Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

spowiedź

~ niezalogowany
2 kwietnia 2015r. o 20:54
~ napisał(a): Trzeba mieć nieźle pop...ne w głowie żeby wierzyć że poszeptanie innemu człowiekowi do ucha swoich grzeszków uczyni kogoś niewinnym jak wielkanocny baranek. Jesień średniowiecza! :P

~ Święta racja . Po co ta cała spowiedz chodzenie do kościoła ? Większej obłudy i zakłamania w życiu nie widziałam . Po co pytam ? Obmowa oczernianie niewinnych ludzi ploty drobne kradzieże szydzenie i wyśmiewanie innych tylko dlatego, że ktoś jest innej wiary ( lub nie wierzący) złośliwości i mściwość jakiej nawet wielu z was sobie nie jest w stanie wyobrazić . Jeszcze zapomniałam dodać o bezczelnej nie wychowanej pannicy która kręci pyskiem i nie ma za grosz szacunku do starszych. A to wszystko tylko na jednym osiedlu w Szczytnicy . Rodzina która chodzi do kościoła ,przyjmowała księdza po kolędzie . PO CO ???!!! Dlatego nie chodzę do kościoła i na ochotnika chcę iść do piekła jak mam być w niebie z takimi popaprańcami jak ta rodzina.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2798
#inetwlan nieaktywny
2 kwietnia 2015r. o 20:55
Witam
Moim zdaniem spowiedź to permanentna inwigilacja.
Potem "Kaznodzieja" wyciąga domowe brudy i pierze je na mszy.[img=1428000951_l52wqeg.jpg]

<b>**** www.gabelek.eu **** www.inet-wlan.pl **** bądź co bądź nie bądź łabądź **** ====== SPRAWNY MONITORING w zasięgu Twojej ręki ====== ALARMY ======
~ niezalogowany
2 kwietnia 2015r. o 21:01
CNC napisał(a): miernoty umysłowe wierzą w swojego zbawiciela aby było łatwiej żyć a juz na pewno umierać... !!

Powiedz to rodzicom.
Upośledzenie umysłowe odziedziczyłeś po mamie , czy po tacie?

Zasuwaj na pole buraków bo tam jest twoje miejsce!

13021
eto
2 kwietnia 2015r. o 21:05
CNC napisał(a):
miernoty umysłowe wierzą w swojego zbawiciela aby było łatwiej żyć a juz na pewno umierać... !! jestem ateistą a święto- krec liwi mnie denerwują , pospolite ruszenie na spowiedź , a juz najlepiej przykleić sobie znak ryby na aucie :D
rozgrzeszenie mnie nie potrzebne
:)

Łatwiej żyć i umierać :) tak jest i w to wierzę.

A w co wierzą ateiści?

Mój kolega z Rosji, mówił, że nie wierzy w Boga.
W niedługim czasie kontrahent nie wypłacił mu pieniędzy.
Za jakiś czas tego kontrahenta spotkało nieszczęście, a mój kolega na to; Widzisz Pan Bóg nie rychliwy ale sprawiedliwy.
Nie powiedział tego dosłownie, ale powołał się na Boga.
Ja wtedy przypomniałem mu jak mówił, że w nic nie wierzy :D :D

10630
#CNC nieaktywny
2 kwietnia 2015r. o 21:09
~ napisał(a):
CNC napisał(a): miernoty umysłowe wierzą w swojego zbawiciela aby było łatwiej żyć a juz na pewno umierać... !!

Powiedz to rodzicom.
Upośledzenie umysłowe odziedziczyłeś po mamie , czy po tacie?

Zasuwaj na pole buraków bo tam jest twoje miejsce!

gdyby bóg istniał, nalał by ci na głowę myślą jak dobrze ze są tacy debi...e dzięki którym można sterować za pomocą kościoła ... rozumiem ze w 1700 roku jeszcze nie było wiedzy i ludzie żyli w krainie bajek o pasterzu :D ale w 2015 to istna głupota i brak informacji :)
alleluja , wasz bog wasze problemy !!
~ niezalogowany
2 kwietnia 2015r. o 21:13
Niestety te problemy ,że niby "ich" oddziałują na nas wszystkich
2798
#inetwlan nieaktywny
2 kwietnia 2015r. o 21:18
Religia została wymyślona by ograbiać ciemny lud.
Już Stanisław Staszic pisał (znacie go pewnie ze szkoły) ;)

"Wielu dla utrzymania swojego bezprawia kłócili, zabijali się, ludzi sobie równych na swój dobytek rachowali, — albo też wydzierali prawnictwem[146], pieniactwem cudzy majątek, sławę i spokojność. A w ręku nosili paciorki i w ustach zawsze słowo: Religia."
Ludzie oświeceni traktują religię z przymrożeniem oka, każdy ma jednak swój rozum i według niego się kieruje.
Gdyby w Polsce wprowadzono wzorem, innych państw podatek na kościół, wtedy przekonalibyśmy się ilu wiernych by pozostało.
Kościół to jedyna instytucja nie płacąca podatku od dochodu.
Przemyślenia zostawiam na święta
Wesołych i zdrowych Świąt

http://biznes.onet.pl/wiadomosci/kraj/cennik-uslug-koscielnych/51ys1[img=1428002285_cs0dqsa.jpg]

<b>**** www.gabelek.eu **** www.inet-wlan.pl **** bądź co bądź nie bądź łabądź **** ====== SPRAWNY MONITORING w zasięgu Twojej ręki ====== ALARMY ======
10630
#CNC nieaktywny
2 kwietnia 2015r. o 21:24
religia to idealny pokarm dla naiwnych....zacznijcie myśleć, szukać wiedzy a zobaczycie jak długo byliście okłamywani ...wystarczyło chodzić na lekcję biologi aby obalić mit matki dziewicy :) [img=1428002665_rhdysk3.jpg]
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza