Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Religia

7244
#Goldenhand nieaktywny
9 września 2011r. o 7:21
Tak się zastanawiam, czy ten temat ma na celu stwierdzenie czy BÓG istnieje?

Jam Jest, który Jam Jest.

Jam Jest otwartymi drzwiami,
których żaden człowiek zamknąć nie może.

Jam Jest Światłością,
która oświeca każdego człowieka,
gdy na świat przychodzi.

Jam Jest drogą.

Jam Jest prawdą.

Jam Jest życiem.

Jam Jest Zmartwychwstaniem.

Jam Jest Wniebowstąpieniem w Światło.

Jam Jest spełnieniem
wszystkich moich potrzeb
i wymagań chwili.

Jam Jest obfitością
zlewaną na wszelkie życie.

Jam Jest doskonałym
wzrokiem i słuchem.

Jam Jest przejawioną
doskonałością istnienia.

Jam Jest bezgraniczną
Światłością Boga
przejawioną wszędzie.

Jam Jest Światłością
Najwyższego Miejsca.

Kto we Mnie wierzy, to choćby i umarł, żyć będzie. (Jn 11, 1-44)

Dopisane 09.09.2011r. o godz. 07:21:

Bóg Stwórca Nieba i Ziemi nie wymaga od nas dużo a prawidłowa postawa człowieka wobec Boga otwiera zrozumienie na wiele rzeczy tak duchowych jak i ziemskich. Wygrywają ci, którzy ufnie oddają się w ręce Boga, ci którzy proszą aby ich prowadził jak dziecko i napełniał olbrzymią miłością. Olbrzymia miłość jest największym darem Boga jaką może otrzymać człowiek. Nie wszyscy rozpoznają Boga, nie wszyscy wierzą w Jego istnienie.

Bóg wychodzi nam na przeciw, kocha wszystkie swoje dzieci a człowiek powinien się nauczyć rozpoznawać Boga. Dzień w dzień spotykamy Go na każdym kroku; w tańcu, w śpiewie, w pracy, w szkole, Bóg ma wielkie pragnienie pomagać człowiekowi ...

Chcesz zmienić świat, zacznij od siebie. :*
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
120
#adi nieaktywny
9 września 2011r. o 7:33
Goldenhand napisał(a): Tak się zastanawiam, czy ten temat ma na celu stwierdzenie czy BÓG istnieje?

Jam Jest, który Jam Jest.

Jam Jest otwartymi drzwiami,
których żaden człowiek zamknąć nie może.
(...)
Najwyższego Miejsca.

Kto we Mnie wierzy, to choćby i umarł, żyć będzie. (Jn 11, 1-44)

Skąd ten cytat, bo na pewno nie z Biblii?
~ niezalogowany
9 września 2011r. o 7:42
~ngf napisał(a): Uważam te rozmowy za stratę czasu .Biblia mówi niech każdy zostanie przy swoim . Ja staram się wierzyć w Boga jeżeli się mylę no cóż trudno .Natomiast jeżeli myli się ten kto uważa ,że Boga niema .... ?

Wiara w Boga to zdecydowanie niewystarczające wymaganie!
Przecież szatan też wierzy w Boga!
Istotne są nasze działania, nasze czyny - to jak odpowiadamy na miłość Boga.
I jest bardzo ważne skąd czerpiemy wiedzę o Bogu (czy w ogóle czerpiemy?).

Czy przypadkiem nie jest to tylko nasze wygodnickie chciejstwo a może nawet jest "wiedza" podszeptywana przez wroga - szatana? Choćby za pośrednictwem sekt.
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
9 września 2011r. o 8:36
Goldenhand napisał(a):
Dopisane 09.09.2011r. o godz. 07:21:Bóg Stwórca Nieba i Ziemi nie wymaga od nas dużo a prawidłowa postawa człowieka wobec Boga otwiera zrozumienie na wiele rzeczy tak duchowych jak i ziemskich. Wygrywają ci, którzy ufnie oddają się w ręce Boga, ci którzy proszą aby ich prowadził jak dziecko i napełniał olbrzymią miłością. Olbrzymia miłość jest największym darem Boga jaką może otrzymać człowiek. Nie wszyscy rozpoznają Boga, nie wszyscy wierzą w Jego istnienie.

Bóg wychodzi nam na przeciw, kocha wszystkie swoje dzieci a człowiek powinien się nauczyć rozpoznawać Boga. Dzień w dzień spotykamy Go na każdym kroku; w tańcu, w śpiewie, w pracy, w szkole, Bóg ma wielkie pragnienie pomagać człowiekowi ...

A ja jestem tu tylko po to , aby zbierać i przekazywać Jemu informację o tym , że co raz większa rzesza ludzi Kocha.
Miłość , którą nam zaszczepił rośnie w siłę na Jego chwałę .
Tak to odczuwam i stąd moja wiedza i przekonanie. Niepotrzebuję autorytetów , które mi o tym powiedzą .
Bóg manifestuje się w mojej codzienności małymi cudami , a Jego miłość odczuwam , że się tak wyrażę , na własnym grzbiecie :) Jestem przez to szczęśliwy i tego samego życzę wszystkim :D Miłego dnia Antysekciarzu :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~Sektom nasze stanowcze nie niezalogowany
9 września 2011r. o 9:13
A gdzie wszystkie odpowiedzi na postawione pytania (choćby te - po co Chrystus ustanowił Apostołów i Kościół, skoro nie potrzeba autorytetów ani pośredników?) ???

Nie potrzebujesz autorytetów (najczystsza w swej postaci pycha - grzech główny). Tylko głupiec nie potrzebuje autorytetów.
Widzimistów najczęściej inspiruje szatan a nie Bóg. To on wystarczy sam sobie ("Non serviam!") I też ma moc sprawiania wielkich cudów.
Pamiętaj - ostrzegałem!
~ niezalogowany
9 września 2011r. o 10:03
~Sektom nasze stanowcze nie napisał(a): Tylko głupiec nie potrzebuje autorytetów.

Bzdura :)
Tylko głupiec napisałby coś takiego.
90% populacji nie ma żadnych autorytetów albo udaje , że je ma :)
~Sektom nasze stanowcze nie niezalogowany
9 września 2011r. o 10:11
???
Przecież dokładnie potwierdziłeś to co napisałem!

PS
Jaki procent populacji stanowią mędrcy? :D
~ niezalogowany
9 września 2011r. o 10:17
~Sektom nasze stanowcze nie napisał(a): ???
Przecież dokładnie potwierdziłeś to co napisałem!

Dzięki , że utwierdziłeś mnie w przekonaniu , że napisałeś bzdurę :)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza