~~Rudawy Kroplik napisał(a):
Ale tępy kmiot.
Jak złodziej podzieli się z biednym to nie jest lepszy innego złodzieja .Tylko wtedy biedak staje się jego uzależnionym wspólnikiem .
Pislamiści nie uczą was kreatywności , samodzielności i pracowitości. Uczą was że wszystko zależy od władzy.
Przypomina ci to coś kmiocie tępy ?
M21W2 napisał(a):~~Ceglany Szparag napisał(a):Przeczytaj to co napisałeś sam , dla nikogo nie jest tajemnicą że M21 to Lucjan Złotkowski w tym jak mniemam też dla Ciebie tym bardziej dla Fobiaka który rozpoczął od - zlotko - ja w odróżnieniu od was nie jestem anonimem , możesz wyjaśnić o co Ci chodzi z tym Piętą ? .M21W2 napisał(a): Przyznam szczerze że zatkało mnie w pierwszej chwili czytając podły hejt Fobiaka wspierany przez Falco , napisał coś co znajomi polecają zgłosić do prokuratury twierdzą że jest to nie hejt a obelgi , pomówienia , publiczne znieważenie ścigane z urzędu , na dzień dzisiejszy zostaję przy swojej ocenie - chorzy z nienawiści do ludzi o innych poglądach powinni się leczyć , aczkolwiek daję sobie czas do poniedziałku , jest przy mnie kolega który twierdzi że nikczemnych oszczerców brak reakcji tylko ośmiela .
Odpisał M21W2 a nie np. panu Złotkowskiemu. To co prokurator ma ci policzyć dzieci ,kobiety itp ? i opisać to na BI ?
Był i jest u was jeden taki świętobliwy ,poseł Pieta ,pamiętasz ?
ramaj napisał(a):M21W2 napisał(a): Przyznam szczerze że zatkało mnie w pierwszej chwili czytając podły hejt Fobiaka wspierany przez Falco , napisał coś co znajomi polecają zgłosić do prokuratury twierdzą że jest to nie hejt a obelgi , pomówienia , publiczne znieważenie ścigane z urzędu , na dzień dzisiejszy zostaję przy swojej ocenie - chorzy z nienawiści do ludzi o innych poglądach powinni się leczyć , aczkolwiek daję sobie czas do poniedziałku , jest przy mnie kolega który twierdzi że nikczemnych oszczerców brak reakcji tylko ośmiela .
Ja na twoim miejscu dałbym se siana.Najpierw inicjujesz pyskówę,a potem masz pretensje.
A z tym Piętą to rżniesz głupa ?
M21W2 napisał(a):~~Ceglany Szparag napisał(a):Przeczytaj to co napisałeś sam , dla nikogo nie jest tajemnicą że M21 to Lucjan Złotkowski w tym jak mniemam też dla Ciebie tym bardziej dla Fobiaka który rozpoczął od - zlotko - ja w odróżnieniu od was nie jestem anonimem , możesz wyjaśnić o co Ci chodzi z tym Piętą ? .M21W2 napisał(a): Przyznam szczerze że zatkało mnie w pierwszej chwili czytając podły hejt Fobiaka wspierany przez Falco , napisał coś co znajomi polecają zgłosić do prokuratury twierdzą że jest to nie hejt a obelgi , pomówienia , publiczne znieważenie ścigane z urzędu , na dzień dzisiejszy zostaję przy swojej ocenie - chorzy z nienawiści do ludzi o innych poglądach powinni się leczyć , aczkolwiek daję sobie czas do poniedziałku , jest przy mnie kolega który twierdzi że nikczemnych oszczerców brak reakcji tylko ośmiela .
Odpisał M21W2 a nie np. panu Złotkowskiemu. To co prokurator ma ci policzyć dzieci ,kobiety itp ? i opisać to na BI ?
Jaanoo napisał(a): []
Brytyjczycy odtajnili KWITY! , które bez wątpienia wstrząsną całym polskim państwem. Elity polityczne, które wyłoniły się po transformacji ustrojowejFundacja im. Stefana Batorego – niezależna, niedochodowa organizacja pozarządowa o statusie organizacji pożytku publicznego. Założona przez amerykańskiego finansistę i filantropa, George'a Sorosa oraz grupę działaczy polskiej opozycji demokratycznej lat 80., działa na rzecz rozwoju demokracji i społeczeństwa obywatelskiego.
Fundacja została założona przez amerykańskiego finansistę i filantropa, George’a Sorosa, oraz grupę przywódców polskiej opozycji demokratycznej lat 80. Zarejestrowana w maju 1988 roku, na początku swojego istnienia angażowała się w przygotowywanie nowych kadr dla demokracji i gospodarki rynkowej oraz wspomaganie reform ustrojowych. Połowę swojego budżetu Fundacja przeznaczała na dofinansowywanie działań podejmowanych przez inne instytucje.
Do priorytetowych zadań Fundacji należy:
· poprawa jakości polskiej demokracji
· wzmacnianie roli instytucji obywatelskich w życiu publicznym
· rozwijanie współpracy i solidarności międzynarodowej
A teraz, jak ta poprawa jakości polskiej demokracji wygląda w praktyce:
Jarosław Gowin - Prezes Polski Razem, obecnie minister nauki i szkolnictwa wyższego oraz Wicepremier w rządzie Beaty Szydło.
Poza działalnością polityczną Jarosław Gowin zajmował się również pracą naukową. Jednym z jego dokonań jest książka pod tytułem "Kościół po komuniźmie" wydana w 1995 przez Fundacje im. Stefana Batorego której to założycielem jest nie kto inny jak George Soros.
Ryszard Legutko - W latach 2005–2007 senator i wicemarszałek Senatu VI kadencji, w 2007 minister edukacji narodowej, w latach 2007–2009 sekretarz stanu w Kancelarii Prezydenta RP, od 2009 poseł do Parlamentu Europejskiego VII i VIII kadencji z ramienia Prawa i Sprawiedliwości.
Podobnie jak Gowin, Legutko zajmował się pracą badawczą. Brał udział między innymi w dyskusji na temat:
"III? IV? Sens zmiany. Między obroną III RP a budową IV RP. Analiza dyskursów ideologicznych"
Organizatorem tejże dyskusji była Fundacje im. Stefana Batorego której to założycielem jest - szok i niedowierzanie - George Soros.
Pośród innych dyskutujących w ramach projektu "Jaka Polska, czyja Polska":
Jacek Kurczewski - który to w 2007 z rąk prezydenta Lecha Kaczyńskiego przyjął Krzyż Oficerski Orderu Odrodzenia Polski
Dariusz Gawin - który w 2015 został powołany członkiem Narodowej Rady Rozwoju przez Prezydenta Andrzeja Dudę
Rafał Matyja - W swej publicystyce przedstawił pomysł budowy IV Rzeczypospolitej jako państwa zrywającego ciągłość z praktyką ustrojową PRL, ale nie tylko w sferze symboliki, ale przede wszystkim instytucji i praktyki ustrojowej. W 2005 był członkiem Honorowego Komitetu Poparcia Lecha Kaczyńskiego w wyborach prezydenckich.
Ryszard Bugaj - W wyborach prezydenckich w 2005 publicznie poparł kandydaturę Lecha Kaczyńskiego. Od 5 lutego 2009 był doradcą społecznym prezydenta RP Lecha Kaczyńskiego do spraw ekonomicznych. W 2014 został członkiem rady programowej partii Prawo i Sprawiedliwość. W październiku 2015 został członkiem Narodowej Rady Rozwoju powołanej przez prezydenta Andrzeja Dudę
Dariusz Gawin - od 2007 do 2008 członkiem Rady Fundacji Współpracy Polsko-Niemieckiej, a od 2006 do 2010 roku współorganizatorem Seminariów Lucieńskich odbywających się pod patronatem prezydenta RP Lecha Kaczyńskiego
Zdzisław Krasnodębski - W 2005 był członkiem honorowego komitetu poparcia Lecha Kaczyńskiego w wyborach prezydenckich. Od 2007 do 2009 był członkiem Rady Służby Publicznej przy Prezesie Rady Ministrów. W 2010 prezydent RP Lech Kaczyński powołał go na członka Narodowej Rady Rozwoju. W 2014 został członkiem rady programowej Prawa i Sprawiedliwości. W wyborach do Parlamentu Europejskiego w tym samym roku startował z listy PiS w okręgu nr 4 Warszawa I. Uzyskał mandat eurodeputowanego VIII kadencji, zdobywając 96 292 głosy.
Jerzy Szacki - 3 listopada 2008 został odznaczony Krzyżem Komandorskim z Gwiazdą Orderu Odrodzenia Polski przez Lecha Kaczyńskiego
Organizacja stworzona przez finansistę George'a Sorosa nie organizuje tylko debaty/spotkania. Dodatkowo też wypłacali stypendia. Wśród beneficjentów programu Soros+ byli między innymi :
Wojciech Cejrowski - Na kilka dni przed drugą turą wyborów prezydenckich w Polsce w 2015 roku, Cejrowski opublikował na portalu YouTube spot, w którym podarł plakat kandydata Bronisława Komorowskiego i zaapelował by „nie wybierać śmieci
Adam Glapiński- Były członek PC, 5 lutego 2009 został jednym z doradców ekonomicznych prezydenta Lecha Kaczyńskiego, 9 lutego 2016 prezydent Andrzej Duda powołał Glapińskiego na członka zarządu Narodowego Banku Polskiego
Wspominałem również, że fundacja finansisty George'a Sorosa również organizowała spotkanie, w którym brał udział, jak zauważyliście często wspominany, Lech Kaczyński. Przypadek?
, nie mogą spać spokojnie. Zapewne postarają się teraz błyskawicznie zamieść sprawę pod dywan.
Odwrotnie natomiast powinni postąpić politycy zbliżeni do Prawa i Sprawiedliwości. Londyn ujawnił bowiem niezbite dowody na to, że jedną z głównych ról w tzw. transformacji ustrojowej w Polsce odegrał… George Soros.
Tym bardziej szokuje fakt, że dopiero dziś – po blisko trzech dekadach od okrągłego stołu – na dobrą sprawę większość Polaków zyskała świadomość, kim jest Soros.
~~Zielonobrunatna Bazylia napisał(a): Jeżówka przestań zaśmiecać forum!
Naucz się wyodrębniania cytatów od własnych tekstów!
Te megabajty tekstu są nie do przetrawienia!
fobiak napisał(a):.................. Hejt to pełne nienawiści, pogardy, złości działanie danej osoby w Internecie. Hejt może być skierowany zarówno wobec konkretnej osoby, jak i przedstawicieli danego narodu, płci, osób o innym światopoglądzie niż ten reprezentowany przez hejtera, wyznawców danej religii czy grupy politycznej, a nawet znajomych osoby hejtującej - obiektem hejtu może stać się każdy. ................. Sobie dajesz prawo do oceny mnie odmawiasz , tak a nie inaczej odebrałem Twój poprzedni post skierowany do mnie . Nie wiem jak można szeregowego działacza Solidarności , PZPR , PO , PiS obarczać winą za decydentów , wielu członków PZPR zdało legitymację , nie godząc się z polityką Jaruzelskiego , Wielu odeszło z Solidarności w 1989 r . w tym ja nie akceptując polityki Wałęsy . Ośmieszasz się odmawiając mi prawa do krytyki ludzi którzy znaczną grupę społeczeństwa , pisząc do że należę do elity jakiegokolwiek byś koloru użył ,............. elita władzy «grupa polityków, wojskowych, ekspertów oraz posiadaczy wielkiego kapitału zajmująca najwyższe stanowiska w strukturze politycznej społeczeństwa» .... Ty i Falco wiecie o mnie więcej niż nawet moja rodzina , insynuację manipulacje w waszym wykonaniu są żałosne , to też jest mój subiektywny komentarz .M21W2 napisał(a):~~Ceglany Szparag napisał(a):Przeczytaj to co napisałeś sam , dla nikogo nie jest tajemnicą że M21 to Lucjan Złotkowski w tym jak mniemam też dla Ciebie tym bardziej dla Fobiaka który rozpoczął od - zlotko - ja w odróżnieniu od was nie jestem anonimem , możesz wyjaśnić o co Ci chodzi z tym Piętą ? .M21W2 napisał(a): Przyznam szczerze że zatkało mnie w pierwszej chwili czytając podły hejt Fobiaka wspierany przez Falco , napisał coś co znajomi polecają zgłosić do prokuratury twierdzą że jest to nie hejt a obelgi , pomówienia , publiczne znieważenie ścigane z urzędu , na dzień dzisiejszy zostaję przy swojej ocenie - chorzy z nienawiści do ludzi o innych poglądach powinni się leczyć , aczkolwiek daję sobie czas do poniedziałku , jest przy mnie kolega który twierdzi że nikczemnych oszczerców brak reakcji tylko ośmiela .
bucu to nie jest zaden hejt, tylko moj czyli subiektywny koment. nie paruj mnie z falco ani z kazdym innym na tym portalu. mam swoje wlasne zdanie i nie dam sie szufladkowac, dzielic i przypisywac tym, ktorzy stoja za po lub po innej stronie. cale zlo wyrzadzone i wyrzadzane polsce i polakom od 30-stu lat, przypisuje solidarnosciuchom, ty jestes jednym z nich, wiec odpowiadasz za wszystko i nie jestes w stanie sie wyzlocic. to, ze odzyskujesz wzrok nie upowaznia cie do tego aby krytykowac tych ktorzy rzadza polska od cwierc wieku, poniewaz wywodza sie z tego szamba z ktorego ty sie wywodzisz, jesli ich nie jestes w stanie bronic to jestes hipokryta i zdrajca, twoja krytyka odnosnie prl, jest uzasadniona i wskazana bo jakby nie bylo obaliles system, nawet jesli jest zaklamana. nie bronie pzpr, czesto przychodzi mi bronic prl, czego ty nie rozrozniasz ale nazywajac to hejtem swiadczy to o tym, ze nalezysz do ciemnej elity a nie do ciemnego ludu i z takiej pozycji powinienes pitolic.