Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Religia

983
#Calahan nieaktywny
17 września 2011r. o 23:02
~o.g. napisał(a): Ja się boję wierzących w Talmu... Ktoś mi mówił, że żywi będą zazdrościć umarłym. Pozdrawiam
Nie boj sie :)... Dlaczego boisz sie wierzacych w Talmud? Bac sie nalezy tylko Boga. Zywi za zycia doczesnego beda wiecznie zywi w Krolestwie Niebieskim, umarli (czyli nie pojednani z Bogiem przez Pana Jezusa) beda umarli po smierci.

Jeśli chcemy żyć jak w bajce, najpierw sami musimy zostać bohaterami nie z tej bajki.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
17 września 2011r. o 23:35
Calahan napisał(a): Bac sie nalezy tylko Boga.

Boga nie należy się bać , Bóg jest miłością . Jeśli boisz się miłości ... czyżbyś ... boisz się odpowiedzialności za tych , których kochasz ?

Dopisane 17.09.2011r. o godz. 23:35:

Dobranoc :)

Zmoderowano 18.09.2011 godz.0:22 - powód: Popsuty tag cytowania :). (Calahan)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~ niezalogowany
17 września 2011r. o 23:38
Calahan nie boję się Boga. Raczej czuję respekt. Staram się być dobry ale chyba nie mogę być. Widzę zło i dobro. Boję się N.W.O. polecam link: http://chomikuj.pl/esechiel/zlikwidowane-+polonica.net/dusza_zydowska_talmud,645755261.htm
~ niezalogowany
17 września 2011r. o 23:44
Pannazdzieckiem napisał(a): ]
Boga nie należy się bać , Bóg jest miłością . )

Maja racje ..mogą bac sie boga Jahwe i Elohim''bogow'' z Biblii,
sprawdzajcie , badajcie , nie dajcie sie zwieść PANOM TEGO ŚWIATA !
SOLĄ W OKU WATYKANU JEST PRAWDA KTORĄ ZNAJĄ !
983
#Calahan nieaktywny
18 września 2011r. o 0:35
Pannazdzieckiem napisał(a):

Boga nie należy się bać , Bóg jest miłością . Jeśli boisz się miłości ... czyżbyś ... boisz się odpowiedzialności za tych , których kochasz ? Dopisane 17.09.2011r. o godz. 23:35:Dobranoc :)Zmoderowano 18.09.2011 godz.0:22 - powód: Popsuty tag cytowania :). (Calahan)
Przyjacielu, odpowiem Ci slowami kogos kto madrzej mowi niz ja.

"Strzeż się fałszywych poglądów na ten temat. Strzeż się tworzenia własnego boga – boga miłości, ale nie świętości; boga, który – gdy nadejdzie wieczność – nie oddzieli dobra od zła. Taki bóg jest tylko twoim wynalazkiem. On nie istnieje. To nie jest Bóg Biblii.".

Autor: J.C. Ryle (1816-1900) http://www.jezus.pl/Czytelnia/Drogowskazy/Wielki-podzial.htm

Dopisane 18.09.2011r. o godz. 00:35:

~ napisał(a): Calahan nie boję się Boga. Raczej czuję respekt. Staram się być dobry ale chyba nie mogę być. Widzę zło i dobro. Boję się N.W.O. polecam link: http://chomikuj.pl/esechiel/zlikwidowane-+polonica.net/dusza_zydowska_talmud,645755261.htm
Nie boj sie, NWO istnieje, tak jak wiele innych klamstw tego swiata. Przyjacielu drogi, jesli chcesz byc dobry, pamietaj, ze zyjesz w swiecie upadlym. Bez pomocy Pana Jezusa nie uda Cie sie byc "dobrym". Strach pochodzi od szatana, jesli nie chcesz bac sie NWO uwierz w Pana Jezusa i przyjmi go za swojego Zbawiciela. Bog kocha Cie, pomimo twoich grzechow, jezeli tylko za nie zalujesz. Czlowiek sam z siebie jest slaby, ciezko jest nie grzeszyc o wlasnych silach. Ja codziennie modle sie do Pana, by przemianial mnie calego wedle Jego woli, bo ufam mu i wiem, ze On Jedyny moze mnie przemienic. A przemiany kazdy potrzebuje i tak az do konca naszego biegu ziemskiego :). NWO nie podziala na tych, ktorzy ufaja Bogu. Nie trwoz sie, zamiast czytac o NWO poczytaj lepiej cos na tej stronie - http://www.jezus.pl/ . Pamietaj - Pan Jezus Chrystus ma moc uczynic Cie naprawde wolnym czlowiekiem ! :).

Jeśli chcemy żyć jak w bajce, najpierw sami musimy zostać bohaterami nie z tej bajki.
1877
#Gwynbleidd nieaktywny
18 września 2011r. o 0:39
Calahan jesteś zdrowo pier*olnięty/a
zaprawdę powiadam ci bez żadnego sarkazmu czy ukrytych złośliwości,ot tak z głębi serca
~o. g. niezalogowany
18 września 2011r. o 0:44
Calahan napisał(a):
Pannazdzieckiem napisał(a):

Boga nie należy się bać , Bóg jest miłością . Jeśli boisz się miłości ... czyżbyś ... boisz się odpowiedzialności za tych , których kochasz ? Dopisane 17.09.2011r. o godz. 23:35:Dobranoc :)Zmoderowano 18.09.2011 godz.0:22 - powód: Popsuty tag cytowania :). (Calahan)
Przyjacielu, odpowiem Ci slowami kogos kto madrzej mowi niz ja.

"Strzeż się fałszywych poglądów na ten temat. Strzeż się tworzenia własnego boga – boga miłości, ale nie świętości; boga, który – gdy nadejdzie wieczność – nie oddzieli dobra od zła. Taki bóg jest tylko twoim wynalazkiem. On nie istnieje. To nie jest Bóg Biblii.".

Autor: J.C. Ryle (1816-1900) http://www.jezus.pl/Czytelnia/Drogowskazy/Wielki-podzial.htm
Dopisane 18.09.2011r. o godz. 00:35:
~ napisał(a): Calahan nie boję się Boga. Raczej czuję respekt. Staram się być dobry ale chyba nie mogę być. Widzę zło i dobro. Boję się N.W.O. polecam link: http://chomikuj.pl/esechiel/zlikwidowane-+polonica.net/dusza_zydowska_talmud,645755261.htm
Nie boj sie, NWO istnieje, tak jak wiele innych klamstw tego swiata. Przyjacielu drogi, jesli chcesz byc dobry, pamietaj, ze zyjesz w swiecie upadlym. Bez pomocy Pana Jezusa nie uda Cie sie byc "dobrym". Strach pochodzi od szatana, jesli nie chcesz bac sie NWO uwierz w Pana Jezusa i przyjmi go za swojego Zbawiciela. Bog kocha Cie, pomimo twoich grzechow, jezeli tylko za nie zalujesz. Czlowiek sam z siebie jest slaby, ciezko jest nie grzeszyc o wlasnych silach. Ja codziennie modle sie do Pana, by przemianial mnie calego wedle Jego woli, bo ufam mu i wiem, ze On Jedyny moze mnie przemienic. A przemiany kazdy potrzebuje i tak az do konca naszego biegu ziemskiego :). NWO nie podziala na tych, ktorzy ufaja Bogu. Nie trwoz sie, zamiast czytac o NWO poczytaj lepiej cos na tej stronie - http://www.jezus.pl/ . Pamietaj - Pan Jezus Chrystus ma moc uczynic Cie naprawde wolnym czlowiekiem ! :).

Dlaczego widzę odkąd się urodziłem zło i dobro? Zawsze tak było - taki "weltschmerz". Może będzie dobrze, ale chyba nie na planecie Ziemia. pozdrawiam
983
#Calahan nieaktywny
18 września 2011r. o 0:53
Gwynbleidd napisał(a): Calahan jesteś zdrowo pier*olnięty/a
zaprawdę powiadam ci bez żadnego sarkazmu czy ukrytych złośliwości,ot tak z głębi serca
A czy moglbys to jakos wyjasnic, na czym to zdrowe pier*olnecie polega?:). (Najlepiej kulturalnie.)

Dopisane 18.09.2011r. o godz. 00:53:

~o. g. napisał(a):
Dlaczego widzę odkąd się urodziłem zło i dobro? Zawsze tak było - taki "weltschmerz". Może będzie dobrze, ale chyba nie na planecie Ziemia. pozdrawiam
Wiekszosc z nas widzi dobro i zlo. I to od nas zalezy, czy bedziemy tylko dobro i zlo widziec, czy tez opowiemy sie po stronie dobra lub zla. Aby to zrobic, trzeba zdac sobie sprawe z tego co jest dobrem a co zlem. Dobro, to wola Boza, zlo to oddzielenie od Boga. Na planecie Ziemia nie bedzie i nie jest najlepiej, ale gdy ktos pojedna sie z Bogiem oczekuje zycia wiecznego. Zycie doczesne tez moze byc dobre i to wbrew temu co dzieje sie na swiecie - ale do tego potrzebne jest Boze blogoslawienstwo, bo bez Boga nic dobrego czlowiek ucznic nie moze. A dla Boga nie ma rzeczy nie mozliwych :).

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza