Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

przedszkole

~ niezalogowany
9 kwietnia 2013r. o 11:56
Na Ceramicznej jest fajne przedszkole. Wychowawczynie z dużym doświadczeniem, przyjazna Dyrekcja, dużo miejsca, porządne szatnie, plac zabaw dla maluchów, parking pod budynkiem. Moje dziecko tam chodzi i jest bardzo zadowolone. I my jako rodzice - również.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
9 kwietnia 2013r. o 13:44
~Mama napisał(a): Proszę o opinię na temat przedszkola Kids Academy na ul. Bankowej. Z góry dziękuje

Moja przyjaciółka zabrała dzieci z tego przedszkola . Nie była zadowolona . Natomiast ja osobiście odbierałam jej córkę raz z tego przedszkola, zadzwoniła, że musi w pracy zostać , że przedszkole jest czynne do 16:00 i że przed 16 :00 mam małą zabrać.
Byłam o 15:50 , a pani zmywająca podłogę mówi do mnie ironicznie : chyba pani o dziecku zapomniała ? A ja na to , że przedszkole jest jeszcze czynne min. 10 minut.
Głupio się poczułam. Akurat sama miałam podjąć decyzję gdzie posłać moje dzieci i zdecydowałam o przedszkolu Oxpress.
~ad. Oxpress niezalogowany
9 kwietnia 2013r. o 13:51
Przedszkole czyste schludne i w każdej grupie są 2 panie : wychowawczyni i pomoc. Pracownicy sekretariatu wygrywają konkurs na Miss Sympatia. Nigdy nie zdarzyło mi się słyszeć żadnej awantury. Wiem, że dyrektor jest wymagający wobec pracowników, ale to po to, aby nasze dzieci miały lepiej.
Dzieciaki uwielbiają dyrektora. Poza tym on sam śmieje się z nimi, wygłupia, suszy włosy na basenie .
Nie da się w tym sekretariacie "poplotkować " jak w innych, ale naprawdę ważniejsze od tego czy mina dyrekcji nam się podoba jest to, że dzieci mają super przygotowanie do szkoły.
W cenie przedszkola
1. angielski codziennie
2. basen 2 razy w tygodniu
3. wyjścia do kina bez dodatkowych opłat
4. plastykę prowadzi plastyk z prawdziwego zdarzenia
5. gimnastykę prowadzi nauczyliel WF
~mama kubusia niezalogowany
9 kwietnia 2013r. o 14:18
witam jeżeli szukacie super fajnego przedszkola to polecam polecam !!!! niepubliczne przedszkole Nibylandia ul Łukasiewicza moje pociechy są zadowolone jak niewiem co uczą sie angielskiego teraz od nowego roku ma być również drugi jezyk basen raz w tygodniu przeróżne zabawy wycieczki do zoo na wieć i wiele innych atrakcji a przedewszystkim super ludzie którzy sie tym zajmuja wykwalifikowany personel super Panie Pani Dyrektor bardzo zaangarzowana w rozwój dzieciaczków polecam tam wasze pociechy poznają prawdziwą bajke pozdrawiam
~ niezalogowany
9 kwietnia 2013r. o 16:58
~ napisał(a): A mi się zdarza odbierać z tego przedszkola moją siostrzeńca i nie podoba mi się zniecierpliwiona jedna przedszkolanka która z łaską odpowiada dzieciom,zdarza się szarpnąć dziecko i ostatno dziecko za karę stało w kącie a przecież takich rzeczy już sie nie praktykuje.Za to o składki to już w korytarzu zaczepiają żeby ktoś nie zapomniał.Poza tym nie podoba mi się że zmuszają dzieci do jedzenia.Mama przyszła po dziecko a przedszkolanka nie pozwoliła mu wyjść dopuki nie zje.To chore.Na szczęście siostrzeniec już kończy edukację w tym przedszkolu.

No widać,że to dla Ciebie ''tylko siostrzeniec''ja jako matka uważam, ze ''jakas dyscyplina'' musi być i dziecko swoje miejsce musi znac, a jak jest niegrzeczne i bije inne dzieci powinno stac w kącie(czy to moje, czy cudze).Ja rozumiem, ze teraz najlepiej niech dziecko siedzi na bajce, albo przed komputerem, dac mu cos słodkiego i jest oki, a potem oglada sie program typu ''surowi rodzice''i rodzice rozkładają ręce.KOCHANA DZIECKO TRZEBA WYCHOWYWAĆ!Lepiej zaczac od poczatku już w przedszkolu, niz potem ''rozkładac '' bezradnie rece.
~pier niezalogowany
9 kwietnia 2013r. o 18:47
Polecam przedszkole nr 5 ul. cicha
~Kawa z mlekiem niezalogowany
9 kwietnia 2013r. o 20:26
~ad. Oxpress napisał(a): Przedszkole czyste schludne i w każdej grupie są 2 panie : wychowawczyni i pomoc. Pracownicy sekretariatu wygrywają konkurs na Miss Sympatia. Nigdy nie zdarzyło mi się słyszeć żadnej awantury. Wiem, że dyrektor jest wymagający wobec pracowników, ale to po to, aby nasze dzieci miały lepiej.
Dzieciaki uwielbiają dyrektora. Poza tym on sam śmieje się z nimi, wygłupia, suszy włosy na basenie .
Nie da się w tym sekretariacie "poplotkować " jak w innych, ale naprawdę ważniejsze od tego czy mina dyrekcji nam się podoba jest to, że dzieci mają super przygotowanie do szkoły.
W cenie przedszkola
1. angielski codziennie
2. basen 2 razy w tygodniu
3. wyjścia do kina bez dodatkowych opłat
4. plastykę prowadzi plastyk z prawdziwego zdarzenia
5. gimnastykę prowadzi nauczyliel WF

Wyprowadzę Cię z błędu.Trzy grupy w Oxpresie mają JEDNĄ panią-znam z imienia i nazwiska i wiem, ile ich tam pracuje. Tylko zerówka (czwarta grupa) ma pomoc do dziecka niepełnosprawnego. Jest cały dzień JEDNA pani pomoc, która zajmuje się wszystkim-posiłkami, ogarnięciem stołówki, korytarza itp. Po południu przychodzi starsza pani i zostaje z dziećmi, które jeszcze zostały po obiedzie. Nie wydaje mi się, aby wrzeszczenie na pracowników było po to, jak piszesz " by nasze dzieci miały lepiej". Zestresowany pracownik nie jest najlepszy. Akurat dzieci w przedszkolu mają respekt przed dyrektorem. Moja córa boi się go, dlatego właśnie, że słyszała, jak wrzeszczy na korytarzu. Co do zajęć, to teraz takie zajęcia są w każdym przedszkolu, no oprócz basenu. Gimnastyka czy plastyczne to podstawa w każdym. Brak placu zabaw to wstyd i tyle. Z tym kinem to szału nie ma-na Dz. Dziecka i chyba z raz w ciągu roku. To ja częściej chodzę z córą sama. Oxpress to "takie sobie" przedszkole.
~ad. Oxpress niezalogowany
9 kwietnia 2013r. o 21:32
Niestety PRAWDA jest taka, że w innym przedszkolach angielski jest DODATKOWO płatny i nie wszystkie dzieci biorą udział w zajęciach. Prawda jest też taka , że jedna i ta sama pani uczy dzieci, uczy plastyki, uczy gimnastyki.
W Oxpress dzieci mają panią prowadzącą , pana i panią od gimnastyki, panią od plastyki oraz panią od angielskiego.

Moje dzieci się dyrektora nie boją , mają szacunek i respekt podobnie jak do innych pracowników placówki.
I naprawdę proszę nie straszyć rodziców placem zabaw [ jego brakiem], bo akurat nasze przedszkole robi sobie fajne wycieczki na ogromny miejski plac zabaw tuż przy przedszkolu.Jak idą wolno to jakieś 2 minuty i już są.

Więcej optymizmu na wiosnę życzę , dobrze zrobi i mamie i zestresowanemu dyrektorem dziecku.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza