alter napisał(a): ...
Nawijasz o "niszczeniu złotówki", kiedy akurat złotówka ma się bardzo dobrze! hehe :D
Nie ja nawijam. Nie potrafię zrozumieć Drogi Poeto , z czego rżysz ? Cytujesz nie moje słowa , a do mnie się czepiasz. Piwa ze mną wypić nie chcesz , ale wszędzie gdzie się trafia okazja dokopać wirtualnie Pannie, to z całą skrupulatnością. Jestem pewien , że Tradera nie czytałeś , bo i po co, grunt , że jest możliwość zdyskredytowania Panny- czarownicy ( pewnie w poprzednich wcieleniach byłeś członkiem Hermandaty :D )
Jeszcze miesiąc temu bardzo mnie to wkurzało, ale dzisiaj już się przyzwyczaiłem i w gruncie rzeczy wisi mi to. Tak więc Twoje uszczypliwości z mojego punktu widzenia są delikatnie rzecz ujmując, żenujące. Lubię dyskutować , ale merytorycznie,nie na epitety i złośliwości.
A wracając do wyprostowanych taśm. Przyznam szczerze , że po ostatnich doniesieniach zgłupiałem. Z całą pewnością ścierwomedialna zawierucha , to tylko piana przykrywająca mętną wodę. Alternatyw jest moim skromnym zdaniem kilka:
- Tusk wysyła Sienkiewicza ( co to za spec , co się daje podsłuchiwać :D ) żeby namówił Belkę na drukowanie pustej kasy dla partykularnego interesu POpaprańców. W praktyce jest to łamanie obowiązującego prawa ( nota bene , głupiego prawa , ale jednak, art 220 KP ) Sprawa się rypła i Ryży Olsen idzie siedzieć , albo posadzi autorów sensacji , korzystając z Policji i ABW.
- Tusk za namową niezależnych ekonomistów , być może ludzi z otoczenia Szczurka, do spóły z Belką próbują uniezależnić Polskę i na własną rękę drukować pustą kasę , narażając się przy tym żydobanksterce. To również działanie wbrew obowiązującemu prawu , ale głupie prawa trzeba zmieniać. I jeśli to miałoby się okazać prawdą , to już dziś osobiście uważam Ryżego i Belkę za Narodowych bohaterów.
- Bliżej nieokreślona kombinacja powyższych opcji.
- Jakiś czas temu ( ze dwa lata ) wyczytałem , że rozpocznie się " grilowanie Tuska ". Ubeckie watahy ( pan Michalkiewicz ) uznały , że Słońce Peru wygasło , czyli ... murzyn zrobił swoje i won ! Razem z kumplami ( przykro mi Kordek :)). Na scenie politycznej zabłyśnie Jarek , albo inny paligłup , który kontynuować będzie tuskobojową linię okradania Narodu. Jeśli taki scenariusz miałby okazać się prawdą , to Wprost , albo inny " niezależny" periodyk dawkować będzie taśmy wzbudzając kolejki pod kioskami. I rację ma pan Michalkiewicz : czasami bardzo wiele trzeba zmian i bardzo się trzeba natrudzić , aby wszystko zostało po staremu.
- A może prawda wygląda jeszcze inaczej . Bóg jeden raczy wiedzieć.
Co by to nie było, to z punktu widzenia Polaków, trzeba znieść ten nieszczęśliwy zapis kwaśniewskiej konstytucji. Jeśli mamy na poważnie myśleć o przyszłości Narodu , to nic nie jest tak ważne , jak to głupie prawo. Jest tylko jeden szkopuł , na który zwrócił uwagę Trader 21 . Nie wiadomo , kto jest właścicielem Narodowego Banku Polskiego. Nieskromnie powiem , że ze trzy lata temu również próbowałem znaleźć tą informację i dupa. Kto jest właścicielem ... w tym sęk :D
Bo raczej nie Naród , skoro szefem jest facet ze stajni Goldman-Sachs . prof Marek Belka. I jeśli taki bank centralny miałby drukować pustą kasę , to nadal nic się nie zmieni , bo odsetki wciąż trafiają do prywatnych kieszeni żydobanksterskich akcjonariuszy. Amen
Miłego dnia Wam życzę :)