~Plejadka na tyldzie:) napisał(a):
O tak , musimy wierzyć Tym ktorzy spisali NT , ponieważ NIE BYLI NAOCZNYMI ŚWIADKAMI NAUK JEZUSA i NIE MUSZĄ TEGO UDOWADNIAĆ , Nawet sam Pawel spisując Swoje przemyślenia.. oparte na Swoim doświadczeniu i punkcie widzenia ...w najsmielszych snach nie przypuszczal że stanie się mimowolną ''opoką'' ''kościoła'' .
Moje ''widzimisię'' mowi mi .. że Jezus dobrze wiedział co robi , nie spisując swojej Religii ...ON WIEDZIAŁ, że cokolwiek by nie zapisal ...zostanie przerobione ! Na korzyść Faryzeuszy ..oczywiście.
Dlatego Bóg...bo..TU CHODZI O BOGA ... zsyła Ducha Prawdy na TYCH Którzy Jej szukają. Sa Tacy i w Kościołach! Duszpasterze jednak nie przejmują sie ich potrzebami duchowymi tylko SWOIMI ...Materialnymi. Nie wszyscy oczywiście..znam osobiście księży (wielu), mam ich też w rodzinie i na pewno nie potępiają Drogi ...Prawdy....i..Życia ...
:)
To jest tylko nieprzytomny słowotok - niespójny, nielogiczny. Żadnych argumentów, żadnych uzasadnień, żadnych faktów.
I jak zwykle mnóstwo pomówień, kłamstw i oskarżeń. Oczywiście gołosłownych. A anonimowe i gołosłowne oskarżenia rzucane publicznie są chamstwem i podłością.
Święty Paweł, jak na proroka przystało, wiedział dokładnie, że był jest i będzie opoką Kościoła. Pisał to wielokrotnie w swoich listach (ale te trzebaby znać ;) ) . A ja się pytam - skąd i co wy wszyscy mądrale wiedzielibyście o Bogu i Chrystusie, gdyby nie Kościół (stworzony przez Chrystusa!)?!
PS
A teraz czekam (i nie doczekam się :D ) na logiczną odpowiedź:
- czemu Wasz "Duch Święty" objawiający się tym wszystkim, którzy mając problemy z własnym życiem zagłuszają swoje sumienie bredząc o złym Kościele, każdemu objawia rzeczy sprzeczne ze sobą nawzajem? Co jeden protestancki znawca Biblii, to zaprzecza drugiemu nawiedzonemu przez Ducha!
...............
To było pytanie retoryczne!
Bo wasz "duch" jest stuimienną Bestią (Szatan, Diabeł, Belzebub, Lucyfer,...,)
Ależ oczywiście żartowałem - bo przecież "Bóg jest miłosierny i was wszystkich jawnogrzeszników, dzieciobójców własnych dzieci, łamiących przysięgi (np. małżeńskie), rozpustników, cudzołożników, oszczerców i złodziei, pijaków, narkomanów i satanistów weźmie do nieba". A w piekle pozostawi samych katolików wierzących że przysięga jest świętością i że wiara bez uczynków martwą jest :D