Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

10114
#alter nieaktywny
27 stycznia 2014r. o 13:11
~Zdemotywowany napisał(a): Ale pamiętajcie, wszystko idzie na przód, przeszłość jest nieważna, ważny jest przyszłościowy rozpierdziel.

Przyszłościowy rozpierdziel? Bardzo trafna ironia :)

Dopisane 27.01.2014r. o godz. 13:11:

[img=1390824661_4guxv2u.jpg]

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Zdemotywowany niezalogowany
27 stycznia 2014r. o 13:30
Co łączy komorowskiego z Polską wsią?
Ja wiem:
,,Bul"
!!
9714
#BPM nieaktywny
27 stycznia 2014r. o 14:28
~Zdemotywowany napisał(a): Ale pamiętajcie, wszystko idzie na przód, przeszłość jest nieważna, ważny jest przyszłościowy rozpierdziel.

http://www.kresy.pl/wydarzenia,spoleczenstwo?zobacz/nacjonalisci-ukrainscy-sterroryzowali-polski-autobus

27 stycznia 2014r. o 14:43
BPM napisał(a):

http://www.kresy.pl/wydarzenia,spoleczenstwo?zobacz/nacjonalisci-ukrainscy-sterroryzowali-polski-autobus

Nie wiem, czemu Pan cytuje moją wypowiedź, czy jest to atak, czy może przystanie? Łatwiej byłoby wszystkim, nie tylko mnie, gdybyście do linków dodawali coś od siebie.
Pozdro.

9714
#BPM nieaktywny
27 stycznia 2014r. o 14:55
Nie, to nie jest atak. To jest (nieudolna) zacheta do dalszego dzielenia sie bardzo trafnymi Pana spostrzezeniami i uwagami.
27 stycznia 2014r. o 15:15
Udolna, udolna. Nie wiedziałem tylko pod jakim kątem odpowiedzieć. A jak to się mówi: ,,Najlepszą obroną jest atak" :)
Pozdrawiam :)
211
skorn
27 stycznia 2014r. o 15:21
BPM napisał(a):

Ci sami, którzy współtworzą dzisiejszą opozycje na Ukrainie. Jak tu popierać chuliganów.

<i>
10897
#Anonim10897 nieaktywny
27 stycznia 2014r. o 17:23
Żeby zagłuszyć te wszystkie problemy, które pogrążają nasz kraj w dolinę nędzy i rozpaczy , można zalać je jak dobrym trunkiem , poezją:

Agnieszka Osiecka " Jeżeli miłość jest.."
......
Tu kukły ludźmi się bawią,
tu igra z nami czas.
Tu wielkie młyny nas trawią
i pył zostaje z nas.
Na to, że z pyłu pył
i za początkiem kres
ratunkiem miłość bywa.
Jeżeli miłość jest,
jeżeli jest możliwa.

Na krajów nędzę i smutek,
na okazałość państw,
policję, kłamstwo i nudę,
potęgę małych draństw.
Na nocny serca bój,
że człowiek żył jak pies
ratunkiem miłość bywa.
Jeżeli miłość jest,
jeżeli miłość jest..."

Osiecka na pisała ten tekst , dawno , o jak dawno...Jest to dowód na to , iż historia kołem się toczy. A dla "szarego" człowieka nic się nie zmienia , oczywiście na lepsze. Dalej pozostaje wyrobnikiem. Ktoś powie , jest mi lepiej...Zapytam - o ile lepiej ? Bo stać cię na zakup w lumpeksach starych , wynoszonych przez kogoś ciuców? Kiedyś , wcale nie tak dawno , nie minęło jeszcze pokolenie , nie do pomyślenia byłoby kupowanie wynoszonych ciuchów...Były komisy , w których sprzedawano również odzież.Lecz jakość tamtej odzieży To zupełnie inna klasa. Teraz są po prostu ciuchy! Jest lepiej bo możesz kupować 10 dag wędliny ? a wędlina po dwóch dniach już jest pokryta czymś śliskim , bezbarwna i nadaje się do wyrzucenia. Nie kupujesz każdego dnia czy nawet co drugiego , laskę naprawdę dobrej jakoścowo wędliny , bo cię nie stać! Nie kupujesz twardej , czarnej 73% czekolady , tylko zadawalasz się tą byle jakością po 1,99 , bo na tamtą cię nie stać. Jeździsz samochodem? Zapłaciłeś od 2 do 10 tysięcy , ktoś już go dokładnie 'wyjeździł"...Teraz ty dokładasz na wszelkie naprawy i części zapasowe.
Tak żyjących ludzi są w Polsce całe masy!
Stanowią większość społeczeństwa. Są też średniacy , ale to mała procentowo grupa społeczna.I zmniejsza się , bo myślacy perspektywicznie , uciekają z kraju. Myślą o przyszłości swoich dzieci.
Pozostają starzy...wiadomo , starych drzew się nie przesadza. Oni powoli wykruszają się... Jaka perspektywa czeka ten kraj ?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza