Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Co z poparciem dla PiS?

~~Zielonobrunatna Bazylia niezalogowany
1 lutego 2019r. o 13:29
~~Rudawy Kroplik napisał(a):

Ale tępy kmiot.
Jak złodziej podzieli się z biednym to nie jest lepszy innego złodzieja .Tylko wtedy biedak staje się jego uzależnionym wspólnikiem .
Pislamiści nie uczą was kreatywności , samodzielności i pracowitości. Uczą was że wszystko zależy od władzy.
Przypomina ci to coś kmiocie tępy ?

Jak ktoś wypisujący takie bezsensy może nazywać innego tępym kmiotem?!
Ten słowotok nie zawiera żadnej konkretnej myśli poza informacją , że autor tych słów jest człowiekiem pozbawionym elementarnej kultury osobistej i jest zaślepiony nienawiścią!
Nie wiadoma dlaczego Islamiści mieliby nas czegokolwiek uczyć?
Co trzeba mieć w głowie, by domagać się publicznie edukacji dla siebie?
Naucz się sam, skoro czujesz, że masz braki i trzeba cię uczyć!
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
14240
M21W2
1 lutego 2019r. o 13:49
M21W2 napisał(a):
~~Ceglany Szparag napisał(a):
M21W2 napisał(a): Przyznam szczerze że zatkało mnie w pierwszej chwili czytając podły hejt Fobiaka wspierany przez Falco , napisał coś co znajomi polecają zgłosić do prokuratury twierdzą że jest to nie hejt a obelgi , pomówienia , publiczne znieważenie ścigane z urzędu , na dzień dzisiejszy zostaję przy swojej ocenie - chorzy z nienawiści do ludzi o innych poglądach powinni się leczyć , aczkolwiek daję sobie czas do poniedziałku , jest przy mnie kolega który twierdzi że nikczemnych oszczerców brak reakcji tylko ośmiela .

Odpisał M21W2 a nie np. panu Złotkowskiemu. To co prokurator ma ci policzyć dzieci ,kobiety itp ? i opisać to na BI ?
Był i jest u was jeden taki świętobliwy ,poseł Pieta ,pamiętasz ?
Przeczytaj to co napisałeś sam , dla nikogo nie jest tajemnicą że M21 to Lucjan Złotkowski w tym jak mniemam też dla Ciebie tym bardziej dla Fobiaka który rozpoczął od - zlotko - ja w odróżnieniu od was nie jestem anonimem , możesz wyjaśnić o co Ci chodzi z tym Piętą ? .

P.S. Szparag , wyjaśniłem koledze że wszystko zło które jego zdaniem jest winą Solidarności frustrat Fobiak - ( frustracja «stan przykrego napięcia emocjonalnego wywołany niemożnością zaspokojenia jakiejś potrzeby lub osiągnięcia jakiegoś celu ) - przekierował na mnie , całą resztę związaną z żoną i dziećmi też odebrałem jako przenośnię - powinienem być wierny ludziom niewątpliwie zasłużonym działaczom typu Bolek - coś w rodzaju - bierny , mierny ale wierny . Kolega do mnie że inni mogą to odebrać inaczej , tu przyznam szczerze mnie obrońcy Fobiaka brakło argumentów , szczególnie po Twoim Komentarzu i nazwisku Pięta - który zdradzał żonę . To że prawił swoim postem radość manipulantowi Falco który zachwyca się hejtem i " mową miłości " , nie ma dla mnie znaczenia , są siebie warci .

Dopisane 01.02.2019r. o godz. 13:38:

ramaj napisał(a):
M21W2 napisał(a): Przyznam szczerze że zatkało mnie w pierwszej chwili czytając podły hejt Fobiaka wspierany przez Falco , napisał coś co znajomi polecają zgłosić do prokuratury twierdzą że jest to nie hejt a obelgi , pomówienia , publiczne znieważenie ścigane z urzędu , na dzień dzisiejszy zostaję przy swojej ocenie - chorzy z nienawiści do ludzi o innych poglądach powinni się leczyć , aczkolwiek daję sobie czas do poniedziałku , jest przy mnie kolega który twierdzi że nikczemnych oszczerców brak reakcji tylko ośmiela .

Ja na twoim miejscu dałbym se siana.Najpierw inicjujesz pyskówę,a potem masz pretensje.
A z tym Piętą to rżniesz głupa ?

Z całym szacunkiem - Ramaj - podaj w moim poście do którego odniósł się przykład pyskówki , Z Piętą - masz rację - chciałem sprawdzić jak inni zareagują przenośnię o zdradzie .

Dopisane 01.02.2019r. o godz. 13:49:

Miało być na przenośnię Fobiaka o zdradzie .
2161
#fobiak nieaktywny
1 lutego 2019r. o 13:54
M21W2 napisał(a):

Odpisał M21W2 a nie np. panu Złotkowskiemu. To co prokurator ma ci policzyć dzieci ,kobiety itp ? i opisać to na BI ?
Przeczytaj to co napisałeś sam , dla nikogo nie jest tajemnicą że M21 to Lucjan Złotkowski w tym jak mniemam też dla Ciebie tym bardziej dla Fobiaka który rozpoczął od - zlotko - ja w odróżnieniu od was nie jestem anonimem , możesz wyjaśnić o co Ci chodzi z tym Piętą ? .

bucu to nie jest zaden hejt, tylko moj czyli subiektywny koment. nie paruj mnie z falco ani z kazdym innym na tym portalu. mam swoje wlasne zdanie i nie dam sie szufladkowac, dzielic i przypisywac tym, ktorzy stoja za po lub po innej stronie. cale zlo wyrzadzone i wyrzadzane polsce i polakom od 30-stu lat, przypisuje solidarnosciuchom, ty jestes jednym z nich, wiec odpowiadasz za wszystko i nie jestes w stanie sie wyzlocic. to, ze odzyskujesz wzrok nie upowaznia cie do tego aby krytykowac tych ktorzy rzadza polska od cwierc wieku, poniewaz wywodza sie z tego szamba z ktorego ty sie wywodzisz, jesli ich nie jestes w stanie bronic to jestes hipokryta i zdrajca, twoja krytyka odnosnie prl, jest uzasadniona i wskazana bo jakby nie bylo obaliles system, nawet jesli jest zaklamana. nie bronie pzpr, czesto przychodzi mi bronic prl, czego ty nie rozrozniasz ale nazywajac to hejtem swiadczy to o tym, ze nalezysz do ciemnej elity a nie do ciemnego ludu i z takiej pozycji powinienes pitolic.
19709
#Anonim19709 nieaktywny
1 lutego 2019r. o 13:54
[img=1549025669_u15wyzq.jpg]

Brytyjczycy odtajnili TE KWITY! Elity III RP w panice. Wszyscy są sterowani przez …
Wielka Brytania ujawniła właśnie dokumenty, które bez wątpienia wstrząsną całym polskim państwem. Elity polityczne, które wyłoniły się po transformacji ustrojowej, nie mogą spać spokojnie. Zapewne postarają się teraz błyskawicznie zamieść sprawę pod dywan.
Odwrotnie natomiast powinni postąpić politycy zbliżeni do Prawa i Sprawiedliwości. Londyn ujawnił bowiem niezbite dowody na to, że jedną z głównych ról w tzw. transformacji ustrojowej w Polsce odegrał… George Soros.
Tym bardziej szokuje fakt, że dopiero dziś – po blisko trzech dekadach od okrągłego stołu – na dobrą sprawę większość Polaków zyskała świadomość, kim jest Soros.
Żydowski miliarder miał na przełomie stuleci „pomagać Polsce gospodarczo” za pośrednictwem wielu instytucji. Mógł jednak przy okazji uzależnić od siebie wielu czołowych polityków. I prawdopodobnie tak właśnie zrobił. Dziś trudni się w destabilizacji wielu państw na świecie. Finansuje protesty m.in. w Polsce czy na Węgrzech, a dziś premier Izraela oskarża go o organizowanie manifestacji w Jerozolimie.
Gdy w 1989 r. Bronisław Geremek zwrócił się w imieniu „nowej” Polski do rządu w Londynie o pomoc, dla Brytyjczyków wszystko stało się jasne. Wiedzieli już, jak wyglądać ma zmiana systemu w Rzeczypospolitej Polskiej i jakie są motywacje opozycji. – Geremek […] dostrzega jednocześnie, że główny wysiłek w ekonomicznej restrukturyzacji musi stać się udziałem samych Polaków – czytamy. Jednocześnie padają słowa o tym, że Polska potrzebuje udziału obcego kapitału.
Wówczas Geremek był w bliskich kontaktach z zachodnimi lobbystami. Jednym z głównych był właśnie George Soros, który już dziś jest persona non grata w wielu krajach rządzonych przez siły patriotyczne. W Polsce i na Węgrzech Soros, wraz ze swoimi uczelniami i fundacjami, już od kilku lat jest nieproszonym gościem.
– Polska może osiągnąć demokrację tylko na podstawie reformy ekonomicznej, która wymaga udziału obcego kapitału. Pojawiło się wiele propozycji zagranicznej pomocy, głównie te stworzone przez Georgea Sorosa – czytamy w stanowisku Brytyjczyków.

Co ciekawe, pieniądze na swoje interesy od Sorosa otrzymuje dziś mnóstwo osób związanych z liberalnymi elitami III RP. Także córka byłego prezesa TK Andrzeja Rzeplińskiego. Warto zaznaczyć, że dziś Soros jest jednym z głównych globalistów, którzy robią wszystko, by obalić rządy prawicy w Polsce. W 2012 roku prezydent Bronisław Komorowski odznaczył Sorosa orderem „za zasługi dla Rzeczypospolitej”. Z kolei w 2000 roku żydowski miliarder stał się „człowiekiem roku” Gazety Wyborczej.
Kolejne elementy układanki ujawniane są coraz częściej. Kolejne powiązania polityków z krajowymi i światowymi lobbystami również. Na przestrzeni lat wyszła na jaw masa afer, w które zamieszane są córki, synowie i żony byłych prezydentów czy premierów. Nie może być przypadkiem, że zdecydowana większość lewicowych i liberalnych polityków posiada własne fundacje. Służą one niejednokrotnie do prania pieniędzy płynących ze wszystkich stron świata. Czy wyjście na jaw całej prawdy jest tylko kwestią czasu?

~~Kawowa Jeżówka niezalogowany
1 lutego 2019r. o 14:06
Jaanoo napisał(a): []

Brytyjczycy odtajnili KWITY! , które bez wątpienia wstrząsną całym polskim państwem. Elity polityczne, które wyłoniły się po transformacji ustrojowejFundacja im. Stefana Batorego – niezależna, niedochodowa organizacja pozarządowa o statusie organizacji pożytku publicznego. Założona przez amerykańskiego finansistę i filantropa, George'a Sorosa oraz grupę działaczy polskiej opozycji demokratycznej lat 80., działa na rzecz rozwoju demokracji i społeczeństwa obywatelskiego.

Fundacja została założona przez amerykańskiego finansistę i filantropa, George’a Sorosa, oraz grupę przywódców polskiej opozycji demokratycznej lat 80. Zarejestrowana w maju 1988 roku, na początku swojego istnienia angażowała się w przygotowywanie nowych kadr dla demokracji i gospodarki rynkowej oraz wspomaganie reform ustrojowych. Połowę swojego budżetu Fundacja przeznaczała na dofinansowywanie działań podejmowanych przez inne instytucje.

Do priorytetowych zadań Fundacji należy:

· poprawa jakości polskiej demokracji
· wzmacnianie roli instytucji obywatelskich w życiu publicznym
· rozwijanie współpracy i solidarności międzynarodowej

A teraz, jak ta poprawa jakości polskiej demokracji wygląda w praktyce:

Jarosław Gowin - Prezes Polski Razem, obecnie minister nauki i szkolnictwa wyższego oraz Wicepremier w rządzie Beaty Szydło.

Poza działalnością polityczną Jarosław Gowin zajmował się również pracą naukową. Jednym z jego dokonań jest książka pod tytułem "Kościół po komuniźmie" wydana w 1995 przez Fundacje im. Stefana Batorego której to założycielem jest nie kto inny jak George Soros.

Ryszard Legutko - W latach 2005–2007 senator i wicemarszałek Senatu VI kadencji, w 2007 minister edukacji narodowej, w latach 2007–2009 sekretarz stanu w Kancelarii Prezydenta RP, od 2009 poseł do Parlamentu Europejskiego VII i VIII kadencji z ramienia Prawa i Sprawiedliwości.

Podobnie jak Gowin, Legutko zajmował się pracą badawczą. Brał udział między innymi w dyskusji na temat:

"III? IV? Sens zmiany. Między obroną III RP a budową IV RP. Analiza dyskursów ideologicznych"

Organizatorem tejże dyskusji była Fundacje im. Stefana Batorego której to założycielem jest - szok i niedowierzanie - George Soros.

Pośród innych dyskutujących w ramach projektu "Jaka Polska, czyja Polska":

Jacek Kurczewski - który to w 2007 z rąk prezydenta Lecha Kaczyńskiego przyjął Krzyż Oficerski Orderu Odrodzenia Polski
Dariusz Gawin - który w 2015 został powołany członkiem Narodowej Rady Rozwoju przez Prezydenta Andrzeja Dudę
Rafał Matyja - W swej publicystyce przedstawił pomysł budowy IV Rzeczypospolitej jako państwa zrywającego ciągłość z praktyką ustrojową PRL, ale nie tylko w sferze symboliki, ale przede wszystkim instytucji i praktyki ustrojowej. W 2005 był członkiem Honorowego Komitetu Poparcia Lecha Kaczyńskiego w wyborach prezydenckich.
Ryszard Bugaj - W wyborach prezydenckich w 2005 publicznie poparł kandydaturę Lecha Kaczyńskiego. Od 5 lutego 2009 był doradcą społecznym prezydenta RP Lecha Kaczyńskiego do spraw ekonomicznych. W 2014 został członkiem rady programowej partii Prawo i Sprawiedliwość. W październiku 2015 został członkiem Narodowej Rady Rozwoju powołanej przez prezydenta Andrzeja Dudę
Dariusz Gawin - od 2007 do 2008 członkiem Rady Fundacji Współpracy Polsko-Niemieckiej, a od 2006 do 2010 roku współorganizatorem Seminariów Lucieńskich odbywających się pod patronatem prezydenta RP Lecha Kaczyńskiego
Zdzisław Krasnodębski - W 2005 był członkiem honorowego komitetu poparcia Lecha Kaczyńskiego w wyborach prezydenckich. Od 2007 do 2009 był członkiem Rady Służby Publicznej przy Prezesie Rady Ministrów. W 2010 prezydent RP Lech Kaczyński powołał go na członka Narodowej Rady Rozwoju. W 2014 został członkiem rady programowej Prawa i Sprawiedliwości. W wyborach do Parlamentu Europejskiego w tym samym roku startował z listy PiS w okręgu nr 4 Warszawa I. Uzyskał mandat eurodeputowanego VIII kadencji, zdobywając 96 292 głosy.
Jerzy Szacki - 3 listopada 2008 został odznaczony Krzyżem Komandorskim z Gwiazdą Orderu Odrodzenia Polski przez Lecha Kaczyńskiego

Organizacja stworzona przez finansistę George'a Sorosa nie organizuje tylko debaty/spotkania. Dodatkowo też wypłacali stypendia. Wśród beneficjentów programu Soros+ byli między innymi :

Wojciech Cejrowski - Na kilka dni przed drugą turą wyborów prezydenckich w Polsce w 2015 roku, Cejrowski opublikował na portalu YouTube spot, w którym podarł plakat kandydata Bronisława Komorowskiego i zaapelował by „nie wybierać śmieci

Adam Glapiński- Były członek PC, 5 lutego 2009 został jednym z doradców ekonomicznych prezydenta Lecha Kaczyńskiego, 9 lutego 2016 prezydent Andrzej Duda powołał Glapińskiego na członka zarządu Narodowego Banku Polskiego

Wspominałem również, że fundacja finansisty George'a Sorosa również organizowała spotkanie, w którym brał udział, jak zauważyliście często wspominany, Lech Kaczyński. Przypadek?
, nie mogą spać spokojnie. Zapewne postarają się teraz błyskawicznie zamieść sprawę pod dywan.
Odwrotnie natomiast powinni postąpić politycy zbliżeni do Prawa i Sprawiedliwości. Londyn ujawnił bowiem niezbite dowody na to, że jedną z głównych ról w tzw. transformacji ustrojowej w Polsce odegrał… George Soros.
Tym bardziej szokuje fakt, że dopiero dziś – po blisko trzech dekadach od okrągłego stołu – na dobrą sprawę większość Polaków zyskała świadomość, kim jest Soros.

~~Zielonobrunatna Bazylia niezalogowany
1 lutego 2019r. o 14:11
Jeżówka przestań zaśmiecać forum!
Naucz się wyodrębniania cytatów od własnych tekstów!
Te megabajty tekstu są nie do przetrawienia!
~~Kawowa Jeżówka niezalogowany
1 lutego 2019r. o 14:18
~~Zielonobrunatna Bazylia napisał(a): Jeżówka przestań zaśmiecać forum!
Naucz się wyodrębniania cytatów od własnych tekstów!
Te megabajty tekstu są nie do przetrawienia!

Swoje Jaanoo czytasz z przyjemnością ,prawda ?
14240
M21W2
1 lutego 2019r. o 14:40
fobiak napisał(a):
M21W2 napisał(a):

bucu to nie jest zaden hejt, tylko moj czyli subiektywny koment. nie paruj mnie z falco ani z kazdym innym na tym portalu. mam swoje wlasne zdanie i nie dam sie szufladkowac, dzielic i przypisywac tym, ktorzy stoja za po lub po innej stronie. cale zlo wyrzadzone i wyrzadzane polsce i polakom od 30-stu lat, przypisuje solidarnosciuchom, ty jestes jednym z nich, wiec odpowiadasz za wszystko i nie jestes w stanie sie wyzlocic. to, ze odzyskujesz wzrok nie upowaznia cie do tego aby krytykowac tych ktorzy rzadza polska od cwierc wieku, poniewaz wywodza sie z tego szamba z ktorego ty sie wywodzisz, jesli ich nie jestes w stanie bronic to jestes hipokryta i zdrajca, twoja krytyka odnosnie prl, jest uzasadniona i wskazana bo jakby nie bylo obaliles system, nawet jesli jest zaklamana. nie bronie pzpr, czesto przychodzi mi bronic prl, czego ty nie rozrozniasz ale nazywajac to hejtem swiadczy to o tym, ze nalezysz do ciemnej elity a nie do ciemnego ludu i z takiej pozycji powinienes pitolic.
.................. Hejt to pełne nienawiści, pogardy, złości działanie danej osoby w Internecie. Hejt może być skierowany zarówno wobec konkretnej osoby, jak i przedstawicieli danego narodu, płci, osób o innym światopoglądzie niż ten reprezentowany przez hejtera, wyznawców danej religii czy grupy politycznej, a nawet znajomych osoby hejtującej - obiektem hejtu może stać się każdy. ................. Sobie dajesz prawo do oceny mnie odmawiasz , tak a nie inaczej odebrałem Twój poprzedni post skierowany do mnie . Nie wiem jak można szeregowego działacza Solidarności , PZPR , PO , PiS obarczać winą za decydentów , wielu członków PZPR zdało legitymację , nie godząc się z polityką Jaruzelskiego , Wielu odeszło z Solidarności w 1989 r . w tym ja nie akceptując polityki Wałęsy . Ośmieszasz się odmawiając mi prawa do krytyki ludzi którzy znaczną grupę społeczeństwa , pisząc do że należę do elity jakiegokolwiek byś koloru użył ,............. elita władzy «grupa polityków, wojskowych, ekspertów oraz posiadaczy wielkiego kapitału zajmująca najwyższe stanowiska w strukturze politycznej społeczeństwa» .... Ty i Falco wiecie o mnie więcej niż nawet moja rodzina , insynuację manipulacje w waszym wykonaniu są żałosne , to też jest mój subiektywny komentarz .
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza