~~Ciemnobrązowy Zaślaz napisał(a): temu wyżej ewidentnie brak argumentów. Prewencyjnie poucinajmy wszystkim chodzącym do kościoła. Całe szczęście, że ja tam nie chadzam, chociaż "obrońcą życia" jestem. I teraz nie wiem czy to źle, że nie chadzam, czy źle, że obrońcą jestem. Poplątanie z pomieszaniem.
~~Różowoczerwony Rozpław napisał(a):~~Ciemnobrązowy Zaślaz napisał(a): temu wyżej ewidentnie brak argumentów. Prewencyjnie poucinajmy wszystkim chodzącym do kościoła. Całe szczęście, że ja tam nie chadzam, chociaż "obrońcą życia" jestem. I teraz nie wiem czy to źle, że nie chadzam, czy źle, że obrońcą jestem. Poplątanie z pomieszaniem.
Ciemny ,dlaczego postulujesz ucinanie ptaka wszystkim chodzącym do kościoła .? Ucinać tylko księżom pedofilom .No chyba ze masz takiego w rodzinie ,wtedy to zrozumiałe .
Chadzaj sobie jak czujesz potrzebę ,pewnie też ,jako obrońca życia , hojnie wspierasz rodziny mające na utrzymaniu dziecko -roślinkę .
~~Ciemnobrązowy Zaślaz napisał(a):~~Różowoczerwony Rozpław napisał(a):~~Ciemnobrązowy Zaślaz napisał(a): temu wyżej ewidentnie brak argumentów. Prewencyjnie poucinajmy wszystkim chodzącym do kościoła. Całe szczęście, że ja tam nie chadzam, chociaż "obrońcą życia" jestem. I teraz nie wiem czy to źle, że nie chadzam, czy źle, że obrońcą jestem. Poplątanie z pomieszaniem.
Ciemny ,dlaczego postulujesz ucinanie ptaka wszystkim chodzącym do kościoła .? Ucinać tylko księżom pedofilom .No chyba ze masz takiego w rodzinie ,wtedy to zrozumiałe .
Chadzaj sobie jak czujesz potrzebę ,pewnie też ,jako obrońca życia , hojnie wspierasz rodziny mające na utrzymaniu dziecko -roślinkę .
przeczytaj jeszcze raz co napisałem... pomyśl i odpisz :)
~~Zielonkawobrązowa Róża napisał(a): pisdzielce wyciągają trupa -nowelizację ustawy- z szafy gdy sami coś s.pier..dolą i chcą to przykryć (IPN, pseudo_nagrody, brak publikacji orzeczeń, rozpierduchę KRS itd.)
Ustawa z 1993 roku zezwala na dokonanie aborcji, gdy
- ciąża stanowi zagrożenie dla życia lub zdrowia kobiety,
- jest duże prawdopodobieństwo ciężkiego i nieodwracalnego upośledzenia płodu albo nieuleczalnej choroby zagrażającej jego życiu
lub
- gdy ciąża powstała w wyniku czynu zabronionego (jak gwałt czy kazirodztwo)
Dotyczy tylko 3-8% kobiet. Reszta to wierzący im wiara zabrania - aborcji.