacji (56,4%) kończąc.

Czyżby mitycznie samodzielni na każdym kroku Polacy stali się bardziej familijni? Czy to jednak coś jest nie tak z polityką mieszkaniową polskiego rządu, usłużnego wobec wielkiego kapitału i jego interesów?

I źródełko : http://1917.net.pl/node/17400

Stare komuchy Drogi Skorniku , myślą również o Was młodych :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza