Zastosowana autokorekta
~~zawsze dziewica napisał(a): Dlaczego HIERARCHOWIE głęboko WIERZĄCY i mający dostęp do ŹRÓDŁA WIEDZY wiodą żywot tak plugawy jak świ nie w odchodach ... czemu nie słuchają nauk Jezusa , które sami głoszą ... nie boją się Gniewu Bożego i wiecznego potępienia ? ... DLACZEGO );
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):Ktoś napisał: ~~zawsze dziewica napisał(a): Dlaczego HIERARCHOWIE głęboko WIERZĄCY i mający dostęp do ŹRÓDŁA WIEDZY wiodą żywot tak plugawy jak świ nie w odchodach ... czemu nie słuchają nauk Jezusa , które sami głoszą ... nie boją się Gniewu Bożego i wiecznego potępienia ? ... DLACZEGO );
"Dlaczego HIERARCHOWIE głęboko WIERZĄCY" - skąd taki wniosek, że akurat wierzący?
"mający dostęp do ŹRÓDŁA WIEDZY" - dziś każdy ma dostęp nie tylko do wiedzy, ale i pełnej jej interpretacji. A jaka to jest interpretacja, to już każdy sobie sam wybiera. Może rzeczeni hierarchowie po prostu dokonali niewłaściwych wyborów?
"wiodą żywot tak plugawy jak świ nie w odchodach" - a o co ci konkretnie chodzi? Nie wiem czy aby nie obrażasz świń.
"czemu nie słuchają nauk Jezusa , które sami głoszą" - a czemu ty nie słuchasz głoszonych przez nich nauk? Otóż dlatego że jesteś tylko słabym, grzesznym człowiekiem. Oni niestety też. Ksiądz to człowiek, a nie święty.
"nie boją się Gniewu Bożego i wiecznego potępienia ? ... DLACZEGO" - może i się boją, jeśli wierzą. Ale liczą też na tak ostatnio promowane miłosierdzie Boże. Jeśli zaś nie wierzą, to nie mają się czego bać.
~~Zofia katoliczka napisał(a): Święty a taki jak my .
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):Ktoś napisał: ~~Zofia katoliczka napisał(a): Święty a taki jak my .
No właśnie o to chodzi, że nie święty. A że taki jak my, tu zgoda. I dlatego módlmy się za naszych kapłanów. Modlitwa pomaga.
~~zawsze dziewica napisał(a):Ktoś napisał: ~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Zofia katoliczka napisał(a): Święty a taki jak my .
No właśnie o to chodzi, że nie święty. A że taki jak my, tu zgoda. I dlatego módlmy się za naszych kapłanów. Modlitwa pomaga.
TYTOŃ ,też w rodzinie gwałcicie małe dzieci ??? I zboków leczycie modlitwą ?
A w związku z czym to pytanie? Dlaczego "też"? W twojej rodzinie gwałci się dzieci?
Jeśli chodzi o moją rodzinę, o niczym takim nie słyszałem.
Co zaś się tyczy leczenia "zboków", to powinien się wypowiedzieć jakiś fachowiec. Ja nim nie jestem.
Modlitwa? Nigdy nie zaszkodzi, a często pomoże. Warto się modlić.