~~Brązowopłowy Sumak napisał(a): Lucjan może ty się odważysz....;D jak to było z tymi chęciami zlikwidowania Senatu że piSSdzielce byli temu przeciw a SLD i PO byli za jego likwidacją?
Zapoznaj się dokładnie z tym tematem , jedno jest prawdą PiS nie był za likwidacją Senatu tłumacząc to Polską tradycją parlamentu dwuizbowego .
PO było za likwidacją Senatu kiedy nie rządzili i nie mieli większości konstytucyjnej aby to przeprowadzić było to w roku 2005 .
" Po przejęciu władzy w 2007 roku Platforma Obywatelska nadal werbalnie popierała likwidację Senatu, ale tłumaczyła, że brak jest jej większości konstytucyjnej niezbędnej do likwidacji izby wyższej. Co ciekawe, gdy w drugiej kadencji PO mogło znaleźć taką większość - likwidację Senatu skłonni byli poprzeć politycy SLD, Twojego Ruchu, PSL i Solidarnej Polski, wówczas przeciwko zlikwidowaniu wyższej izby parlamentu zaczęli protestować senatorowie PO."
https://www.rp.pl/polityka/art9174071-po-i-sld-chcialy-likwidacji-senatu-pis-byl-przeciw .
Janusz uwielbiasz fałszować mój życiorys , powtarzasz się do znudzenia pisząc co ci ślina na język przyniesie , jak Ciebie to bawi baw się dalej .
Powtórzę się po raz ostatni , byłem i jestem związkowcem nie związany z żadną partią , zagłosuję na każdą która przedstawi program odpowiadający związkowcowi i wolnościowcowi .
Tusk i cała ta totalna opozycja jest za władzą eurokratów nad Polską , nasi totalni europosłowie są na usługach Niemiec ale Tobie tego publicyści z Wiertniczej nie powiedzą .
Wracam do Igi , jest ciężko .