Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

przedszkole

~mama niezalogowany
13 marca 2013r. o 13:05
~ napisał(a): Jakie przedszkole polecacie a jakie odradzacie?Chcę w tym roku zapisać dziecko i ciągle się waham które wybrać.

Moje dzieci chodziły do 2 przedszkoli oraz "wakacyjnie " do kolejnych dwóch.
Ranking subiektywny

1 miejsce PRZEDSZKOLE nr 1 na ul. Jana Pawła
2 filia przedszkola nr 3 ul. Ceramiczna
2 przedszkole prywatne OXPRESS
3 tzw. przedszkole obok ZUS [ potocznie zusowskie]

Do dziś na widok przedszkola "ZUS" dzieci głośno mówią "nigdy więcej". Moja koleżanka planuje przeniesienie dzieci z tego przedszkola do OXPRESS, pomimo tego, że ma pod domem "zusowskie".
Dzieciom bardzo nie odpowiadała atmosfera. Bardzo fajną odmianą było przedszkole na Ceramicznej. Na "6" zasługuje "1".
Czysto, przytulnie, duży plac zabaw, fenomenalni nauczyciele i urocza dyrekcja.
Przedszkole OXPRESS daje dużo możliwości rozwoju dziecka, no i nie kosztuje więcej niż miejskie.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
14 marca 2013r. o 11:24
Oj,jestem zaskoczona tym że ktoś ma minusy do przedszkola koło ZUS-u.Słyszałam jedynie negatywne opinie na temat przedszkola na sądowej i kids academy na bankowej.Czemu taka opinia na temat przedszkola koło ZUS-u?

Zmoderowano 14.03.2013 godz.18:43 - powód: korekta cytowania (sentinel)
~KaHa niezalogowany
9 kwietnia 2013r. o 8:06
Chcę posłać od września moje dziecko do niepublicznego przedszkola Które uważacie za dobre? Proszę o opinie (niepubliczne dlatego, że nie jestem mieszkanką Bolesławca)
~Zadowolona Mama niezalogowany
9 kwietnia 2013r. o 9:11
~ napisał(a): Oj,jestem zaskoczona tym że ktoś ma minusy do przedszkola koło ZUS-u.Słyszałam jedynie negatywne opinie na temat przedszkola na sądowej i kids academy na bankowej.Czemu taka opinia na temat przedszkola koło ZUS-u?Zmoderowano 14.03.2013 godz.18:43 - powód: korekta cytowania (sentinel)

Jak by ''przedszkole'' na Sądowej, było beznadziejne, to ja bym tam napewno swojego dziecka nie pusciła, Pani Dyrektor przemiła osoba, bardzo serdeczna, Panie przedszkolanki interesuja sie dzieckiem i kazdemu poświecają dużo uwagi, sale odnowione, czysto(widzialam jak Pani kilkakrotnie przeciera na mokro podłogę), Pani kucharka na miejscu przygotowuje posiłki (a jak jest catering to nie wiadomo co dziecko je i z jakiego źródła,)pomoc dziecku w ubraniu i rozebraniu się itd.mozna wymieniac w nieskonczonosc.Ja jestem mega zadowolona.
~ niezalogowany
9 kwietnia 2013r. o 10:32
~Zadowolona Mama napisał(a):
~ napisał(a): Oj,jestem zaskoczona tym że ktoś ma minusy do przedszkola koło ZUS-u.Słyszałam jedynie negatywne opinie na temat przedszkola na sądowej i kids academy na bankowej.Czemu taka opinia na temat przedszkola koło ZUS-u?Zmoderowano 14.03.2013 godz.18:43 - powód: korekta cytowania (sentinel)

Jak by ''przedszkole'' na Sądowej, było beznadziejne, to ja bym tam napewno swojego dziecka nie pusciła, Pani Dyrektor przemiła osoba, bardzo serdeczna, Panie przedszkolanki interesuja sie dzieckiem i kazdemu poświecają dużo uwagi, sale odnowione, czysto(widzialam jak Pani kilkakrotnie przeciera na mokro podłogę), Pani kucharka na miejscu przygotowuje posiłki (a jak jest catering to nie wiadomo co dziecko je i z jakiego źródła,)pomoc dziecku w ubraniu i rozebraniu się itd.mozna wymieniac w nieskonczonosc.Ja jestem mega zadowolona.
A mi się zdarza odbierać z tego przedszkola moją siostrzeńca i nie podoba mi się zniecierpliwiona jedna przedszkolanka która z łaską odpowiada dzieciom,zdarza się szarpnąć dziecko i ostatno dziecko za karę stało w kącie a przecież takich rzeczy już sie nie praktykuje.Za to o składki to już w korytarzu zaczepiają żeby ktoś nie zapomniał.Poza tym nie podoba mi się że zmuszają dzieci do jedzenia.Mama przyszła po dziecko a przedszkolanka nie pozwoliła mu wyjść dopuki nie zje.To chore.Na szczęście siostrzeniec już kończy edukację w tym przedszkolu.
~ niezalogowany
9 kwietnia 2013r. o 10:36
~ napisał(a):
~Zadowolona Mama napisał(a):

A mi się zdarza odbierać z tego przedszkola moją siostrzeńca i nie podoba mi się zniecierpliwiona jedna przedszkolanka która z łaską odpowiada dzieciom,zdarza się szarpnąć dziecko i ostatno dziecko za karę stało w kącie a przecież takich rzeczy już sie nie praktykuje.Za to o składki to już w korytarzu zaczepiają żeby ktoś nie zapomniał.Poza tym nie podoba mi się że zmuszają dzieci do jedzenia.Mama przyszła po dziecko a przedszkolanka nie pozwoliła mu wyjść dopuki nie zje.To chore.Na szczęście siostrzeniec już kończy edukację w tym przedszkolu.
Może w innych grupach jest całkiem inaczej ale jak się napatrzyłam na to wszystko to odrzuciło mnie od tego przedszkola.
~Tato przedszkolaka niezalogowany
9 kwietnia 2013r. o 11:14
~mama napisał(a):
~ napisał(a): Jakie przedszkole polecacie a jakie odradzacie?Chcę w tym roku zapisać dziecko i ciągle się waham które wybrać.

Moje dzieci chodziły do 2 przedszkoli oraz "wakacyjnie " do kolejnych dwóch.
Ranking subiektywny

1 miejsce PRZEDSZKOLE nr 1 na ul. Jana Pawła
2 filia przedszkola nr 3 ul. Ceramiczna
2 przedszkole prywatne OXPRESS
3 tzw. przedszkole obok ZUS [ potocznie zusowskie]

Do dziś na widok przedszkola "ZUS" dzieci głośno mówią "nigdy więcej". Moja koleżanka planuje przeniesienie dzieci z tego przedszkola do OXPRESS, pomimo tego, że ma pod domem "zusowskie".
Dzieciom bardzo nie odpowiadała atmosfera. Bardzo fajną odmianą było przedszkole na Ceramicznej. Na "6" zasługuje "1".
Czysto, przytulnie, duży plac zabaw, fenomenalni nauczyciele i urocza dyrekcja.
Przedszkole OXPRESS daje dużo możliwości rozwoju dziecka, no i nie kosztuje więcej niż miejskie.

Wypowiem się, co do Oxpressu. Panie super, zajęcia dodatkowe także. Ale szefostwo to PORAŻKA. Dyrektor wrzeszczy na pracowników, nieraz, nie dwa słyszałem odbierając dziecko na korytarzu. Przy wszystkich, przy rodzicach i dzieciach. Panie w sekretariacie wystraszone, siedzą jak myszy pod miotłą, a zapytane o dyrektora, czy jest, z paniką odpowiadają, że "zajęty i trzeba poczekać" :| Nie potrafi ogarnąć dzieci z podstawówki, które prawie staranowały maluchy, akurat wychodzące na spacer. Zleciała gromada z piętra, nie patrząc nawet na przechodzące przedszkolaki. Byłem akurat coś załatwić-dyrektor tylko głośno się śmiał. Ale co się "dziwić", córeczka i synuś są w podstawówce, to wszystko jasne... Dużo by o nim pisać, ale szkoda czasu. Ogólnie odpychający typ, kiedy się z nim rozmawia, robi z siebie wszechwiedzącego, patrzy " z góry" i uważa rodziców za głupszych od siebie. A pani dyrektor? Zawsze w sprawach odsyła do niego, że musi się zapytać, chyba za ładny wygląd tam jest. Jeśli chodzi jeszcze o minusy, to nie podoba mi się, że każda grupa ma tylko JEDNĄ wychowawczynię, bez żadnej pomocy. Jest jedna pani pomoc, ale z tego co widzę, i mówi moje dziecko, ta pani jest "do wszystkiego, do wszystkich", czyli do posiłków, spacerów, posprzątania stołówki, wyprowadzenia maluchów do łazienki i jeszcze Bóg wie czego. Czyli nie ma za wiele czasu, na pomoc przy zajęciach wychowawcom grup. Masakra. Dziecko siostry chodzi do przedszkola na Dolnych Młynach. Tam są po 2 panie na grupę i ma to ręce i nogi. A jak jest sama jedna pani? Jak ona ma zrobić pracę indywidualną z dzieckiem. Zajmie się tym, a cała reszta grupy robi co chce! Podobnie jest z spacerami. Nie raz mój mały się skarżył, że na spacer nie poszli, bo nie było 2-giej pani, a jedna z 25-dzieci nie wyjdzie przecież. O zrobieniu placu zabaw słyszałem już dawno, że będzie i nie ma. A teraz chyba każde przedszkole ma chociaż małe miejsce do zabawy. A nasze dzieci biegają po trawie, ogrodzonej płotem....żal po prostu. Nawet 1 ławki tam nie ma! W tym roku przez długi czas były szatnie w SALACH-porażka. Mokro i brudno od butów w sali. Jak się "bawi" w przedszkole, to trzeba pomyśleć o szatni, a nie takie coś... No teraz jest, po stomatologu. To tyle. Mój syn jest zadowolony, lubi panie i chętnie tam chodzi. Ja napisałem, co mnie drażni i nie podoba się.
~Mama niezalogowany
9 kwietnia 2013r. o 11:38
Proszę o opinię na temat przedszkola Kids Academy na ul. Bankowej. Z góry dziękuje
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza