Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Religia

~ niezalogowany
31 sierpnia 2013r. o 12:17
BPM napisał(a): Z wczesniejszych postow wiem, ze Calahan jest zielonoswiatkowcem.
Jestem katolikiem. Podziwiam Calahana za Jego gorliwosc, odwage i prostote w wyzanawaniu wiary. Z obfitosci serca usta mowia. Potrzeba nam dzisiaj takich chrzescijan jak Calahan. Polski katolicyzm jest w duzej mierze traddycyjny. Wiara niektorych katolikow nie znajduje odzwierciedlenia w zyciu.

gwarantuje ci BPM, ze tak rowniez jest u Braci Zielonych, nie wspominajac calej masy innych protest. denominacji ;)

zerknij na strone dowolnej parafii w bc, a zobaczysz cala mase różnych wspolnot a co za tym idzie ludzi, dla ktorych niedzielna Eucharystia jest punktem kulminacyjnym calego tygodnia, ktorzy chca formowac sie w zyciu codziennym.

pozdrawiam
Skumbria
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
9714
#BPM nieaktywny
1 września 2013r. o 0:07
Odnosze wrazenie, ze te grupy istnieja same dla siebie. Dynamizm wiary Braci Zielonych podziwiam.
~ niezalogowany
1 września 2013r. o 17:34
BPM napisał(a): Odnosze wrazenie, ze te grupy istnieja same dla siebie...

coz poradzic, skoro to tylko wrazenie ;) z moich bliskich obserwacji wynika cos innego, takze mieszkajac wsrod wszelakiej masci protest. :)

pozdrawiam
s

ps. nalezysz do jakiejs wspolnoty? ot, czysta ciekawosc.
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
1 września 2013r. o 22:33
BPM napisał(a): Dlatego dla wielu ta "spowszechnialosc" prawd wiary powoduje, ze szukuja nowosci i dynamizmu wiary w innych Kosciolach lub sektach. W Europie zach. nierzadkie sa przypadki przechodzenia chrzescijan (katolikow rowniez) na islam. Grupy i grupki swieckich ludzi chcacych poglebic wiare najczesciej przeksztalcaja sie w w kolka wzajemnej adoracji. Mysle, ze dzisiaj istnieje potrzeba zostawienie jednej owieczki, ktora zostala w owczarni, i wyjsc szukac 99 zaginionych.

Sam więc widzisz Bardzo Poważny Mężu , że cały ten dynamizm wiary , to pic na wodę i fotomontaż Photoszopapraczyumysłów. Jeśli mogę coś zasugerować. Przytul się do … Izy , mojej ulubionej Arystokratki, ale pamiętajcie o tym , że Promień jest tylko Jeden. Powodzenia Poważny, czas najwyższy , abyś przestał być kapłanem … systemu. To kiedy to piwko ? :D
Wyobraź sobie , że jestem jednym ze stu ... zaginionych baranów :)

Dobrej nocy Wam życzę :) Szczególnie Tobie Poważny :* Mam wrażenie , że przyczyniłeś się do budowy mojej świadomości, jak Jezus.

Dobranoc :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
9714
#BPM nieaktywny
1 września 2013r. o 23:04
Pannazdzieckiem napisał(a):
Sam więc widzisz Bardzo Poważny Mężu , że cały ten dynamizm wiary , to pic na wodę i fotomontaż Photoszopapraczyumysłów.

Dyskusja z Toba jest bezprzedmiotowa.
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
2 września 2013r. o 6:17
Oczywiście, ja przecież nie dyskutuję z Tobą , staram się unikać pustosłowia :), udzieliłem Ci dobrej rady jedynie. Jak ma wzrastać poziom Miłości na tej nieszczęśliwej Planecie , jeśli nie przez miłość do Tej , albo Tego ... Jedynych ? Jak chcesz się nauczyć Miłości Stwórcy , skoro będąc mężczyzną , Kobiety kochać nie potrafisz ? Tej Jedynej oczywiście :)

Miłego :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
10557
#Preczzkomuna nieaktywny
2 września 2013r. o 11:31
Pannazdzieckiem napisał(a):
A przecież logika podpowiada , że tam gdzie pojawia się inteligencja , tam sprawy powinny iść lepiej , niż tam , gdzie działa przypadek a nie inteligencja.
A tymczasem Gocha ma rację , bo sprawy idą źle, a wszelkie religie tego Nieszczęśliwego Świata kodują w człowieku strach przed bliżej nie określonym Panem i jego gniewem.

Cała nasza cywilizacja jest albo była oparta na wierze w Boga. Dzięki temu, że kiedyś ludzie wierzyli w Boga nasza cywilizacja przetrwała i nie została wciągnięta lub zniszczona przez inne cywilizacje. Ludzie nie bali się zaryzykować swojego życia w obronie swojego kraju bo wierzyli w życie i nagrodę po śmierci. Niewierzący swojego życia nie zaryzykują. Dzisiaj religia jest tępiona celowo by zniszczyć tę cywilizacje i zastąpić ją nową słabą, bez wiary, jakiejkolwiek agresji ( tym bardziej wobec działań polityków) posłusznych. Celowe działanie czerwonych.
2900
#falco nieaktywny
2 września 2013r. o 13:56
Toltekowie też wierzyli w boga...
tyle że w swojego :) aż odwiedzili ich chrześcijanie i...przestali wierzyć bo już nie miał kto wierzyć :D

tak to oto ta Twoja ,,cywilizacja,, wzięła górę nad tymi mniej ,,cywilzowanymi cywilizacjami,, :D
ile to wieków upłynęło kiedy to Kepler czy Kopernik zaczęli myśleć o astronomii? :D
jak to jest możliwe że dzisiejsza technika nie pozwala na to co tworzyli Majowie czy Egipcjanie? :D

co wyszło chrześcijanom? ...min. przywłaszczenie sobie wizerunku Izydy z małym Horuskiem :P

"bierz życie z każdym oddechem..."
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza