fobiak napisał(a): M21W2, przeczytaj sobie te brednie jeszcze raz
" Nie wiem jak można szeregowego działacza Solidarności , PZPR , PO , PiS obarczać winą za decydentów , wielu członków PZPR zdało legitymację , nie godząc się z polityką Jaruzelskiego , Wielu odeszło z Solidarności w 1989 r . w tym ja nie akceptując polityki Wałęsy ."
jaka poityke mial jaruzelski a jaka bolek?
ipn-u nie interesuje czy byl to szeregowy czy general, wszyscy do jednego wora
nie wyskakuj mi z oddaniem legitymacji czy odejsciem, odeszles a piers nastawiasz.
raz ubabrany, zawsze ubabrany, nie ma wyzlocen nawet dla takiego zlotka jak ty
Zapachniało PRL-em np. o zamordowaniu Księdza Jerzego Popiełuszki zadecydowali decydenci na wysokim szczeblu , ukarano płotki , decydenci WRON mieli niekończące się procesy , umarli po wielu latach bezkarni . Do Twojej wiadomości , z Bolesławca tylko jeden działacz został odznaczony Krzyżem Wolności i Solidarności i to nie zachował tego dla siebie tylko przekazał do kościoła gdzie jest wmurowana tablica upamiętniająca zamordowanego patrona robotników Ks. Jerzego Popiełuszkę . Jaruzelski w mojej ocenie to konfident sowiecki doprowadził do wielu tragedii i zbrodni na własnym narodzie - gospodarczo kraj na skraj bankructwa . Bolek konfident ubecki w latach 1971-do 1976 . Po tym roku nie ma bezpośrednich dowodów na jego współpracę . w 1988 ponownie poszedł na współpracę z bezpieką - ( Magdalenka , okrągły stół ) - Bolek oddał gospodarkę w ręce Saksa realizowaną przez Balcerowicza , Lewandowskiego i innych liberałów , - wiesz co z Tobą byłaby ciekawa wymiana jak to napisałeś subiektywnych poglądów , tylko te Twoje niczym nie poparte insynuacje .