Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Strajk lekarzy POZ

~ niezalogowany
3 stycznia 2015r. o 22:24
Lekarze pracują sumiennie na swoją negatywną opinię każdego dnia, tylko kasa się dla nich liczy. Aby dużo wymagać - trzeba coś od siebie dać a mało jest w Polsce naprawdę dobrych fachowców a w naszym mieście chyba żadnego. Jak dotąd nigdy Arłukowicza nie popierałem ale tym razem ma całkowita rację.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~lekarz niezalogowany
3 stycznia 2015r. o 22:36
~ napisał(a): Lekarze pracują sumiennie na swoją negatywną opinię każdego dnia, tylko kasa się dla nich liczy. Aby dużo wymagać - trzeba coś od siebie dać a mało jest w Polsce naprawdę dobrych fachowców a w naszym mieście chyba żadnego. Jak dotąd nigdy Arłukowicza nie popierałem ale tym razem ma całkowita rację.

Oto typowa wypowiedź osobnika zakompleksionego, z wybujałym ego, krytykująca wszystko i wszystkich. Podlana oczywiście polską zawiścią niczym sosem.
Rozumiem, że leczysz się, człowieku, poza Bolesławcem, bo przecież nie powierzysz swojej najcenniejszej rzeczy rękom i umysłom partaczy?
~ niezalogowany
3 stycznia 2015r. o 22:38
Brawo,ja także .Nie cierpię gościa ,nie cierpię premierówny.Zieleniogórzanom mówiem ,,do piachu''
~ niezalogowany
3 stycznia 2015r. o 22:41
~lekarz napisał(a): Własnie dlatego, że inni się nie znajdą, lekarze mają odwagę podnieść głowy i spierać się z każdym rządem o swoje - coraz skuteczniej. Nie straszcie kamaszami, Dornami i innymi głupotami. Nie chrzańcie o powołaniu i Hipokratesie - to bez sensu. Ten protest nie jest o kasę dla lekarzy, jest o normalność i porządek dla pacjentów i lekarzy. Stare czasy minęły i nie będzie do nich powrotu.

Jeszcze trochę i wasze szantaże się skończą. Dobry lekarz prowadzi praktykę prywatna - zwykły konował który boi się weryfikacji swoich umiejętności nigdy nie odważy się takiej praktyki otworzyć bo nie będzie miał pacjentów.
Śmiem twierdzić że w każdej aptece "znajdzie się" magister farmacji z większą wiedzę od was.
Sam twój wpis daje obraz lekarza prostaka i cynika.
Napisze dosadnie nikt cie nie zmusza konowale "prowadzić" POZ - zrozumiałeś - możesz sobie pracować gdzie indziej lub otworzyć sobie inną fabrykę (firmę).
Już teraz protest nie "o kasę" - 5 minut temu jeden pitolił że za mało pieniędzy.

Powtórzę jeszcze raz.
Życzę wam żeby wszyscy przepisali się do "normalnych" co nie boją się narzuconego procentu rozpoznawalności choroby (przypomnę 2 na 30) - przynajmniej będą mieli jakąś szanse (nadzieje) rozpoznania raka której wy im nie dajecie.

"zamknęliśmy gabinety dla dobra pacjentów" - zamknęliście gabinety to sami też się zamknijcie.
~ niezalogowany
3 stycznia 2015r. o 22:48
~lekarz napisał(a):

Oto typowa wypowiedź osobnika zakompleksionego, z wybujałym ego, krytykująca wszystko i wszystkich. Podlana oczywiście polską zawiścią niczym sosem.
Rozumiem, że leczysz się, człowieku, poza Bolesławcem, bo przecież nie powierzysz swojej najcenniejszej rzeczy rękom i umysłom partaczy?
abyś

Widocznie bezpodstawnie tego nie napisałem. Ta wypowiedzią pokazałeś jacy są właśnie lekarze. Nie znasz mnie, nie wiesz dlaczego tak napisałem ale jesteś niesamowicie wyszczekany. Na ogół staram się unikać Bolesławca ale czasami niestety nie ma takiej możliwości. Lekarze, którym zależy na dobru pacjentów i mają wiedzę - szanuję, innym, którzy potrafią przepisywać tylko leki przeciwbólowe życzę pośredniaka ! Pozdrawiam !
~lekarz niezalogowany
3 stycznia 2015r. o 23:19
Już pisałem - lekarza w pośredniaku nie zobaczysz. Dziwię się tym opiniom, że dobry lekarz pracuje tylko w gabinecie prywatnym. Tam się, kochani, płaci gotówką.( Od tego roku macie prawo żądać paragonu z kasy fiskalnej -dostaniecie na pewno). Niestety, wielu rodaków zwyczajnie nie stać na leczenie prywatne. Po prostu musza korzystać z placówek POZ, które w większości w Polsce są sprywatyzowane, ale pacjent nie płaci lekarzowi, płaci mu NFZ. Dlaczego tak plujecie na lekarzy POZ, którzy leczą Was- często bezrobotnych i ubogich? Dlaczego tak Was boli, że lekarza stać na dobry, nowy samochód ( kredyt lub leasing) To kogo ma być stać? Cwanego rencistę pracującego na czarno za granica i niepłacącego podatków? Jesteście frustratami, którzy w internecie wylewają na nas pomyje, a potem z nieszczerym uśmiechem kłaniają się w poczekalni, bo przecież"coś trzeba załatwić" Żałośni jesteście w tej postawie. Dajcie nam spokojnie pracować - przecież dla Waszego dobra. Wspierajcie nas, to będzie wam lepiej. Nie zmuszajcie do emigracji - my sobie znajdziemy zajęcie, świat potrzebuje lekarzy, a Wy żadnych nowych lekarzy mieć nie będziecie - zrozumcie to wreszcie!
~ niezalogowany
3 stycznia 2015r. o 23:21
Polityk nie z mojej bajki ale przyznaje mu rację.
"tego potwora, jakim jest Porozumienie, trzeba złamać" - Bo inaczej nikt nie będzie bezpieczny. Żaden pacjent nie będzie bezpieczny.
~ niezalogowany
3 stycznia 2015r. o 23:30
~lekarz napisał(a): Już pisałem - lekarza w pośredniaku nie zobaczysz. Dziwię się tym opiniom, że dobry lekarz pracuje tylko w gabinecie prywatnym. Tam się, kochani, płaci gotówką.( Od tego roku macie prawo żądać paragonu z kasy fiskalnej -dostaniecie na pewno). Niestety, wielu rodaków zwyczajnie nie stać na leczenie prywatne. Po prostu musza korzystać z placówek POZ, które w większości w Polsce są sprywatyzowane, ale pacjent nie płaci lekarzowi, płaci mu NFZ. Dlaczego tak plujecie na lekarzy POZ, którzy leczą Was- często bezrobotnych i ubogich? Dlaczego tak Was boli, ....

Znowu bełkot.Na Boga berecie..Nie wiem czyś lekarz,czyś pacient.Na pewno dekiel!

Zmoderowano 04.01.2015 godz.12:07 - powód: błąd cytowania (moderator)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza