Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Wzywają do woja

~ niezalogowany
24 marca 2015r. o 11:03
~klucz-nick napisał(a):
ojciec napisał(a): Pamiętaj, że za to iż się nie stawisz to pójdziesz siedzieć...
wole przesiedzieć wojne w pierdlu,po co się ścierać ??i dla kogo?? :P

Pamiętaj że w czasie wojny istnieje instytucja "sądu polowego". a tam kulka w łeb. Nie zależy Wam na ojczyźnie? Nie wnikam w politykę, ale chodzi o kraj, o który walczyli Wasi przodkowie. Na serio nie zależy Wam na polskiej tożsamości ? W czasie II WŚ, młodzi i starsi sami szli walczyć o polskość, a w Was tylko własna d..u..pa się liczy. Żal i wstyd.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~klucz-nick niezalogowany
24 marca 2015r. o 11:10
~ napisał(a):
~klucz-nick napisał(a):
ojciec napisał(a): Pamiętaj, że za to iż się nie stawisz to pójdziesz siedzieć...

Pamiętaj że w czasie wojny istnieje instytucja "sądu polowego". a tam kulka w łeb. Nie zależy Wam na ojczyźnie? Nie wnikam w politykę, ale chodzi o kraj, o który walczyli Wasi przodkowie. Na serio nie zależy Wam na polskiej tożsamości ? W czasie II WŚ, młodzi i starsi sami szli walczyć o polskość, a w Was tylko własna d..u..pa się liczy. Żal i wstyd.
kula w łeb jest za zdrade ojczyzny,a gdzie ty tu masz ojczyzne?kraj który mnie okrada i niszczy nie leczy każe umierac nazywasz ojczyzną?i ja mam walczyć za co za to że jak wygramy to PO podniesie podatki? walczy się za ojczyzne polske sprawiedliwą uczciwą czekającą z emeryturą na mnie ,a tu politycy mówią że Polska jest tylko na papierze,skoro nie ma granic to kogo mam bronić polski cz unii?
~ niezalogowany
24 marca 2015r. o 11:15
Myślisz że mi jest dobrze? Ja wyjechałem z kraju już dawno temu, ale ojczyzna zawsze nią będzie. Pamiętaj że politycy są tylko "czasowi". Kiedyś odejdą, a jeśli ojczyznę zajmie wróg, to nawet nie bedziesz się miał możliwości nazywać się Polakiem.
~anty-xl niezalogowany
24 marca 2015r. o 11:16
~ napisał(a):
~klucz-nick napisał(a):

Nie nie zależy, a nasi przodkowie co walczyli o wolność w grobie się przewracają na te dzisiejszą wolność! Co to za wolność co to za polskość? Kiedyś to było trochę inaczej. Teraz trzeba walczyć o zmianę prawa , bo to co się wyprawia do o pomstę woła. O jakiej polskości ty mówisz? Owszem piękna nasza tradycja i piękny kraj. Ale co w Polsce jest Polskie? Większość obszarów ziemskich posprzedawana cichcem. O czyje ziemie więc mamy walczyć? Chyba tylko o honor ale i to bez sensu , co mi z honoru jak mam dziecko do wychowania i ono chce mieć ojca matkę. Za rodzinę warto umrzeć i walczyć ale nie za kraj w dzisiejszych czasach
~anty-xl niezalogowany
24 marca 2015r. o 11:24
~ napisał(a): Myślisz że mi jest dobrze? Ja wyjechałem z kraju już dawno temu, ale ojczyzna zawsze nią będzie. Pamiętaj że politycy są tylko "czasowi". Kiedyś odejdą, a jeśli ojczyznę zajmie wróg, to nawet nie bedziesz się miał możliwości nazywać się Polakiem.

To jak taka cudowna ojczyzna to dlaczego wyjechałeś? Za chlebem może za lepszym życiem ? A ojczyzna nie zapewniła ci dobrej pracy ? bytu, spokoju ? No dlaczego ludzie wyjeżdżają z tej ojczyzny? Sami robia smród politycy, mówią jawnie że Polska istnieje tylko na papierze człowieku obudź się. Owszem to takie zacne i wzniosłe umrzeć za kraj. Ale za kraj sprawiedliwy, gdzie rządzi sprawiedliwość i prawo, gdzie ludziom zyje się dobrze a rządzący ciesza się powszechnym uznaniem i szacunkiem z powodu polityki jaką prowadzą. Owszem wtedy warto i jest o co walczyć a nawet oddac życie
~ niezalogowany
24 marca 2015r. o 11:26
W dawnych czasach było podobnie, myślisz że to co jest teraz , to nowość? Szlachta rozdrapywała Polskę, Pozwolono na trzy rozbiory i co? Nikt wtedy nie skamlał, że to go nie obchodzi, bo ktoś Polskę rozkrada, walczyli bo wiedzieli że każda wojna to zmieni. Ojczyzna jest tylko jedna i nie wybiera się jej tylko wtedy kiedy jest dobrze. Bycie Polakiem to czasem wstyd, ale również honor. Jeśli nie pójdziesz walczyć za ojczyznę, to znaczy że jesteś taki sam jak ci źli politycy.
~ niezalogowany
24 marca 2015r. o 12:00
Nasi chłopcy wyskoczą w rurkach i w białych adidaskach to ruscy ze śmiechu padną sami. :D
~ niezalogowany
24 marca 2015r. o 12:45
Za mundurem panny sznurem...
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza