Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

~Iza niezalogowany
27 stycznia 2014r. o 17:29
~Zdemotywowany napisał(a): Dzisiaj z rana usłyszałem w muzycznym radio o opinii jaką podała sławna aktorka meryl streep. (...)
To tyle było ze strony Zdemotywowanej Motywacji.

Motywacjo, Sowieci określali kiedyś zachodnich intelektualistów pokroju Jeana Paula Sartre'a czy Simone de Beauvoir zaszczytnym mianem "pożytecznych id..." i coś w tym jest. A jeżeli ta ideologia nie padnie w oparach absurdu tak jak marksizm, to zawsze może przejść szariat i wyrównać ;)

BPM-ie, rozumiesz teraz mój ambiwalentny stosunek do Ukraińców? :)

Miłego :)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~69 rocznica wyzwolenia obozu zagłady Aus niezalogowany
27 stycznia 2014r. o 18:01
Wyszukane w necie:

Przed sądem w Krakowie stanie drugi program niemieckiej telewizji ZDF. Pozwał ją były więzień obozu Auschwitz, który niemiecka telewizja publiczna nazwała… polskim.

Dla ponad 90-letniego Karola Tandery z Krakowa to był szok, gdy dowiedział się w ubiegłym roku, że kanał drugi niemieckiej telewizji państwowej – ZDF zajawiał film dokumentalny („Verschollene Filmschatze. 1945. Die Befreiung der Konzentrationslager” ) o wyzwoleniu – jak to telewizja opisała na swojej stronie internetowej – „ polskiego obozu zagłady Auschwitz“.
Pan Tandera, który miał numer obozowy 100 430, postanowił tego nie darować i za pośrednictwem stowarzyszenia Patria Nostra postanowił pozwać kłamców. Chce przeprosin i zakazu używania określeń obrażających Polaków. W pozwie przeciwko ZDF mowa jest o „naruszeniu poczucie przynależności narodowej i godności narodowej” pana Tandery.
To już jest trzeci proces przeciwko niemieckim oszczercom, który pilotuje Patria Nostra mec. Lecha Obary. Przed sądem trwa już proces wytoczony przez Zbigniewa Osewskiego dziennikowi „ die Welt”, a w Olsztynie Janina Luberda-Zapaśnik skarży tygodnikowi „Focus”. Obie te gazety „wyspecjalizowały się” w zmienianiu narodowości twórców niemieckich obozów zagłady nagminnie nazywając je polskimi.
Zresztą telewizja ZDF także ma już „wprawę” w oczernianiu nas. To właśnie ta telewizja wyprodukowała serial „Nasze matki, nasi ojcowie” z antypolskimi wątkami, który niedawno „New York Times” porównał do goebelsowskiej propagandy.

Sławomir Sieradzki / wpolityce.pl

~Zdemotywowany niezalogowany
27 stycznia 2014r. o 19:52
skorn napisał(a):
BPM napisał(a):
~Zdemotywowany napisał(a): Ale pamiętajcie, wszystko idzie na przód, przeszłość jest nieważna, ważny jest przyszłościowy rozpierdziel.

http://www.kresy.pl/wydarzenia,spoleczenstwo?zobacz/nacjonalisci-ukrainscy-sterroryzowali-polski-autobus

Ci sami, którzy współtworzą dzisiejszą opozycje na Ukrainie. Jak tu popierać chuliganów.

Skorn odpowiedział tak jak to odebrałem za pierwszym razem od BPM.
Kraje skandynawskie rzygają tą tolerancją, wielka brytania rzyga, nawet francja( a jak francja czemuś się przeciwstawia, to znaczy, że coś się dzieję)
*Skorn
Ja nigdy nie twierdziłem, że Polacy i ukraińcy to ta sama krew i ta sama przeszłość, ale w dniu dzisiejszym możemy im tylko ,,jajów" pozazdrościć.
~zidanne niezalogowany
27 stycznia 2014r. o 20:24
Tak właśnie Ukraińcy dziękują Polakom za wsparcie w protestach. Zatrzymać autobus z Polakami i kazać im krzyczeć banderowskie hasła; chwała Ukrainie, chwała bohaterom. Ta j----a czerń nigdy się nie zmieni. :> :>
~mir.ko niezalogowany
27 stycznia 2014r. o 20:34
niczego nie musimy ukraińcom zazdrościć. w porównywalnej u nas sytuacji w latach 80-tych zginęło ok 100 polaków. to ukraińcy nam zazdroszczą, biorąc za przykład, mając dodatkowo sprawniejsze i szybsze metody do organizacji i komunikacji niż 30 lat temu, 'chroniące 'obiektywy nad głowami największych mediów swiatowych
~mir.ko niezalogowany
27 stycznia 2014r. o 20:45
~zidanne napisał(a): Tak właśnie Ukraińcy dziękują Polakom za wsparcie w protestach.

jakie wsparcie takie podziekowanie :)
211
skorn
27 stycznia 2014r. o 20:52
Oby się tylko nie dogadali w władzuchną tak jak nasza opozycja przy okrąglym stole. Później konsekwencje tego układu bedą odczuwalne przez dziesiątki lat, tak jak u nas. Na szubienice z czerwonymi.

Dopisane 27.01.2014r. o godz. 20:52:

~mir.ko napisał(a):
~zidanne napisał(a): Tak właśnie Ukraińcy dziękują Polakom za wsparcie w protestach.

jakie wsparcie takie podziekowanie :)

Nie wiem o co ci chodzi. Uważasz, że ukraiński chuligan ma prawo do czegokolwiek zmuszać Polaka?

Polacy nie mają najmniejszego moralnego powodu, by wspierać spadkobierców UPA. Co innego powody polityczne, czyli wyciągnięcie Ukrainy ze strefy wpływów Rosji. Trzeba znaleźć kompromis.

<i>
~Zdemotywowany niezalogowany
27 stycznia 2014r. o 20:55
@Skorn
Za czym bardziej stoisz, czerwoni(obecni) czy kolorowy euro...el?
Wiem, jak bym miał trzecią opcją, to bym ją wybrał, ale nie mam.

Zastosowana autokorekta

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza