~ napisał(a): Chyba mylisz gównoprawdę z całąprawdą :)
Spróbuj mi udowodnić, że tak jest chociaż w 51% przypadków :)
Dobrze spróbuję.
Tak robią księdza:
Płatne wszystkie sakramenty.
Zresztą wszystko jest płatne.
Tak nakazuje Bóg:
Idźcie! Oto posyłam was jako jagnięta między wilki. Nie noście z sobą sakiewki ani torby, ani sandałów; i nikogo w drodze nie pozdrawiajcie.” (Łuk 10,3.4 BW).
Darmo otrzymaliście, darmo dawajcie.[Mateusza 10:8]
Teraz pokaż mi nie 51% a 5% tych księdzy którzy wypełniają słowo Boże.
Pokaż mi jednego biednego księdza w Bolesławcu. A ja ci pokażę 51 jeden ludzi co na chleb nie mają. Co nie mają, a nie tych co nie chcą.
Usiądź pod kościołem i zbieraj, zobaczymy czy ksiądz ci pomoże czy zadzwoni po SM?
Ciekawe czy wiesz ile kosztuje komunia, powiedz że nie masz na albę, dziecko zobaczy komunie na pewno.
Nie masz kasy. Masz pogrzeb bez księdza.
Właśnie tak jest, zobacz plebanie w środku. Połowa Bolesławca tak nie mieszka. Wiem bo byłem u księdza.
Oczywiście nie wszyscy tacy są. Ale większość.
Dopisane 10.09.2011r. o godz. 16:27:
Dodam że we Lwówku są Baptyści, idź do nich a dostaniesz wszystko o co poprosisz. To tak dla porównania.
A który kościół oprócz katolickiego zbiera na mszę?
Wiesz dlaczego zrezygnowałem z chodzenia do kościoła?
Bo ksiądz modli się do obrazka, a ja się modlę do Boga.
Bóg jest duchem, a ci, którzy mu cześć oddają, winni ją mu oddawać w duchu i w prawdzie (Jana 4: 24).
Dopisane 10.09.2011r. o godz. 17:13:
Informacja pochodzi ze strony bazyliki w Licheniu:
Tablice pamiątkowe
Spacerując po bazylice, uwagę pielgrzymów niejednokrotnie przyciągają pamiątkowe tablice zdobiące jej ściany. Pierwsze tablice darczyńców zawisły już kilka lat po rozpoczęciu budowy. Dziś jest ich ponad dwadzieścia dwa tysiące.
Wymiary tablic / cena:
20x40 cm / 1 000 zł
40x40 cm / 2 000 zł
110x60 cm / 10 000 zł