M21W2 napisał(a):Ktoś napisał: ~~Brązowopłowy Sumak napisał(a): a przypomnij tu jak to mkkwacz był za likwidacją immunitetów a teraz...;D
co stoi przeciw temu by teraz mając większość parlamentarną zrobić ''ustawkę '' i to przegłosować?...czyżby strach przed tym że wielu piSSdzielców musiało stanąć przed sądem i prokuraturą?
Znów nie piszesz prawdy , PiS złożył wniosek do Sejmu o likwidację immunitetu , opozycja jest przeciw , do tego aby wniosek mógł być procedowany potrzebna jest zmiana w konstytucji na to musi wyrazić zgodę 2/3 posłów , PiS takiej większości nie ma , opozycja nie wyraża zgody na zmiany w konstytucji .
Iga walczy , mam nadzieję że źle obstawiłeś - życzę abyś się pomylił .
złożyli wniosek? ;D
nie mają większości? ...a w innych przypadkach mają? ;D
myślisz że jak Iga wygra to się załamię?...to tylko siedem złotych przepadnie z jednego kuponu ...
drugi gdzie obstawiłem jej wygraną da mi całkowity zwrot tego co dzisiaj wydałem na kupony...;D
~~Brązowopłowy Sumak napisał(a): chodzi mi o chwilę kiedy pojawiłeś się tu jako już zalogowany...przypadek? ...nie sądzę .
M21W2 napisał(a):Ktoś napisał: ~~Brązowopłowy Sumak napisał(a): chodzi mi o chwilę kiedy pojawiłeś się tu jako już zalogowany...przypadek? ...nie sądzę .
Janusz dziś się pojawiłem bo zrobiłem sobie wolne , robię kapitalny remont kuchni , wymieniłem cztery okna w pokoju i dwa w kuchni , już założyłem instalacje wodną ,elektryczną i kanalizację , skończyłem kładzenie tynków , teraz MP 75 i płytki .
Znikam ponownie na dłuższy czas , a Ty snuj nadal swoje domysły .
Dobranoc .
W wolnych chwilach czytam posty , były zaczepki skierowane do mnie , nie było czasu jak dziś na odpowiadanie .
M21W2 napisał(a): Iga przegrała , Janusz wygrał , Janusz masz problem ze zrozumieniem co to jest zwykła większość a co większość konstytucyjna potrzebna do zmian w Konstytucji w której jest zapisany parlament dwuizbowy .
Policz ilu posłów potrzeba aby było 2/3 głosujących za zmianą .Dopisane 12.08.2023r. o godz. 21:29:~~bzyk , co ciebie skłoniło że publicznie pokazujesz swoje odczłowieczenie , jakim bydlakiem trzeba być aby pisać to co ty .
Zdrowia życzę , na rozum za późno .