Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

BolecForum - Bolec.Info - sprawy techniczne, pytania, propozycje

3148
#Skumbria nieaktywny
8 czerwca 2012r. o 15:55
po 2-3 latach ponownie zalogowany :)

tylko po to aby cos drodzy administratorzy zasugerowac.

1. BolecForum - dyskusje w BolecAlbumie

klikajac w zdjecie mozna np. skomentowac lub klikajac dalej obejzec inne zdjęcia w tej kategorii
ale brakuje mozliwosci ogladania zdjec tego samego autora

2. Forum - moderacja.

mam wrazenie, ze serca moderatorow bija po ich "lewej stronie" ;) niby slusznie (w kontekscie biologi czlowieka:), ale rodzi sie zarzut stronniczosci przy moderacji czy nawet istnienia pewnej linii programowej. Czesto pozostawiane sa posty szkalujace np. pewna grupe rel.a usuwane te ktore szkalujacego "obrazaja". Innymi slowy, brakuje moderatora, ktory pelen empati rownie skutecznie dzialalby w tematach, umownie nazwijmy je"koscielnymi" lub "patriotycznymi".

Gdyby cos, mialbym dobrego kandydata (i nie mam na mysli swojej osoby).

pozdrawiam

Dopisane 08.06.2012r. o godz. 15:55:

skorn napisał(a): proponuje przykleić tematy:

Oddam/przyjmę za piwko lub inne płyny czy słodkości

Naprawa sprzętu AGD (dodałbym jeszcze RTV)

Muzyka jakiej słuchamy

Wiosenne pogaduchy i bajanie przyjaciół

Ciekawe filmy

a przede wszystkim bc dawniej. jest kilka tematow (niektore na dnie w arch.). wydobyc, posprzatac, uporzadkowac, przykleic

www.szlachetnapaczka.pl
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
3046
#sentinel nieaktywny
8 czerwca 2012r. o 19:06
SkumbriaTomatowa napisał(a): Czesto pozostawiane sa posty szkalujace np. pewna grupe rel.a usuwane te ktore szkalujacego "obrazaja".

Posty obrażające jakiekolwiek grupy religijne, czy też wyznaniowe, są usuwane.
Nie można jednak usuwać postów tylko dlatego, że ktoś negatywnie odniósł się do religii, o ile nikogo nie obraził.
Pamiętaj, że zawsze można zgłosić danego posta do moderacji.

GG 2563898
211
skorn
10 czerwca 2012r. o 0:01
~ napisał(a): Zmoderowano 09.06.2012 godz.21:41 - powód: Dopuszczalna ilość na wymianę, to równowartość ok. 2 czteropaków piwa (ok. 30 zł) więc Twoja oferta jest niezgodna z tematem. (sentinel)

gdzie jest mowa o takim ograniczeniu? jesli będę miał beczkowóz piwa na wymianę, to nie mogę się ogłosić temacie?

<i>
3046
#sentinel nieaktywny
10 czerwca 2012r. o 10:20
Było to wielokrotnie pisane w tym temacie.
Ten temat dotyczy wymiany drobnych przedmiotów za przysłowiowe piwka, a nie sprzedaży, czy też wymiany tych bardziej wartościowych.
Jegomość zakładając tamten temat napisał, o jakiego rodzaju przedmioty na wymianę chodzi.

jegomosc napisał(a): . Ale o co chodzi? Ano o to, że sprzątałem ostatnio pozostałości zchomikowanych rzeczy w domu rodzinnym i znalazłem szereg przedmiotów, które żal do śmieci wyrzucić, ale z drugiej strony nie ma ich gdzie trzymać i raczej się mi już nie przydadzą. Może przydadzą się komuś z bolecnautów? A może ktoś ma podobne skarby, które komuś innemu ułatwią życie?

GG 2563898
211
skorn
10 czerwca 2012r. o 23:28
ani słowa o tym, że 30 zł i ani grosza więcej

ale mniejsza z tym, z doświadczenia wiem, że kontynuowanie dyskusji nie ma sensu : )

Dopisane 10.06.2012r. o godz. 23:28:

przydałby się "podgląd" także w przypadku wiadomości prywatnej

<i>
2951
#Anonim2951 nieaktywny
11 czerwca 2012r. o 9:56
skorn napisał(a): ... ale mniejsza z tym ...

Nieprawdopodobne !
Nie poznaję kolegi skorna !

P.S.
OT : )
211
skorn
11 czerwca 2012r. o 16:40
Hegemon napisał(a):
skorn napisał(a): ... ale mniejsza z tym ...

Nieprawdopodobne !
Nie poznaję kolegi skorna !

co się będę produkował, i tak mam rację ; )

kolejna sprawa:
po zgłoszeniu posta do moderacji przez dobrych kilkanaście sekund wczytuje się strona ze spisem tematów, lepszy byłby automatyczny powrót do tematu ze zgłoszonym postem

<i>
3046
#sentinel nieaktywny
11 czerwca 2012r. o 22:05
skorn napisał(a): ani słowa o tym, że 30 zł i ani grosza więcej

Specjalnie dla Skorna, który jako jeden z nielicznych nie wie o zasadach dotyczących tematu :"Oddam/przyjmę za piwko lub inne płyny czy słodkości"

"Oddam/przyjmę za piwko lub inne płyny czy słodkości"
Celem założenia tematu była wymiana drobnych rzeczy. Pozostałe można dodawać w dziale ogłoszeń.
Dopuszczalną maksymalną stawką "przelewu" są 2 czteropaki piwa ( Ok. 30 zł) Wartość jest orientacyjna i podana została, aby ograniczyć dodawanie postów dotyczących wymiany dużo droższych przedmiotów, co jest sprzeczne z celem założenia tego tematu.
Posty (oddam za ....) bez podania ilości płynów na wymianę lub innych "zamienników", będą usuwane.

GG 2563898
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza