Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Pomóżmy Roky'emu wyjść z domu!
6979
E
9 października 2012r. o 9:08
Miłego dnia życzę, z całą odpowiedzialnością za słowa :)

"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
7878
#ojciec nieaktywny
9 października 2012r. o 9:19
A ja dziękuję za życzenia miłego dnia i pozdrawiam ...dziękuję dlatego, bo ten dzień nie zapowiada mi się na udany... Roky 3maj się!
6964
#roky nieaktywny
9 października 2012r. o 14:57
:) Ja mam inne sprawy teraz na głowie niż każdemu tłumaczyć że wszystko jest ok.skupiamy się na postępie prac.A jak pisałem wcześniej adres mój jest znany i można przyjechać pogadać.Po co te zbędne wpisy ?? i pracy jest na tyle że starczy dla każdego :)

Miłego popołudnia :)
1428
Seifer
9 października 2012r. o 18:12
roky napisał(a): i.
A i bez przesady nikt mnie na razie nie oszukał,no może sam budynek w,którym są prace i non stop niespodzianki.

hemi widzisz co Roky napisal?

to po co to ciagniesz? niech najpierw zrobia ten remont, a pozniej bedzie mozna komentowac.
a pozatym jak masz takiego super kumpla budowlanca ktory sie na tym tak dobrze zna, i uwaza ze za drogo go skasowali, to szkoda ze sam nie podja sie tej roboty.

aha i zeby nie bylo nie znam nikogo kto to remontuje, ale taka mysl mi sie nasuwa po tym co przeczytalem na kilku stronach wstecz...

Uśmiech na twarzy nie zawsze odzwierciedla faktyczny stan umysłu...
6979
E
9 października 2012r. o 19:40
Kochani:)
Stwierdzam, że moja rola, w tym temacie dobiegła końca.
Byłam tu od początku i robiłam, to co uważałam za stosowne.
Chciałam podziękować Wszystkim, którzy w jakikolwiek sposób, zaangażowali się w tą akcję.
Arturze, to dzięki Tobie dowiedziałam się o Rokym.
Darczyńcy, wspaniali ludzie, którzy rozumieją, że jak Ktoś pięknie napisał "Wiara, która może zmienić świat, i ten macro i ten micro, jest przede wszystkim służbą ludziom"
Wszystkie "Mróweczki" które dzielnie przez kilka miesięcy podnosiły temat, wbrew mało przyjemnym komentarzom.
Akiwo :* dziękuję, że tak długo byłaś tu razem ze mną.
Wszystkim, którzy mogli i dzielili się finansowo, na miarę swoich możliwości.
Były tu i olbrzymie kwoty, bo ludzie oddawali"wdowi grosz"
Tym, którzy doprowadzą sprawę do końca.
Moniko, Adamie, nie zostawiam Was, jeśli będę potrzebna, macie mój numer telefonu.
DZIĘKUJĘ

"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
2945
Mgosia
9 października 2012r. o 19:46
E , nigdy nie zawracaj uwagi na idiotów, Ty powinnaś zawsze iść z podniesioną głową, bo jesteś bardzo wartościowym człowiekiem, rzadko się takich spotyka .

"Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać twoje ambicje... mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że ty możesz być wielki&a
7986
#TheMencja nieaktywny
9 października 2012r. o 20:05
Jako postronny obserwator - już na początku chce zaznaczyć, że nikogo z piszących w tym temacie nie znam - zauważam jedna rzecz. Są ludzie - tacy jak E, jak Akiwa, jak kilka innych osób, które dbają o to, żeby temat był widoczny. Są osoby takie jak Hemi, które raz czy dwa "pokozaczyły", bo zabrały Rocky'ego na zlot i gadają to, co im ślina na język przyniesie. Są osoby, które jak Panna deklarowały pomoc - nie tylko na gębę, ale i realną fizyczną pomoc, która obecnie się przekłada na remont. Co do wynagrodzenia - jeśli zażądał nawet jakichś pieniędzy to póki go nie zapytamy, czy wziął je sobie czy może dla tych, którzy z nim współpracują to gdybanie nic nie da.

Hemi - taka kwestia do Ciebie - nie lubię ludzi, którzy robią zamieszanie, którzy nadmiernie epatują swoimi przekonaniami, a tak naprawdę nic z tego nie wynika. Bezsensowne i bezpodstawne oskarżanie innych osób do niczego nie prowadzi - miej odwagę powiedzieć drugiej osobie w twarz, co o niej myślisz, a takie bazgranie na forum do niczego nie prowadzi, a jest bardzo krzywdzące... Zastanów się nad tym, co robisz...
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
9 października 2012r. o 20:06
hemi napisał(a): ... po czym sam siebie zmoderował

Bożesz Ty mój , Hemiczny następnym razem jak zechcesz się wygłupić , zasięgnij wiedzy u źródeł , nie u .... jeszcze nie wiem.

Szanowni Państwo:
W ubiegłą sobotę mieliśmy przygotowane mury do położenia tzw. filigranowej płyty betonowej sprezentowanej przez sąsiada ( minimalizujemy koszty , budujemy domowym sposobem ). Takich płyt , o rozmiarach 6,3 na 2,5 trzeba było trzech na taras. Ale w poniedziałek wyłonił się problem : płyty pomimo swej nazwy , po zalaniu betonem i dozbrojeniu dają strop o grubości 22 cm i waży toto od cholery. A ściany nośne mamy niestety słabowite. Dodatkowo , ze względu na elektryczne linie przesyłowe i zasilanie budynku , położenie tych płyt Hds-em , bądź dźwigiem będzie bardzo trudne , co stwierdził autorytet w tej dziedzinie , Pan Mularczyk z Kruszyna. Uznaliśmy , że nie ma innego wyjścia jak „ wylać strop” Rozwiązanie tańsze niż płyta filigranowa , czy strop Teriwa …. jeśli ma się szalunki poziome, a tych niestety nie mieliśmy. W tej sytuacji w grę wchodziły dwie opcje : znajdziemy firmę , która ma takie szalunki i moce przerobowe aby natychmiast to zrobić , albo walczymy dalej „ domowym sposobem” . Firmy niestety nie udało się znaleźć , wszyscy zajęci. Ale udało się znaleźć szalunki …. od pana Sylwka z Kraśnika , oraz stemple od pana Kazika z Kruszyna i dechy szalunkowe od pana Antoniego z Kruszyna. Wszystko , co jest potrzebne do szalowania stropu jest już na miejscu i od jutra stawiamy konstrukcję , zbroimy i zalewamy betonem … mam nadzieję w piątek . Ot cała historia spisku. Buziaczki Droga Przyjaciółko:*. Zaś jeśli chodzi o szerszenie, odnieśliśmy druzgocące zwycięstwo. :)
Szanowni Darczyńcy:)
Akiwo :*
E :*

To dzięki Wam Rocki wyjdzie wreszcie z domu , a ja już tego dopilnuję :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe mieszkania w Bolesławcu