~Rozwiązać TK i zmienić zasady wyboru napisał(a):Pannazdzieckiem napisał(a): A ja Wam Panowie proponuję zerknąć do "Protokołów Mędrców Syjonu " skoro już o podstawowych prawach mówimy . Bodajże piętnasty punkt mówi o tym , o ile mnie starcza pamięć nie myli , że prawo powinno być tak skomplikowane , żeby nawet wąska specjalizacja nie była w stanie ogarnąć przepisu. To samo jest przecież z Vatem . Miejmy nadzieję , że nowa/ stara władza to wyprostuje . Nadzieja matką głupich :)
I tu jest sedno!
TK został powołany przez gorącego miłośnika demokracji - dyktatora z sowieckiego namaszczenia Jaruzelskiego. Spory prawne trwają, ale pewne jest że TK jest ciałem ściśle politycznym (poza "nieważnymi" wszyscy są funkcjonariuszami PO, niektórzy to agenci SB) wielokrotnie łamiącym podstawowe zasady prawne i dobre obyczaje prawne. A już sam Prezes w państwie prawa byłby wyrzucony na zbity pysk i ukarany. Ja bym dołożył infamię - wypędzenie za granicę za szczególne zbeszczeszczenie zasady niezawisłości sędziowskiej!
Zastosowana autokorekta
~Iza napisał(a):
Błędny wniosek Pynchoonie, nie zrozumiałeś wywodu Pana Profesora, dokładniej jest to wytłumaczone w tym artykule:
http://www.rp.pl/Opinie/312099994-Spor-o-Trybunal-Prezydent-nie-moze-przyjac-slubowania.html
Miłego :)
~` napisał(a): Alleluja i do przodu - Duda wszystkich ułaskawi,przepowiadał Zbigniew Stonoga to głupcy obrazili się na niego .
~ napisał(a):
Rozwiązać to se powinieneś mózg bo masz guza ,tacy idioci jak ty i ...y doprowadzicie do wojny domowej .
Zastosowana autokorekta
~ napisał(a):
Rozwiązać to se powinieneś mózg bo masz guza ,tacy idioci jak ty i ...y doprowadzicie do wojny domowej .
Zastosowana autokorekta
~ napisał(a):
ten to cale życie będzie siedzieć w dupie ruskiego gwardzisty ciągle żywej agenturze i ich kundelków :D