Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Religia

~Plejadka na tyldzie:) niezalogowany
8 września 2011r. o 11:35
Pannazdzieckiem napisał(a): z dymem poszła nieszczęsna kobieto , :D

Co niektórzy na pewno... chętnie by przybiegli do mnie ze swoimi płonącymi krzyżami:D

P.S. I w kapturach ..oczywiście :D :D :D
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
8 września 2011r. o 11:45
~Plejadka na tyldzie:) napisał(a): O tak , musimy wierzyć Tym ktorzy spisali NT , ponieważ NIE BYLI NAOCZNYMI ŚWIADKAMI NAUK JEZUSA i NIE MUSZĄ TEGO UDOWADNIAĆ , Nawet sam Pawel spisując Swoje przemyślenia.. oparte na Swoim doświadczeniu i punkcie widzenia ...w najsmielszych snach nie przypuszczal że stanie się mimowolną ''opoką'' ''kościoła'' .

Moje ''widzimisię'' mowi mi .. że Jezus dobrze wiedział co robi , nie spisując swojej Religii ...ON WIEDZIAŁ, że cokolwiek by nie zapisal ...zostanie przerobione ! Na korzyść Faryzeuszy ..oczywiście.
Dlatego Bóg...bo..TU CHODZI O BOGA ... zsyła Ducha Prawdy na TYCH Którzy Jej szukają. Sa Tacy i w Kościołach! Duszpasterze jednak nie przejmują sie ich potrzebami duchowymi tylko SWOIMI ...Materialnymi. Nie wszyscy oczywiście..znam osobiście księży (wielu), mam ich też w rodzinie i na pewno nie potępiają Drogi ...Prawdy....i..Życia ...

Mówiąc o tym że NT napisał Kościół musimy pamiętać że Apostoł Paweł to ktoś inny niż ktoś kto podaje się za wierzącego a jednocześnie jest pedofilem czy pierze pieniądze kościelne. Jezus nie uważał za wierzących faryzeuszy więc tak i my wielu duchownych również nie musimy uważać za takich więc powiem tak jeśli mówimy że Kościół napisał NT to mówimy że zrobili to prawdziwi chrześcijanie a nie podający się za nich. Musimy wierzyć Kościołowi co do Chrystusa, tak zgadza się tylko wierzyć Kościołowi prawdziwemu, prawdziwie wierzącym nie pozornie się na ten Kościół uważających to przecież zrozumiałe. Co do interpretacji to każdy odpowie w co wierzy sam przed Bogiem, nasza rola czytać poznawać badać, wielu przecież fałszywych nauk uczniowie mieli naukę Jezusa i naukę faryzeuszy musieli wiedzieć kogo słuchać i dziś tak jest. Na szczęście mamy Biblię i wielu nauczycieli prawdziwych i fałszywych. Nasza rola poznać prawdziwych. Boga nie interesują wymówki że nie wiadomo komu wierzyć i w jaką interpretację to odpowiedzialność każdego z nas.
Ale chodzi głownie o Boga i wyrzucenie grzechu ze swojego życia, życie z Bogiem każdego dnia, politykę kościelną najlepiej zostawić na boku. Calahan wierzy więc z tym Duchem Świętym pod pachą to jego sprawa, czy słuszna czy nie ważne że wierzę że znajdzie się w niebie jeśli jego życie wygląda spoko. Boga nie interesuje nasza opinia o ludziach wierzących tylko nasza osobista wiara i życie.

:)
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
8 września 2011r. o 11:46
:D
Tolerancja i szacunek to podstawa , wstęp do głównego przesłania Mądrej Książki , ( której samodzielnie nam studiować nie wolno , bo prowadzi to do wypaczeń ) brzmi Kochaj Boga i bliźniego swego. Może wreszcie zacząć się stosować do tego zalecenia . Ateiści skoro nie wierzą niech choć bliźniego szanują . :) a i wierzącym odrobina tolerancji nie zaszkodzi :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~ niezalogowany
8 września 2011r. o 11:51
~Plejadka na tyldzie:) napisał(a):

O tak , musimy wierzyć Tym ktorzy spisali NT , ponieważ NIE BYLI NAOCZNYMI ŚWIADKAMI NAUK JEZUSA i NIE MUSZĄ TEGO UDOWADNIAĆ , Nawet sam Pawel spisując Swoje przemyślenia.. oparte na Swoim doświadczeniu i punkcie widzenia ...w najsmielszych snach nie przypuszczal że stanie się mimowolną ''opoką'' ''kościoła'' .

Moje ''widzimisię'' mowi mi .. że Jezus dobrze wiedział co robi , nie spisując swojej Religii ...ON WIEDZIAŁ, że cokolwiek by nie zapisal ...zostanie przerobione ! Na korzyść Faryzeuszy ..oczywiście.
Dlatego Bóg...bo..TU CHODZI O BOGA ... zsyła Ducha Prawdy na TYCH Którzy Jej szukają. Sa Tacy i w Kościołach! Duszpasterze jednak nie przejmują sie ich potrzebami duchowymi tylko SWOIMI ...Materialnymi. Nie wszyscy oczywiście..znam osobiście księży (wielu), mam ich też w rodzinie i na pewno nie potępiają Drogi ...Prawdy....i..Życia ...
:)

To jest tylko nieprzytomny słowotok - niespójny, nielogiczny. Żadnych argumentów, żadnych uzasadnień, żadnych faktów.
I jak zwykle mnóstwo pomówień, kłamstw i oskarżeń. Oczywiście gołosłownych. A anonimowe i gołosłowne oskarżenia rzucane publicznie są chamstwem i podłością.

Święty Paweł, jak na proroka przystało, wiedział dokładnie, że był jest i będzie opoką Kościoła. Pisał to wielokrotnie w swoich listach (ale te trzebaby znać ;) ) . A ja się pytam - skąd i co wy wszyscy mądrale wiedzielibyście o Bogu i Chrystusie, gdyby nie Kościół (stworzony przez Chrystusa!)?!

PS
A teraz czekam (i nie doczekam się :D ) na logiczną odpowiedź:
- czemu Wasz "Duch Święty" objawiający się tym wszystkim, którzy mając problemy z własnym życiem zagłuszają swoje sumienie bredząc o złym Kościele, każdemu objawia rzeczy sprzeczne ze sobą nawzajem? Co jeden protestancki znawca Biblii, to zaprzecza drugiemu nawiedzonemu przez Ducha!
...............

To było pytanie retoryczne!
Bo wasz "duch" jest stuimienną Bestią (Szatan, Diabeł, Belzebub, Lucyfer,...,)

Ależ oczywiście żartowałem - bo przecież "Bóg jest miłosierny i was wszystkich jawnogrzeszników, dzieciobójców własnych dzieci, łamiących przysięgi (np. małżeńskie), rozpustników, cudzołożników, oszczerców i złodziei, pijaków, narkomanów i satanistów weźmie do nieba". A w piekle pozostawi samych katolików wierzących że przysięga jest świętością i że wiara bez uczynków martwą jest :D
8 września 2011r. o 12:12
~ napisał(a):

PS
- czemu Wasz "Duch Święty" objawiający się tym wszystkim, którzy mając problemy z własnym życiem zagłuszają swoje sumienie bredząc

Ja ci odpowiem ..a jakże.. po pierwsze nie jestem anonimowa , podpisuje sie pod swoimi wypowiedziami , po drugie..moje rzekome problemy osobiste wlaśnie nie powinny obchodzić ''wszechwiedzącej Tyldy'' Po trzecie ...próba ..podważania mojej powiedzmy ''filozofii'' (do której mam prawo) z powodu osobistej urazy do mnie ..to też chyba niezbyt zgodne z TWOIMI(rzekomymi) ZASADAMI MORALNYMI?

'', łamiących przysięgi (np. małżeńskie), rozpustników, cudzołożników...''

''zagłuszają swoje sumienie''

Rozpustnicy i cudzolożnicy - nie maja sumienia ,więc to NIELOGICZNE ;P
Nie potrzebują Go zagłuszac :D
~ niezalogowany
8 września 2011r. o 12:14
~ napisał(a): Jezus nie uważał za wierzących faryzeuszy więc tak i my wielu duchownych również nie musimy uważać za takich więc powiem tak jeśli mówimy że Kościół napisał NT to mówimy że zrobili to prawdziwi chrześcijanie a nie podający się za nich.

I tu jak to często bywa, dochodzi do nadinterpretacji zapisów Pisma Świętego, według własnego widzi mi się.
Faryzeusze nie byli wyznawcami Jezusa, a byli przeciwnikami jego i jego nauk.
Natomiast księża KK nauczają nauk Jezusa, a to zasadnicza różnica.
NT został napisany przez Kościół Katolicki, którego założycielem był pierwszy papież - uczeń Jezusa - św. Piotr.
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
8 września 2011r. o 12:28
~ napisał(a):

O przepraszam nie czuję się nawiedzony . Chcąc odpowiedzieć na Twoje pytanie powiem tak : czy ciąg Fanabuciego mówi Ci coś , fraktalizm natury , rozmiary Wszechświata , liczba Pi , kontynent Mu , pas melanezyjski , swoboda myślenia , dualizm , złota spirala tworzenia ?
Jakiś czas temu miałem do czynienia ze Świadkiem Jehowy , mówił dokładnie to samo , co Ty , tylko że przeciwko Tobie ( zakładam , że jesteś związany z KK , czyżby ksiądz ?) Widzisz , większość ludzi szkolonych do wykonywania pewnych działań
( indoktrynowanych) będzie święcie przekonana o słuszności swojej postawy . Wolnomyśliciele zaś stawiają pytanie ... Dlaczego ... i usilnie poszukują odpowiedzi , szukają wszędzie. Trwa to niekiedy latami i dochodzą do różnorakich wniosków . Niekiedy je publikują niekiedy nie , ale najważniejsze jest to , że szukają . W czym była by nasza zasługa gdybyśmy zgarniali tylko to , co nam podają na tacy :)?
Moja logika zapewne brzmi dla Ciebie jak idiotyzm i wcale by mnie to nie zdziwiło . Dla kogoś , kto kroczy jedyną słuszną drogą , każde odstępstwo jest herezją . Pozostanę więc wśród złodziei , dzieciobójców i pijaków , może uda mi się kogoś nawrócić , a Ty wracaj na łono swojego Kościoła i świętuj swoją świętość .

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
8 września 2011r. o 12:49
~ napisał(a): Kościół Katolicki, którego założycielem był pierwszy papież - uczeń Jezusa - św. Piotr.

A dowodem na to jest Tron św. Piotra w Watykanie? ;)

Jak to możliwe, skoro po smierci Piotra w '70 roku (podczas oblężenia Jerozolimy) jeszcze przez kilkaset lat nie istniala nawet
KONCEPCJA Stolicy Apostolskiej ?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza