~ napisał(a):Ale bredzisz!Nie wiem co masz na myśli pisząc że to dla mnie tylko siostrzeniec-to moje zdanie i chociaż mama siostrzeńca też jest nie zadowolona z tego przedszkola to postanowiła wytrzymać ten ostatni rok.Ja też jestem matką i nie jestem za bezstresowym wychowywaniem ale jeśli ktoś ma dyscyplinować moje dziecko to tylko ja.Ja nie szarpię dziecka,nie zmuszam do jedzenia a przedszkole zmuszaniem tylko zniechęca dzieci do jedzenia.To że jakieś dziecko jest niegrzeczne to nie uprawnia opiekunki do stawiania w kącie.Przedszkolanka to osoba wykwalifikowana i powinna wiedzieć jak poradzić sobie z urwisem.Stawianie w kącie to jak pozbywanie się problemu.Moje dziecko chodziło do przedszkola koło Zusu gdzie nikt go nie zmuszał do jedzenia bo jedzenie ma być przyjemnością a nie przykrym obowiązkiem który trzeba szybko wykonać bo pani patrzy,nikt tam dzieci nie popychał a panie mimo zmęczenia potrafiły słuchać a nie tylko ciężko wzdychać że dziecko coś od niej chce.Ja nie uważam że na Sądowej wszystkie panie nie mają podejścia do dzieci-piszę tu o konkretnej pani z konkretnej grupy ale zniechęciłam się do tego przedszkola i go odradzam.~ napisał(a): A mi się zdarza odbierać z tego przedszkola moją siostrzeńca i nie podoba mi się zniecierpliwiona jedna przedszkolanka która z łaską odpowiada dzieciom,zdarza się szarpnąć dziecko i ostatno dziecko za karę stało w kącie a przecież takich rzeczy już sie nie praktykuje.Za to o składki to już w korytarzu zaczepiają żeby ktoś nie zapomniał.Poza tym nie podoba mi się że zmuszają dzieci do jedzenia.Mama przyszła po dziecko a przedszkolanka nie pozwoliła mu wyjść dopuki nie zje.To chore.Na szczęście siostrzeniec już kończy edukację w tym przedszkolu.
No widać,że to dla Ciebie ''tylko siostrzeniec''ja jako matka uważam, ze ''jakas dyscyplina'' musi być i dziecko swoje miejsce musi znac, a jak jest niegrzeczne i bije inne dzieci powinno stac w kącie(czy to moje, czy cudze).Ja rozumiem, ze teraz najlepiej niech dziecko siedzi na bajce, albo przed komputerem, dac mu cos słodkiego i jest oki, a potem oglada sie program typu ''surowi rodzice''i rodzice rozkładają ręce.KOCHANA DZIECKO TRZEBA WYCHOWYWAĆ!Lepiej zaczac od poczatku już w przedszkolu, niz potem ''rozkładac '' bezradnie rece.
tieri napisał(a): a co powiecie na temat filii przedszkola nr 3 tj. placówka koło Badera? Rozmawiałem z Panią dyrektor i zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie. Od września posyłam tam swojego urwisa :Dzobaczymy czy jak to twoje dziecko będzie stać w kącie za karę czy będziesz tak myśleć...
A to że dziecko za karę postoi w kącie to jeszcze nikomu na złe nie wyszło
~ napisał(a):tieri napisał(a): a co powiecie na temat filii przedszkola nr 3 tj. placówka koło Badera? Rozmawiałem z Panią dyrektor i zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie. Od września posyłam tam swojego urwisa :Dzobaczymy czy jak to twoje dziecko będzie stać w kącie za karę czy będziesz tak myśleć...
A to że dziecko za karę postoi w kącie to jeszcze nikomu na złe nie wyszło
~ napisał(a):~Zadowolona Mama napisał(a):A mi się zdarza odbierać z tego przedszkola moją siostrzeńca i nie podoba mi się zniecierpliwiona jedna przedszkolanka która z łaską odpowiada dzieciom,zdarza się szarpnąć dziecko i ostatno dziecko za karę stało w kącie a przecież takich rzeczy już sie nie praktykuje.Za to o składki to już w korytarzu zaczepiają żeby ktoś nie zapomniał.Poza tym nie podoba mi się że zmuszają dzieci do jedzenia.Mama przyszła po dziecko a przedszkolanka nie pozwoliła mu wyjść dopuki nie zje.To chore.Na szczęście siostrzeniec już kończy edukację w tym przedszkolu.~ napisał(a): Oj,jestem zaskoczona tym że ktoś ma minusy do przedszkola koło ZUS-u.Słyszałam jedynie negatywne opinie na temat przedszkola na sądowej i kids academy na bankowej.Czemu taka opinia na temat przedszkola koło ZUS-u?Zmoderowano 14.03.2013 godz.18:43 - powód: korekta cytowania (sentinel)
Jak by ''przedszkole'' na Sądowej, było beznadziejne, to ja bym tam napewno swojego dziecka nie pusciła, Pani Dyrektor przemiła osoba, bardzo serdeczna, Panie przedszkolanki interesuja sie dzieckiem i kazdemu poświecają dużo uwagi, sale odnowione, czysto(widzialam jak Pani kilkakrotnie przeciera na mokro podłogę), Pani kucharka na miejscu przygotowuje posiłki (a jak jest catering to nie wiadomo co dziecko je i z jakiego źródła,)pomoc dziecku w ubraniu i rozebraniu się itd.mozna wymieniac w nieskonczonosc.Ja jestem mega zadowolona.
~CiociaDobraRada napisał(a):Między bezstresowym wychowywaniem a karą w postaci wysłania do kąta jest coś jeszcze-tłumaczenie,tłumaczenie i jeszcze raz tłumaczenie aż zrozumie co wolno a czego nie i dlaczego.Stawiać do kąta można z każdego powodu ale jeśli zamiast wytłumaczyć posyła się do kąta to jest to pozbywanie się problemu.Sztuką jest przetłumaczyć tak żeby zrozumiało.Może jeszcze szarpanie,krzyczenie i lekceważenie dziecka jest ok?!A zmuszanie do jedzenia też jest ok?!~ napisał(a):~Zadowolona Mama napisał(a):A mi się zdarza odbierać z tego przedszkola moją siostrzeńca i nie podoba mi się zniecierpliwiona jedna przedszkolanka która z łaską odpowiada dzieciom,zdarza się szarpnąć dziecko i ostatno dziecko za karę stało w kącie a przecież takich rzeczy już sie nie praktykuje.Za to o składki to już w korytarzu zaczepiają żeby ktoś nie zapomniał.Poza tym nie podoba mi się że zmuszają dzieci do jedzenia.Mama przyszła po dziecko a przedszkolanka nie pozwoliła mu wyjść dopuki nie zje.To chore.Na szczęście siostrzeniec już kończy edukację w tym przedszkolu.~ napisał(a): Oj,jestem zaskoczona tym że ktoś ma minusy do przedszkola koło ZUS-u.Słyszałam jedynie negatywne opinie na temat przedszkola na sądowej i kids academy na bankowej.Czemu taka opinia na temat przedszkola koło ZUS-u?Zmoderowano 14.03.2013 godz.18:43 - powód: korekta cytowania (sentinel)
Jak by ''przedszkole'' na Sądowej, było beznadziejne, to ja bym tam napewno swojego dziecka nie pusciła, Pani Dyrektor przemiła osoba, bardzo serdeczna, Panie przedszkolanki interesuja sie dzieckiem i kazdemu poświecają dużo uwagi, sale odnowione, czysto(widzialam jak Pani kilkakrotnie przeciera na mokro podłogę), Pani kucharka na miejscu przygotowuje posiłki (a jak jest catering to nie wiadomo co dziecko je i z jakiego źródła,)pomoc dziecku w ubraniu i rozebraniu się itd.mozna wymieniac w nieskonczonosc.Ja jestem mega zadowolona.
A co się praktykuje? bezstresowe wychowanie?
Teraz to maluch może Pani na głowę nasr*ć i patelnię postawić?
Chyba stanie w kącie to metoda pokrewna ala "karny jeżyk" za mało nowoczesna? jestem mamą i już drugie moje dziecko kończy przedszkole na sądowej i to świetnie przygotowane do szkoły. Mamy nie dajcie się zwariować, tyle opinii ile ludzi. Każde przedszkole ma coś dobrego do zaoferowania. Musicie wybrać te kryteria jakie wam odpowiadają i wziąć pod uwagę finansowe możliwości.pozdrawiam
~ napisał(a):~CiociaDobraRada napisał(a):Między bezstresowym wychowywaniem a karą w postaci wysłania do kąta jest coś jeszcze-tłumaczenie,tłumaczenie i jeszcze raz tłumaczenie aż zrozumie co wolno a czego nie i dlaczego.Stawiać do kąta można z każdego powodu ale jeśli zamiast wytłumaczyć posyła się do kąta to jest to pozbywanie się problemu.Sztuką jest przetłumaczyć tak żeby zrozumiało.Może jeszcze szarpanie,krzyczenie i lekceważenie dziecka jest ok?!A zmuszanie do jedzenia też jest ok?!~ napisał(a):~Zadowolona Mama napisał(a):A mi się zdarza odbierać z tego przedszkola moją siostrzeńca i nie podoba mi się zniecierpliwiona jedna przedszkolanka która z łaską odpowiada dzieciom,zdarza się szarpnąć dziecko i ostatno dziecko za karę stało w kącie a przecież takich rzeczy już sie nie praktykuje.Za to o składki to już w korytarzu zaczepiają żeby ktoś nie zapomniał.Poza tym nie podoba mi się że zmuszają dzieci do jedzenia.Mama przyszła po dziecko a przedszkolanka nie pozwoliła mu wyjść dopuki nie zje.To chore.Na szczęście siostrzeniec już kończy edukację w tym przedszkolu.~ napisał(a): Oj,jestem zaskoczona tym że ktoś ma minusy do przedszkola koło ZUS-u.Słyszałam jedynie negatywne opinie na temat przedszkola na sądowej i kids academy na bankowej.Czemu taka opinia na temat przedszkola koło ZUS-u?Zmoderowano 14.03.2013 godz.18:43 - powód: korekta cytowania (sentinel)
A co się praktykuje? bezstresowe wychowanie?
Teraz to maluch może Pani na głowę nasr*ć i patelnię postawić?
Chyba stanie w kącie to metoda pokrewna ala "karny jeżyk" za mało nowoczesna? jestem mamą i już drugie moje dziecko kończy przedszkole na sądowej i to świetnie przygotowane do szkoły. Mamy nie dajcie się zwariować, tyle opinii ile ludzi. Każde przedszkole ma coś dobrego do zaoferowania. Musicie wybrać te kryteria jakie wam odpowiadają i wziąć pod uwagę finansowe możliwości.pozdrawiam