Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

~Iza niezalogowany
26 stycznia 2014r. o 8:12
" (...) Chcę wierzyć, że haracz nałożony przez rząd na Lasy Państwowe do prywatyzacji nie prowadzi. Ale żadne konstytucyjne gwarancje nie będą tu nadmierne. Bo tu nie ma miejsca na błąd. Że czegoś się nie dopatrzy, że powstanie luka prawna. Że znajdzie się spryciarz, który ją wykorzysta.
Mamy prawo, a nawet obowiązek takiego rozwoju wypadków się obawiać. Trzeba dmuchać na zimne. Bo jak tłumaczą więksi ode mnie fachowcy - gdy znakomicie dotąd prosperująca firma popadnie w długi - kto będzie do niej dokładał? Kto zaprotestuje przed najprostszym rozwiązaniem - sprzedażą? (...)"
http://wpolityce.pl/artykuly/72605-co-czeka-polskie-lasy-las-to-nie-fabryka-srubek-a-jesli-nowy-haracz-jest-jednak-droga-do-prywatyzacji-to-przyslowie-nie-bedzie-nas-bedzie-las-wkrotce-straci-na-aktualnosci

Pozdr. :)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
9714
#BPM nieaktywny
26 stycznia 2014r. o 10:22
Lewica - ta prawdziwa?

http://www.lewica.pl/?id=29047&tytul=Piotr-Ciszewski:-Wielka-Orkiestra-Hipokryzji
~Iza niezalogowany
26 stycznia 2014r. o 16:31
Czasami i lewicy uda się powiedzieć coś prawdziwego :D
Pozdr. :)
9714
#BPM nieaktywny
26 stycznia 2014r. o 17:29
Politycy myślą nad naprawą świata, w miłym entourage
Fundacja Oxfam przedstawiła raport –
„Koszt Nierówności: Jak bogactwo i skrajne różnice w dochodach krzywdzą nas wszystkich” i zaapelowała do uczestników konferencji w Davos, by płacili podatki. Janusz Palikot ma się nad czym zastanowić przeczytajcie tu:
http://wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/90206,tajemnica-wielkich-pieniedzy-posla-palikota.html

Odwzajemniam pozdrowienia
~Iza niezalogowany
26 stycznia 2014r. o 21:37
Cóż...
" (...) Polityka antykryzysowa polegająca na dostarczaniu płynności bankom okazało się, że ma swojego kluczowego beneficjenta. Są nimi najbogatsi ludzie naszego globu którym oszczędzono majątki nie pozwalając zbankrutować firmom w kryzysie, jak i spłacić wiszące nad nimi zadłużenie po rekordowo niskim koszcie pieniądza. Dlatego nic dziwnego, że globalne bogactwo nie tylko odzyskało poziom sprzed kryzysu bardzo szybko bo już w 2010 r., ale i wzrosło do nowych rekordowych poziomów. Wg opublikowanego właśnie raportu Credit Suisse całość światowego majątku kształtuje się na poziomie $241 bilionów, a więc ponad trzykrotność światowego PKB. Oznacza to pięcioprocentowy wzrost w ciągu roku i 68%-owy od 2003 roku. (...)"

http://www.stefczyk.info/blogi/przez-pryzmat-ekonomii/na-swiecie-majatek-jest-w-ofe-a-w-polsce-dlugi-w-zus,9640639103

Cóż...

Dobrej nocy :)
10897
#Anonim10897 nieaktywny
26 stycznia 2014r. o 21:54
Leży Ci los Polski na sercu ?? Posłuchaj...do końca. Albo kup i przeczytaj ...
~Iza niezalogowany
27 stycznia 2014r. o 5:46
Witaj Virgo, książkę prof. Kieżuna czytałam jakiś czas temu. Zrobiła na mnie ogromne wrażenie, pozwoliła usystematyzować i połączyć w całość wcześniej posiadane informacje na ten temat. Dlatego również polecałam i nadal polecam tę publikację. :)

A tutaj ciąg dalszy na temat Lasów Państwowych:
" Nowelizacja ustawy o lasach, sięgająca głęboko do „kieszeni przedsiębiorstwa Lasy Państwowe”, została uchwalona w 24 godziny, co zapewne jest rekordem, godnym księgi Guinnessa. (...)"
http://wpolityce.pl/dzienniki/dziennik-zbigniewa-kuzmiuka/72640-skok-na-kase-lasow-panstwowych-w-24-godziny

Miłego dnia :)
~Zdemotywowany niezalogowany
27 stycznia 2014r. o 9:48
Dzisiaj z rana usłyszałem w muzycznym radio o opinii jaką podała sławna aktorka meryl streep.
Tutaj macie:
,, Ta krucjata skazana jest na porażkę. Panowie, okłamujecie się jak talibowie - apeluje do polskich parlamentarzystów Meryl Streep, zapytana o opinię na temat powołania w polskim Sejmie zespołu "Stop ideologii gender".

Aktorka, która jest wielka orędowniczka gender uważa, że każdy człowiek powinien mieć równe szanse wyrażania siebie i bycia sobą.

Przyjrzyjcie się światu i kierunkowi, w którym ewoluuje. Czy naprawdę myślicie, że możecie to zatrzymać? - pyta Streep polskich posłów.

Przeszłość umiera w bólach, a stary porządek nie chce się poddać bez walki. Rozumiem to, ale z radością zawiadamiam was, że reprezentujecie przegraną sprawę. Równość jest wielkim marzeniem tego świata - mówi aktorka. - Panowie, tracicie władzę, a wasze stare zasady odchodzą w niebyt - podsumowuje w wywiadzie dla "Gazety Wyborczej".

Co myślicie? Ja chyba pójdę w przyszłym tygodniu złożyć wniosek do urzędu stanu cywilnego o zmianę nazwiska na:
Bruce Wayne vel. BATMAN, zamieszkały w Gotham City. Myślę, że nie powinno być z tym żadnych problemów. Przecież wszyscy jesteśmy równi, więc dlaczego Zdemotywowana Motywacja nie może być batmanem. Skoro krzystof może być anią to czemu nie.
Myślicie, że mam szansę na dostanie się do sejmu? Przy obecnym zwierzyńcu, uważam, że tak. No tak, ale żeby zabłyszczeć muszę najpierw coś zrobić dla społeczeństwa, więc chyba wsiądę w swój nazi samochód i będę śledził w piątki i soboty łebków spod imperium, patrząc czy czasem nie prowadzą pod wpływem. Myślicie, że kogoś złapię. Na pewno tak.
A ściślej odnosząc się do wypowiedzi słynnej aktorki z majątkiem wartym kilkaset milionów dolarów, można jej przyznać rację. Oczywiście, nawet ona może powiedzieć w momencie, gdy dojdzie do wojny atomowej, ona też powie, że to wszystko tak musi być, tak idzie świat naprzód. Szkoda tylko mówi to mając wybudowany bunkier za kilkadziesiąt milionów.
Ale pamiętajcie, wszystko idzie na przód, przeszłość jest nieważna, ważny jest przyszłościowy rozpierdziel.
To tyle było ze strony Zdemotywowanej Motywacji.

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza