Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

PiS - jako stan umysłu

~~ niezalogowany
wczoraj o 11:13
Jakim rodakiem ma być dla mnie jakiś Polak mieszkający od lat w Niemczech ?
Co może mnie łączyć z kimś takim? Co kogoś takiego łączy z Polską?
Najczęściej tak jest że ktoś taki pluje na kraj w którym się tylko urodził a tutaj pojawia się okolicznościowo bo ma być może jakąś rodzinę .
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Złocistozielony Szarłat niezalogowany
wczoraj o 11:17
~~Staroróżowy Jaśminowiec napisał(a): 14240
M21W2
2godz.12min temu28.11.2024
Dałeś głos kundlu, ulżyło

;D

~~Staroróżowy Jaśminowiec napisał(a): 14240
M21W2

;D

Janusz Janusz.,..no i kurna musiałem jechać do ''biedry'' ...cały alkohol jaki miałem przeznaczony do północy już wychlałem a co po północy? mamy siedzieć o suchych gębach?...musiałem dokupić ...dobrze że mam zapobiegliwą sąsiadkę ...pani Zenobia spod dwójki od lat nigdy nie odmawia ...spragnionym ...nawet o północy... Wytrzeźwiej, nie szukaj zaczepki.
~~Staroróżowy Jaśminowiec niezalogowany
wczoraj o 11:26

M21W2

Jak dla mnie to możesz się zachlać na śmierć. HAHAHAHAHA

A co tam na fejsiku? Adasio chyba niepocieszony że ma takiego tchórza wśród znajomych.
~~Pomożesz niezalogowany
wczoraj o 12:18
#CzłowiekSzukaFachowca Poszukuję doświadczonej osoby, która pomoże mi w odbiorze technicznym nowego mieszkania od dewelopera. Zależy mi na dokładnym sprawdzeniu standardu wykończenia, ewentualnych usterek i zgodności z umową.
Jest ktoś taki w Bolesławcu?
~~Kasztanowaty Oczar niezalogowany
wczoraj o 12:20
Bym pomógł , ale są tu tacy co zaraz do sądu lecą ,
a nie chce mieć nieprzyjemności…
Ludzie zdziczeli…
14240
M21W2
wczoraj o 12:25
"To niestety nie jest żart. To nie jest performance. To nie jest błąd w stylizacji. To jest manifest. Manifest pogardy, ignorancji i kolaboranckiego ducha, który najwyraźniej zagnieździł się na dobre w gmachu polskiego Ministerstwa Kultury.

Pani Hanna Wróblewska – osoba, która z jakiegoś niewytłumaczalnego powodu wciąż piastuje funkcję ministra Rzeczypospolitej – pojawiła się na berlińskiej farsie w brudnych trampkach. W trampkach, pod kamieniem, który miał być rzekomo "symbolem" pamięci o polskich ofiarach niemieckiego ludobójstwa. No cóż... jaka pamięć, taki symbol.

Niemcy – jak to Niemcy – w miejscu godnego pomnika postawili kamień. Symboliczny. Tymczasowy. Jak ich skrucha. I żeby ten cyrk miał jeszcze jakiekolwiek pozory powagi, wysłali tam polską minister, która wyglądała, jakby zgubiła się w drodze po kebaba. Brudne trampki, brak szacunku, brak wyczucia. Nie brak było jedynie bezczelności.

Pani minister... tak nie oddaje się hołdu 6 milionom ofiar. Tak się pluje w twarz.

Polacy nie dostali reparacji. Nie dostali zwrotu zagrabionego majątku. Nie dostali nawet oficjalnego uznania swojej krzywdy. Dostali kamień. I ministra w trampkach. To już nie jest symbol – to jest cios. Policzek. Wyszydzenie wszystkich, którzy zginęli, byli bici, gwałceni, głodzeni i rozstrzeliwani. Tak wygląda dziś polska polityka historyczna: bez godności, bez pamięci i butami jak z lumpeksu.

Ale czego się spodziewać po tej pani? To przecież ona wsunęła Barbarę Engelking do Rady Muzeum Auschwitz, jakby specjalnie chciała, żeby pamięć o polskim heroizmie została zadeptana. To ona przehandlowała Instytut Pileckiego za obecność Roberta Ruchniewicza, który z postaci Witolda Pileckiego zrobi wykres w PowerPoincie i pretekst do wyważonej dyskusji o "szarości tamtych czasów".

To nie są przypadki. To system. To celowe i świadome rozmontowywanie polskiej tożsamości, maskowane uśmiechem i brudnym obuwiem. Bo skoro Niemcy pokazali, ile są warte ich gesty, to pani minister musiała dorównać – i pokazała, ile warta jest polska pamięć w jej oczach.

Niech więc pani Wróblewska pójdzie dalej. Niech następnym razem przyjdzie do byłych więźniów boso. Albo w kapciach. Niech stanie nad grobem rotmistrza Pileckiego w piżamie i z kubkiem sojowego latte. Przecież dla niej i tak to wszystko "zbyt pompatyczne".

Pani minister, niech pani wie jedno: To nie brudne trampki panią kompromitują. To fakt, że miała pani czelność je założyć, wiedząc, gdzie idzie. I że w ogóle poszła pani tam jako funkcjonariuszka państwa, które Niemcy traktują jak ścierkę. Bo to pani im ją trzyma. Wzorowy lokaj.

Wiesz co Hanna? Weź Ty już idź wypastuj buty."
Tekst z Fb.
Jaka koalicja 13 grudnia taka minister.
~~Srebrnobiała Turzyca niezalogowany
wczoraj o 12:33
Ku...a m..ć
~~stary bolecnauta niezalogowany
wczoraj o 13:07
Jak widzę nauki Jana z których czerpiesz garściami nie poszła w las. Już zaznaczasz że to cytat .
Zresztą to zrozumiałe bo na takie teksty cię nie stać ze względu na impotencję umysłową . Ty pisząc więcej niż trzy zdania potrafisz zrobić kilka błędów .
Może dlatego nic od siebie nie piszesz a może to po prostu strach przed Janem.
Słuszny i uzasadniony.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza