~Sektom nasze stanowcze nie napisał(a):
Jaka jest podstawa do twierdzenia że Kościół zafałszował jego naukę?
Zafałszował to nie , ale nagiął do własnych celów :)
Gdybyśmy się nie dowiedzieli o Chrystusie z ust KK może było by nam lepiej ? ( dziwna sprawa , źródła historyczne mówią nie wiele o Chrystusie) .Dawni mieszkańcy obu Ameryk też się dowiedzieli dzięki KK , ale nie wyszli na tym najlepiej . Tak , czy siak Istota tworząca cały Wszechświat przez miłość którą jest , potocznie zwana Bogiem tworzy absolutnie wszędzie i nieustannie . Cytuję w tym momencie ludzi , którzy zastanawiają się nad tym , jak On , bądź Ona to robi. Są już pewne domysły mechanizmów tworzenia materii , ale sfera ducha wciąż jest durzą zagadką. Wszyscy są jednak zgodni co do tego , że życie to nie przypadek , a otoczka materii jest bezwzględną koniecznością dla egzystencji ducha.
Zanim zaczniesz ponownie wyśmiewać dokonania innych ludzi zastanów się nad następującą kwestią : Skoro przyjmujemy za aksjomat nadrzędną rolę Kościoła z jego strukturą sprawowania władzy , to gdzie tu jest miejsce dla Boga ?
Rządzić , czy służyć. Kim lub komu ?
Nie będę zakładał kolejnej sekty , po cóż miał bym to robić ? Biblia i nauki Jezusa nie są jedynym źródłem informacji o Bogu . To usiłuję Ci powiedzieć . To samo próbowałem powiedzieć Calachanowi swego czasu. KK w żadnym przypadku nie ma monopolu na Boga , podobnie jak żadna sekta , ponieważ Bóg jest wszędzie , a Jego wspaniałość obserwujemy w np. ogromnej złożoności konstrukcji choćby spirali DNA. W matematyczno-geometrycznej strukturze budowy materii i powtarzającym się wzorcom od mikro , do makroskali .
Spore części wiedzy zostały przez KK zatracone , jako nie wygodne , że wspomnę pomagającą ludziom , a przez Ciebie wyśmiewaną panią Świrską . … Irytuje mnie również Twoja pogarda dla innych ludzi . To że są inni nie oznacza , że są źli. To że mają problemy , nie koniecznie musi być ich winą .
Gocha nie histeryzuj :D