Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
19 czerwca 2014r. o 17:14
"Zarówno rząd jak i NBP swoimi działaniami sprowadzają nas na ścieżkę rozpadu waluty. Mimo, iż wielu ignorantów ekonomicznych, patrz polityków, nie zdaje sobie sprawy z konsekwencji podejmowanych decyzji, to moim zdaniem niszczenie złotówki jest celowym działaniem.

Skoro większość obywateli sprzeciwia się wprowadzeniu Euro czyli pozbycia się resztek suwerenności to należy doprowadzić do sytuacji, w której obywatele zmienią zdanie i sami zaczną domagać się rozwiązania zaproponowanego czy to przez MFW, BŚ czy inne globalne instytucje finansowe. Obecny proces skoordynowanego niszczenia walut nie jest chaotycznym działaniem bezmyślnych urzędników lecz celowym planem mającym na celu dalszą centralizację władzy monetarnej.

Jeżeli ktoś uważa, że działania NBP służą interesowi Polski niech spróbuje się dokopać do struktury właścicielskiej banku centralnego. Mi się nie udało. Na pytanie kto jest właścicielem banku nie potrafił mi też udzielić odpowiedzi wysoki urzędnik pracujący w tejże instytucji.

Trader21 "

http://independenttrader.pl/239,czas_zaczac_dodruk_zlotowek.html

Flinta w flincie.
A zaczyna się mówić o taśmach na molo.

"Warto było czekać , na te piękne czasy i na własne oczy cuda te zobaczyć "

:D:D:D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
11842
#Zdemotywowany nieaktywny
19 czerwca 2014r. o 18:35
5134
#TOjsienka nieaktywny
19 czerwca 2014r. o 18:36
Walczący z wiatrakami :|

Moja chata skraju-ja nyczoho ne znaju
10114
#alter nieaktywny
19 czerwca 2014r. o 22:26
Pannazdzieckiem napisał(a): to moim zdaniem niszczenie złotówki

Panna, podobno chcesz zamienić demokrację na tzw "zdrowy rozsądek"?

Może więc nam wytłumaczysz, co to znaczy "niszczenie złotówki", i jakie symptomy o tym mówią?

Nawijasz o "niszczeniu złotówki", kiedy akurat złotówka ma się bardzo dobrze! hehe :D

Dopisane 19.06.2014r. o godz. 22:22:

Olejnik do Tuska :)

Dopisane 19.06.2014r. o godz. 22:26:

[img=1403209599_yx9w79h.jpg]

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
4335
20 czerwca 2014r. o 8:16
alter napisał(a): ...

Nawijasz o "niszczeniu złotówki", kiedy akurat złotówka ma się bardzo dobrze! hehe :D

Nie ja nawijam. Nie potrafię zrozumieć Drogi Poeto , z czego rżysz ? Cytujesz nie moje słowa , a do mnie się czepiasz. Piwa ze mną wypić nie chcesz , ale wszędzie gdzie się trafia okazja dokopać wirtualnie Pannie, to z całą skrupulatnością. Jestem pewien , że Tradera nie czytałeś , bo i po co, grunt , że jest możliwość zdyskredytowania Panny- czarownicy ( pewnie w poprzednich wcieleniach byłeś członkiem Hermandaty :D )
Jeszcze miesiąc temu bardzo mnie to wkurzało, ale dzisiaj już się przyzwyczaiłem i w gruncie rzeczy wisi mi to. Tak więc Twoje uszczypliwości z mojego punktu widzenia są delikatnie rzecz ujmując, żenujące. Lubię dyskutować , ale merytorycznie,nie na epitety i złośliwości.

A wracając do wyprostowanych taśm. Przyznam szczerze , że po ostatnich doniesieniach zgłupiałem. Z całą pewnością ścierwomedialna zawierucha , to tylko piana przykrywająca mętną wodę. Alternatyw jest moim skromnym zdaniem kilka:

- Tusk wysyła Sienkiewicza ( co to za spec , co się daje podsłuchiwać :D ) żeby namówił Belkę na drukowanie pustej kasy dla partykularnego interesu POpaprańców. W praktyce jest to łamanie obowiązującego prawa ( nota bene , głupiego prawa , ale jednak, art 220 KP ) Sprawa się rypła i Ryży Olsen idzie siedzieć , albo posadzi autorów sensacji , korzystając z Policji i ABW.

- Tusk za namową niezależnych ekonomistów , być może ludzi z otoczenia Szczurka, do spóły z Belką próbują uniezależnić Polskę i na własną rękę drukować pustą kasę , narażając się przy tym żydobanksterce. To również działanie wbrew obowiązującemu prawu , ale głupie prawa trzeba zmieniać. I jeśli to miałoby się okazać prawdą , to już dziś osobiście uważam Ryżego i Belkę za Narodowych bohaterów.

- Bliżej nieokreślona kombinacja powyższych opcji.

- Jakiś czas temu ( ze dwa lata ) wyczytałem , że rozpocznie się " grilowanie Tuska ". Ubeckie watahy ( pan Michalkiewicz ) uznały , że Słońce Peru wygasło , czyli ... murzyn zrobił swoje i won ! Razem z kumplami ( przykro mi Kordek :)). Na scenie politycznej zabłyśnie Jarek , albo inny paligłup , który kontynuować będzie tuskobojową linię okradania Narodu. Jeśli taki scenariusz miałby okazać się prawdą , to Wprost , albo inny " niezależny" periodyk dawkować będzie taśmy wzbudzając kolejki pod kioskami. I rację ma pan Michalkiewicz : czasami bardzo wiele trzeba zmian i bardzo się trzeba natrudzić , aby wszystko zostało po staremu.

- A może prawda wygląda jeszcze inaczej . Bóg jeden raczy wiedzieć.

Co by to nie było, to z punktu widzenia Polaków, trzeba znieść ten nieszczęśliwy zapis kwaśniewskiej konstytucji. Jeśli mamy na poważnie myśleć o przyszłości Narodu , to nic nie jest tak ważne , jak to głupie prawo. Jest tylko jeden szkopuł , na który zwrócił uwagę Trader 21 . Nie wiadomo , kto jest właścicielem Narodowego Banku Polskiego. Nieskromnie powiem , że ze trzy lata temu również próbowałem znaleźć tą informację i dupa. Kto jest właścicielem ... w tym sęk :D
Bo raczej nie Naród , skoro szefem jest facet ze stajni Goldman-Sachs . prof Marek Belka. I jeśli taki bank centralny miałby drukować pustą kasę , to nadal nic się nie zmieni , bo odsetki wciąż trafiają do prywatnych kieszeni żydobanksterskich akcjonariuszy. Amen

Miłego dnia Wam życzę :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
10114
#alter nieaktywny
20 czerwca 2014r. o 8:35
Pannazdzieckiem napisał(a):
Nie ja nawijam. Nie potrafię zrozumieć Drogi Poeto , z czego rżysz ? Cytujesz nie moje słowa , a do mnie się czepiasz.

Dobrze wiesz kto rży. Wtrącenie nie na miejscu.

Jeżeli się nie utożsamiasz z treścią, którą nam proponujesz, to po co nam to podajesz? Sam nie wiesz co wrzucasz na forum? To jest raczej dowód na to, że brak Ci wiedzy. Szerzysz defetyzm, że "złotówka jest niszczona" w momencie, kiedy złotówka ma się, jak najlepiej. Przecież to jest po prostu śmieszne :) Ulegasz swoim osobistym ścierwomedium? hehe :D

Dopisane 20.06.2014r. o godz. 08:35:

Pannazdzieckiem napisał(a): już dziś osobiście uważam Ryżego i Belkę za Narodowych bohaterów.

hehehe to już naprawdę jest niezwykłe przeobrażenie! Majaczysz z samego rana :)

4335
20 czerwca 2014r. o 8:44
Uczę się słuchając różnych ludzi. Zastanawiam się i wyciągam wnioski. Nawet jeśli są błędne , to są to moje wnioski. Potęga Twojej złotówki wynika pewnie z Onetu i jak się karniesz do hameryki , to biorąc pod uwagę wymienialność naszej waluty, nie musisz zabierać ze sobą dolarów.

Nie chce mi się z Tobą gadać , to nie ma sensu.

Miłego :)

10114
#alter nieaktywny
20 czerwca 2014r. o 9:58
Pannazdzieckiem napisał(a): Uczę się słuchając różnych ludzi. Zastanawiam się i wyciągam wnioski. Nawet jeśli są błędne , to są to moje wnioski. Potęga Twojej złotówki wynika pewnie z Onetu i jak się karniesz do hameryki , to biorąc pod uwagę wymienialność naszej waluty, nie musisz zabierać ze sobą dolarów.

Nie chce mi się z Tobą gadać , to nie ma sensu.

Miłego :)

To bardzo ciekawe? Czyli bierzesz pod uwagę, że całe życie możesz żyć na podstawie błędnych wniosków :) I to Ci wcale nie przeszkadza? Bo wnioski są twoje? Łapiesz co teraz artykułujesz?
Zanim coś palniesz to się zastanów. Żujesz w ułudzie :)

Jak rozumiem lubisz gadać z "mądrymi, inteligentnymi klakierami"? :D

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza