~ napisał(a): pani ma wielu podopiecznych i nie bedzie godzinami tłumaczyla czego maluch nie rozumie i poswiecała duzo uwagi kosztem innych dzieci. widocznie nie słuchał wielokrotnego tłumaczenia.Co do jedzenia bywa roznie. czesto rodzice sami niepotrzebnie nalegaja by pilnowano dziecko zeby zjadło. Zobaczysz jedna sytuacje wyrwaną z kontekstu a reszte dopiszeszCo ty nie powiesz???Właśnie mojego siostrzeńca zmuszała pani do jedzenia chociaż nikt jej o to nie prosił a na uwagę mamy pani stwierdziła że skoro opłacone to trzeba zjeść i że tak u nich jest.Nie widziałam jednej sytuacji bo cały rok odbierałam siostrzeńca.Co do niegrzecznych dzieci to sam siostrzeniec opowiada jak pani szarpała w toalecie dziecko ale dokuki jego nie rusza wszyscy patrzymy czujnie.
~ napisał(a): Oj,jestem zaskoczona tym że ktoś ma minusy do przedszkola koło ZUS-u.Słyszałam jedynie negatywne opinie na temat przedszkola na sądowej i kids academy na bankowej.Czemu taka opinia na temat przedszkola koło ZUS-u?Zmoderowano 14.03.2013 godz.18:43 - powód: korekta cytowania (sentinel)
~ napisał(a):~CiociaDobraRada napisał(a):Między bezstresowym wychowywaniem a karą w postaci wysłania do kąta jest coś jeszcze-tłumaczenie,tłumaczenie i jeszcze raz tłumaczenie aż zrozumie co wolno a czego nie i dlaczego.Stawiać do kąta można z każdego powodu ale jeśli zamiast wytłumaczyć posyła się do kąta to jest to pozbywanie się problemu.Sztuką jest przetłumaczyć tak żeby zrozumiało.Może jeszcze szarpanie,krzyczenie i lekceważenie dziecka jest ok?!A zmuszanie do jedzenia też jest ok?!~ napisał(a):~Zadowolona Mama napisał(a):A mi się zdarza odbierać z tego przedszkola moją siostrzeńca i nie podoba mi się zniecierpliwiona jedna przedszkolanka która z łaską odpowiada dzieciom,zdarza się szarpnąć dziecko i ostatno dziecko za karę stało w kącie a przecież takich rzeczy już sie nie praktykuje.Za to o składki to już w korytarzu zaczepiają żeby ktoś nie zapomniał.Poza tym nie podoba mi się że zmuszają dzieci do jedzenia.Mama przyszła po dziecko a przedszkolanka nie pozwoliła mu wyjść dopuki nie zje.To chore.Na szczęście siostrzeniec już kończy edukację w tym przedszkolu.~ napisał(a): Oj,jestem zaskoczona tym że ktoś ma minusy do przedszkola koło ZUS-u.Słyszałam jedynie negatywne opinie na temat przedszkola na sądowej i kids academy na bankowej.Czemu taka opinia na temat przedszkola koło ZUS-u?Zmoderowano 14.03.2013 godz.18:43 - powód: korekta cytowania (sentinel)
Jak by ''przedszkole'' na Sądowej, było beznadziejne, to ja bym tam napewno swojego dziecka nie pusciła, Pani Dyrektor przemiła osoba, bardzo serdeczna, Panie przedszkolanki interesuja sie dzieckiem i kazdemu poświecają dużo uwagi, sale odnowione, czysto(widzialam jak Pani kilkakrotnie przeciera na mokro podłogę), Pani kucharka na miejscu przygotowuje posiłki (a jak jest catering to nie wiadomo co dziecko je i z jakiego źródła,)pomoc dziecku w ubraniu i rozebraniu się itd.mozna wymieniac w nieskonczonosc.Ja jestem mega zadowolona.
A co się praktykuje? bezstresowe wychowanie?
Teraz to maluch może Pani na głowę nasr*ć i patelnię postawić?
Chyba stanie w kącie to metoda pokrewna ala "karny jeżyk" za mało nowoczesna? jestem mamą i już drugie moje dziecko kończy przedszkole na sądowej i to świetnie przygotowane do szkoły. Mamy nie dajcie się zwariować, tyle opinii ile ludzi. Każde przedszkole ma coś dobrego do zaoferowania. Musicie wybrać te kryteria jakie wam odpowiadają i wziąć pod uwagę finansowe możliwości.pozdrawiam
~ napisał(a):Ależ cię fantazja poniosła :D :D :D Na sądowej nie trzeba opluwać i wyzywać pani żeby działy się takie rzeczy.~ napisał(a):~CiociaDobraRada napisał(a):Między bezstresowym wychowywaniem a karą w postaci wysłania do kąta jest coś jeszcze-tłumaczenie,tłumaczenie i jeszcze raz tłumaczenie aż zrozumie co wolno a czego nie i dlaczego.Stawiać do kąta można z każdego powodu ale jeśli zamiast wytłumaczyć posyła się do kąta to jest to pozbywanie się problemu.Sztuką jest przetłumaczyć tak żeby zrozumiało.Może jeszcze szarpanie,krzyczenie i lekceważenie dziecka jest ok?!A zmuszanie do jedzenia też jest ok?!~ napisał(a):~Zadowolona Mama napisał(a):A mi się zdarza odbierać z tego przedszkola moją siostrzeńca i nie podoba mi się zniecierpliwiona jedna przedszkolanka która z łaską odpowiada dzieciom,zdarza się szarpnąć dziecko i ostatno dziecko za karę stało w kącie a przecież takich rzeczy już sie nie praktykuje.Za to o składki to już w korytarzu zaczepiają żeby ktoś nie zapomniał.Poza tym nie podoba mi się że zmuszają dzieci do jedzenia.Mama przyszła po dziecko a przedszkolanka nie pozwoliła mu wyjść dopuki nie zje.To chore.Na szczęście siostrzeniec już kończy edukację w tym przedszkolu.~ napisał(a): Oj,jestem zaskoczona tym że ktoś ma minusy do przedszkola koło ZUS-u.Słyszałam jedynie negatywne opinie na temat przedszkola na sądowej i kids academy na bankowej.Czemu taka opinia na temat przedszkola koło ZUS-u?Zmoderowano 14.03.2013 godz.18:43 - powód: korekta cytowania (sentinel)
Jak by ''przedszkole'' na Sądowej, było beznadziejne, to ja bym tam napewno swojego dziecka nie pusciła, Pani Dyrektor przemiła osoba, bardzo serdeczna, Panie przedszkolanki interesuja sie dzieckiem i kazdemu poświecają dużo uwagi, sale odnowione, czysto(widzialam jak Pani kilkakrotnie przeciera na mokro podłogę), Pani kucharka na miejscu przygotowuje posiłki (a jak jest catering to nie wiadomo co dziecko je i z jakiego źródła,)pomoc dziecku w ubraniu i rozebraniu się itd.mozna wymieniac w nieskonczonosc.Ja jestem mega zadowolona.
Chyba stanie w kącie to metoda pokrewna ala "karny jeżyk" za mało nowoczesna? jestem mamą i już drugie moje dziecko kończy przedszkole na sądowej i to świetnie przygotowane do szkoły. Mamy nie dajcie się zwariować, tyle opinii ile ludzi. Każde przedszkole ma coś dobrego do zaoferowania. Musicie wybrać te kryteria jakie wam odpowiadają i wziąć pod uwagę finansowe możliwości.pozdrawiam
A moze niech Pani otworzy przedszkole?A ja tam poslę swoje dziecko, a potem karze mu kopnac Pania, opluc i wyzwac od ''starych bab'' i niech Pani ze stoickim spokojem tłumaczy mu przez 8 godzin ze zle robił.Mysli Pani ze to da efekt?ha ha przepraszam, ale usmialam sie naprawde :)
~ napisał(a):Prędzej po 8 godzinach tłumaczenia da efekt niż po odesłaniu do kąta.Pani nie przeszkadzałoby gdyby ktoś zmuszał pani dziecko do jedzenia chociaż mu rośnie?Jeśli tak to żal mi dziecka :|~ napisał(a):~CiociaDobraRada napisał(a):Między bezstresowym wychowywaniem a karą w postaci wysłania do kąta jest coś jeszcze-tłumaczenie,tłumaczenie i jeszcze raz tłumaczenie aż zrozumie co wolno a czego nie i dlaczego.Stawiać do kąta można z każdego powodu ale jeśli zamiast wytłumaczyć posyła się do kąta to jest to pozbywanie się problemu.Sztuką jest przetłumaczyć tak żeby zrozumiało.Może jeszcze szarpanie,krzyczenie i lekceważenie dziecka jest ok?!A zmuszanie do jedzenia też jest ok?!~ napisał(a):~Zadowolona Mama napisał(a):A mi się zdarza odbierać z tego przedszkola moją siostrzeńca i nie podoba mi się zniecierpliwiona jedna przedszkolanka która z łaską odpowiada dzieciom,zdarza się szarpnąć dziecko i ostatno dziecko za karę stało w kącie a przecież takich rzeczy już sie nie praktykuje.Za to o składki to już w korytarzu zaczepiają żeby ktoś nie zapomniał.Poza tym nie podoba mi się że zmuszają dzieci do jedzenia.Mama przyszła po dziecko a przedszkolanka nie pozwoliła mu wyjść dopuki nie zje.To chore.Na szczęście siostrzeniec już kończy edukację w tym przedszkolu.~ napisał(a): Oj,jestem zaskoczona tym że ktoś ma minusy do przedszkola koło ZUS-u.Słyszałam jedynie negatywne opinie na temat przedszkola na sądowej i kids academy na bankowej.Czemu taka opinia na temat przedszkola koło ZUS-u?Zmoderowano 14.03.2013 godz.18:43 - powód: korekta cytowania (sentinel)
A moze niech Pani otworzy przedszkole?A ja tam poslę swoje dziecko, a potem karze mu kopnac Pania, opluc i wyzwac od ''starych bab'' i niech Pani ze stoickim spokojem tłumaczy mu przez 8 godzin ze zle robił.Mysli Pani ze to da efekt?ha ha przepraszam, ale usmialam sie naprawde :)
~ napisał(a):~ napisał(a):Prędzej po 8 godzinach tłumaczenia da efekt niż po odesłaniu do kąta.Pani nie przeszkadzałoby gdyby ktoś zmuszał pani dziecko do jedzenia chociaż mu rośnie?Jeśli tak to żal mi dziecka :|~ napisał(a):~CiociaDobraRada napisał(a):Między bezstresowym wychowywaniem a karą w postaci wysłania do kąta jest coś jeszcze-tłumaczenie,tłumaczenie i jeszcze raz tłumaczenie aż zrozumie co wolno a czego nie i dlaczego.Stawiać do kąta można z każdego powodu ale jeśli zamiast wytłumaczyć posyła się do kąta to jest to pozbywanie się problemu.Sztuką jest przetłumaczyć tak żeby zrozumiało.Może jeszcze szarpanie,krzyczenie i lekceważenie dziecka jest ok?!A zmuszanie do jedzenia też jest ok?!~ napisał(a):~Zadowolona Mama napisał(a):A mi się zdarza odbierać z tego przedszkola moją siostrzeńca i nie podoba mi się zniecierpliwiona jedna przedszkolanka która z łaską odpowiada dzieciom,zdarza się szarpnąć dziecko i ostatno dziecko za karę stało w kącie a przecież takich rzeczy już sie nie praktykuje.Za to o składki to już w korytarzu zaczepiają żeby ktoś nie zapomniał.Poza tym nie podoba mi się że zmuszają dzieci do jedzenia.Mama przyszła po dziecko a przedszkolanka nie pozwoliła mu wyjść dopuki nie zje.To chore.Na szczęście siostrzeniec już kończy edukację w tym przedszkolu.~ napisał(a): Oj,jestem zaskoczona tym że ktoś ma minusy do przedszkola koło ZUS-u.Słyszałam jedynie negatywne opinie na temat przedszkola na sądowej i kids academy na bankowej.Czemu taka opinia na temat przedszkola koło ZUS-u?Zmoderowano 14.03.2013 godz.18:43 - powód: korekta cytowania (sentinel)
~ napisał(a):~ napisał(a):Ależ cię fantazja poniosła :D :D :D Na sądowej nie trzeba opluwać i wyzywać pani żeby działy się takie rzeczy.~ napisał(a):~CiociaDobraRada napisał(a):Między bezstresowym wychowywaniem a karą w postaci wysłania do kąta jest coś jeszcze-tłumaczenie,tłumaczenie i jeszcze raz tłumaczenie aż zrozumie co wolno a czego nie i dlaczego.Stawiać do kąta można z każdego powodu ale jeśli zamiast wytłumaczyć posyła się do kąta to jest to pozbywanie się problemu.Sztuką jest przetłumaczyć tak żeby zrozumiało.Może jeszcze szarpanie,krzyczenie i lekceważenie dziecka jest ok?!A zmuszanie do jedzenia też jest ok?!~ napisał(a):~Zadowolona Mama napisał(a):A mi się zdarza odbierać z tego przedszkola moją siostrzeńca i nie podoba mi się zniecierpliwiona jedna przedszkolanka która z łaską odpowiada dzieciom,zdarza się szarpnąć dziecko i ostatno dziecko za karę stało w kącie a przecież takich rzeczy już sie nie praktykuje.Za to o składki to już w korytarzu zaczepiają żeby ktoś nie zapomniał.Poza tym nie podoba mi się że zmuszają dzieci do jedzenia.Mama przyszła po dziecko a przedszkolanka nie pozwoliła mu wyjść dopuki nie zje.To chore.Na szczęście siostrzeniec już kończy edukację w tym przedszkolu.~ napisał(a): Oj,jestem zaskoczona tym że ktoś ma minusy do przedszkola koło ZUS-u.Słyszałam jedynie negatywne opinie na temat przedszkola na sądowej i kids academy na bankowej.Czemu taka opinia na temat przedszkola koło ZUS-u?Zmoderowano 14.03.2013 godz.18:43 - powód: korekta cytowania (sentinel)