~~Ciemnokasztanowy Agrest napisał(a):Ktoś napisał: ~~Polak napisał(a): Tusk to taka współczesna wersja Kuklinowskiego i trafi kiedyś na swojego Kmicica .
To w końcu jak z tym Tuskiem.
Bohater czy zdrajca?
~~Olo napisał(a):Ktoś napisał: ~~Ciemnokasztanowy Agrest napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Polak napisał(a): Tusk to taka współczesna wersja Kuklinowskiego i trafi kiedyś na swojego Kmicica .
To w końcu jak z tym Tuskiem.
Bohater czy zdrajca?
Dla ciebie Kuklinowski z Potopu to bohater?
Czy nie znasz człowieka?
Pierwowzór płk Kuklinowskiego z Potopu był Andrzej Kuklinowski, który ostatecznie był dowódcą polskiej chorągwi pancernej w walkach ze Szwedami.
Więc raczej bohater a Kmicic to nieco pokręcona postać.
~~Marengo Facelia napisał(a): "Kłamcę i bankstera zrobiłeś premierem. Z miernych, służalczych partaczy tworzysz neoelitę.
Pozwalasz im kraść i niszczyć państwo. Każesz wywozić dzieci do lasu. Sponsorujesz faszystów.
Depczesz traktat, który ratyfikowałem 12 lat temu.
Kazałeś swojej kucharce ogłosić, że nie uszanowałem konstytucji i teraz jej rękami wyprowadzasz Polskę z Unii Europejskiej... Znów będą na granicach budki strażnicze.
A jutro [10] z tą bandą niszczycieli i barbarzyńców będziesz składał wieńce pod pomnikiem, który bardziej podobny jest do ciebie niż do mnie i dlatego musi go pilnować armia policji, z której zrobiłeś partyjną bojówkę.
Każ mnie stąd zabrać, bo już nie mogę na to patrzeć".
~~Eee napisał(a): Nie chcemy poddaństwa i hołdu polskiego jaki Tusk składał UE w każdej chwili swojego rządzenia w Polsce i królowania w Europie. Nic dla Polski nie zrobił. Kibicował Niemcom przy NS2 oraz podpisał niekorzystną dla Polski umowę o emisji CO2. Chciał karać Polskę za nie przyjmowanie nielegalnych imigrantów pod dyktando Niemiec. Teraz chce całkowitej uległości Polski wobec dyktatury sędziów TSUE. Bo wie że sędziowie TSUE będą karać Polskę bez względu na sprawiedliwość.