Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Rok 966

~Do : falco niezalogowany
23 kwietnia 2016r. o 13:21
faclo, zły wniosek wyciągnąłeś. Nauka nie jest górą nad wiarą. Po prostu kultura jest górą na brakiem kultury. I dlatego cicho, bo poziom dyskusji zszedł na psy ;( .

Pozdrawiam
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2900
#falco nieaktywny
23 kwietnia 2016r. o 13:30
jest coś co nas dzieli a jednocześnie jest i coś co nas łączy

odwzajemniam pozdrowienia :)

"bierz życie z każdym oddechem..."
~Do : falco niezalogowany
23 kwietnia 2016r. o 15:02
faclo, zły wniosek wyciągnąłeś. Nauka nie jest górą nad wiarą. Po prostu kultura jest górą na brakiem kultury. I dlatego cicho, bo poziom dyskusji zszedł na psy ;( .

Pozdrawiam
2900
#falco nieaktywny
23 kwietnia 2016r. o 19:15
~Do : falco napisał(a): Nauka nie jest górą nad wiarą. Po prostu kultura jest górą na brakiem kultury.

zły wniosek?
ależ wręcz przeciwnie...
''nauka'' czyli historia jest ''górą'' nad wiarą w to że chrzest Mieszka sprawił że duch chrześcijaństwa odwrócił oblicze ...''tej ziemi'' :D
(patrząc na to z perspektywy wieków po Mieszku -nie od razu i nie bezboleśnie )
ja przedstawiałem fakty z historii a ktoś tam wplątywał w to wiarę ...(przez duże ''wu'' )twierdząc że ..no właśnie nic nie stwierdzał za to śląc swoje ''błogosławieństwa' :D

i tu dochodzimy do punktu drugiego a właściwie już go omówiłem powyżej ...a mianowicie -moja kultura jest górą nad ''kulturą'' alterka -putlerka którego własna niewiedza powaliła na kolana-to odpowiednia zresztą dla niego pozycja
;) i po próbach sprowadzenia dyskusji do swojego ''poziomu'' uciekł jak niepyszny....
jak do tej pory nie przeczytałem jakiegoś tekstu pisanego przez Ciebie językiem ''alterowskim'' dlatego ...
''coś nas łączy'' :D
Ty masz swoje poglądy na KK i wiarę w jego nauki -ja mam inne...
''to nas dzieli'' ;)
niesłychane dla ludzi pokroju ''putlerka''jest to ,że antagoniści mogą w ten sposób do siebie pisać ...
on do tego nie dorósł i to go boli a że luki w wiedzy ma niczym kratery po katastrofie tunguskiej jego agresja jest uzasadniona tyle że zle ukierunkowana...o jakieś 360 stopni :D

pozdrawiam :)

~Do: falco niezalogowany
23 kwietnia 2016r. o 19:45
Tak o rozmowie i dyskusji parę słów chrześcijańskich wg. św. Ignacego:
"Każdy dobry chrześcijanin powinien chętniej ocalić zdanie bliźniego niż je potępić".
Tą regułę uczą ( w bardziej świeckiej wersji) na każdym szkoleniu z komunikacji. Ale ciężko się u ludzi przyjmuje :) . Lubimy potępiać i oceniać.
~do poczytania niezalogowany
23 kwietnia 2016r. o 19:57
https://tajnearchiwumwatykanskie.wordpress.com/2016/04/22/poczet-krolow-lechii-kosciol-w-polsce-od-1050-lat-ukrywa-przed-polakami-ze-jestesmy-starozytnym-antycznym-wielkim-imperium/
2900
#falco nieaktywny
23 kwietnia 2016r. o 20:07
~Do: falco napisał(a): Tak o rozmowie i dyskusji parę słów chrześcijańskich wg. św. Ignacego:
"Każdy dobry chrześcijanin powinien chętniej ocalić zdanie bliźniego niż je potępić".
Tą regułę uczą ( w bardziej świeckiej wersji) na każdym szkoleniu z komunikacji. Ale ciężko się u ludzi przyjmuje :) . Lubimy potępiać i oceniać.

chcesz zaproponować ''putlerkowi '' zasponsorowanie ''szkoły komunikacji''
ostrzegam Cię !
to może Cię zrujnować bo nie jedna ,nie dwie sesje szkoleniowe tu by wystarczyły ...
taki z niego ''dobry chrześcijanin '' jak ze mnie kosmonauta :D
piszesz o jakimś świętym Ignacym?
może coś ze ''świętego '' Augustyna ? ;)

Dopisane 23.04.2016r. o godz. 20:07:

no właśnie :)
czy wcześniej nie pisałem o Lechii?
(dla niezorientowanych zamieściłem podpowiedz że nie chodzi mi o Lechię Gdańsk) :D

bardzo ciekawy odnośnik :)

~ niezalogowany
23 kwietnia 2016r. o 20:33
czyżby Tobie chodziło o imperium Lechickie? ;)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.