Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Religia

983
#Calahan nieaktywny
10 września 2011r. o 0:18
Drodzy bolecnauci, klutnie do niczego nie doprowadza.

Warto skupic sie na wspanialych faktach ! :)...

Pierwszy fakt jest smutny, drogi czytelniku, powinienes wiedziec, ze... jestes skazany na smierc, gdyz odlaczyles sie od Boga w swoim zyciu. Bog jest porzebny Ci do zycia tak samo jak tlen. To dlatego, milioner Onasis powiedzial przed smiercia, ze pieniadze nie wystarcza do szczescia w zyciu..

Drugi fakt -Bog, ktorego znacie (a raczej jeszcze nie znacie, z tego co piszecie) z Bibli (a ktorego tlumacza na swoja modle koscioly i rozni ludzie) jest Prawdziwy i dla kazdego poznawalny ! Myslicie, jaki On wiec jest?... Jest Swiety i bez grzechu, emocjonalnie jest bliski nam, ludzia, On jest Osoba. Kocha Cie nawet wtedy, gdy go jeszcze wciaz nienawidzisz... Czeka cierpliwie, az pojednasz sie z Nim - w tym celu Przyszedl na swiat Pan Jezus Chrystus, ktory wzial twoje grzechy na siebie. Tak, umarl za twoje i moje grzechy, abysmy przyjmujac go jako swojego Pana i Zbawiciela mogli stac sie nowo narodzonymi z Ducha Swietego ludzmi. Kazdy czlowiek ktory tego w zyciu nie zrobi po smierci jest pozostawiany samemu sobie, a to oznacza, ze demony zabieraja go do piekla. Dziwi Cie to, myslisz ze to glupie? Dowiesz sie jeszcze dlaczego tak myslisz :).

Trzeci fakt - Zyjemy ku chwale Bozej. Brzmi dziwnie? Bog jest Swiety i jest Swiatloscia - nie ma w nim ciemnosci i grzechu. Bog chce bysmy byli szczesliwi i wolni. Na ziemi uczymy sie prawdziwej milosci (znanej tez jako agappe). To nie jest milosc, taka jaka laczy np. zone i meza. To nie sztuka, kochac kogos na kim nam zalerzy. Ale jak na ironie losu, czesto tez tego nie potrafimy. Prawdziwa milosc jest taka, jaka Bog okazuje rowniez nam - trwajac nawet wtedy, gdy ktos nas nienawidzi.

Czwarty fakt - Wspomniany w czwartym fakcie Pan Jezus Chrystus nie jest postacia historyczna. Sa tacy, co mysla ze On nigdy nie zyl. Pewien ateista ktory za wszelka cene chcial udowodnic, ze Boga nie ma a Pan Jezus nie zyl na ziemi... Ostatecznie, przytlaczony faktami (i zapewne miloscia Boza po upamietaniu) zostal uczniem Pana Jezusa :).

Piaty fakt - Zbawienia nie da zaden kosciol. Nigdzie tego nie kupisz, a jesli myslisz, ze wypracujesz za swoje dobre uczynki, to musisz wiedziec dwie rzeczy: ze Bog brzydzi sie twoim rzekomo dobrymi uczynkami, ktore takimi wcale nie sa. Po drugie, Pan Jezus wyraznie mowi, ze z uczynkow nikt nie bedzie zbawiony, lecz z wiary i to za darmo, z laski Bozej ! Koscioly, zbory sa po to by wielbic Boga i by wspolnie mowic o Slowie Bozym. To co opisuje Nowy Testament jest wciaz aktualne.

Szosty fakt - mamy wielkiego wroga, ktory wmawia nam, ze go nie ma - jest nim szatan. Gdy jestesmy pyszni, obludni, zawistni i egoistyczni, to mozna by powiedziec, ze jestesmy podobni do niego. Ale kazdy z nas moze sie zmienic i upamietac. Nie doknamy tego o wlasnych silach, lecz z pomoca Ducha Swietego. Szatan jest panem tego swiata, w ktorym aktualnie zyjemy. On ma wladze nad naszym zyciem, dopoki nie zaufamy Bogu. Kazdy kto poznaje osobiscie Boga, przez Pana Jezusa Chrystusa staje sie dzieckiem Bozym i chociaz moze wciaz upadac, to grzech i szatan nie ma nad nim wladzy. Czesto smiejemy sie z tego, ze ktos mowi o piekle - wynika to z manipulacji swiatowej. Jestesmy wciaz oklamywani, gdyz szatan jest ojcem klamstwa.

Siodmy fakt - Zbawienie to pozornie nic trudnego - po prostu, trzeba zerwac z grzechami, uwierzyc w Pana Jezusa i Ewangelie (Dobra Nowina), w pokorze wyznac Mu swoje grzechy, narodzic sie na nowo z Ducha Swietego i wytrwac w wierze. Czyniac tak, stajemy sie wolni. Mozemy oczywiscie nie miec sily wyzwolic sie z grzechu - to nic, Bog nie chce bysmy polegali na swoich silach i chelpili sie tym - Bog chce osobiscie nas przemienic, wyzwolic, o ile tylko my tez tego chcemy! Powinnismy wtedy przestrzegac Bozego prawa, ktore jest miedzy innymi wpisywane w nasze serca, a znajdziemy je rowniez w Bibli. Dla Boga nie ma zeczy nie mozliwych - dlatego Bog moze przemienic nawet pelnego nienawisci do ludzi gangstera w milujacego ludzi pastora (hisotria ta zostala opowiedziana w dokumencie "bylem gangsterem".) Niewielu ludzi idzie do nieba - wiekszosc idzie do piekla - nie dlatego, ze tak chce Bog. Dlatego ze tak chca ludzie, bo serca tych ludzi sa zatwardziale az do smierci. Kazdy kto odrzuca Dobra Nowine wydaje na siebie wyrok potepienia. To smutne, ze niewielu chce zmienic swoje zycie na lepsze. Wielu woli zyc w upadlym swiecie i grzechu. Ale pamietaj, czytelniku - Ty masz szanse na Zycie wieczne - zaufaj Bogu ! :).

Jeśli chcemy żyć jak w bajce, najpierw sami musimy zostać bohaterami nie z tej bajki.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~plejadka niezalogowany
10 września 2011r. o 7:47
~ napisał(a):

Jeśli chcesz oświecenia to skorzystaj z channelingu,podobno jesteś w tym dobra.
Może objawisz nam swoją ewangelię.Kiedy to nastąpi? W przyszłym roku?Pewnie przybędziesz do nas na złotej miotle otoczona obłokiem chwały i wskażesz nam właściwą drogę.Tylko nie zapomnij zabrać ze sobą dużo ciastek,czymś musisz nakarmić zgłodniały lud.....chociaż tak naprawdę wystarczy ci kilka,w końcu możesz użyć technologii swojej miotły,na zasadzie ,,stoliczku nakryj się''. A tymczasem proponuję abyś brykneła barankiem na ścianę,trochę zaboli ale otrzeźwiejesz.Zawsze możesz też skorzystać z naszej ziemskiej techniki i zadzwonić do Pana Boga,popytać co i jak? albo zapytaj swoich ziomali z gwiazd.W twoim wieku już nie pasuje używać dopalaczy.

Akurat do takich przejawów miłości KATOLICKIEJ (bo z chrześcijaństwem nie ma to nic wspólnego) jestem przyzwyczajona .
Taka wlasnie ''motywacje '' do poszukiwania prawdy daje KK -standardowo .
Tak zaliczam sie do odszczepieńców ktorzy Boga potrafia wielbic w lesie,na łące,w domu.. i nie potrzebni im sa posrednicy,namiestnicy, eminencje,ekscelencje i reszta tej przewielebnej swity.

Nie uznaje rowniez Mitu..ze jak ktos nie chodzi do kosciola albo nie doznaje niebianskich uniesien na widok papieza to znaczy,ze jast niewierzacy.

Papież ...Orygenes (II/IIIw. ) szeroko nauczajacy o REINKARNACJI i KARMIE , opierajacy sie na pewno na Bibli bo w zamian zostal wyniesiony do rangi Ojca Kościoła , rowniez stal sie ofiara rozgrywek POLITYCZNYCH (czym rownież, szczegolnie obecnie- zajmuje sie KK) na zwolanym WBREW JEGO WOLI soborze (553r.) .
Podkreślam.. papież był przeciwny postanowieniom soboru, oraz wywołały one fale oburzenia wśród duchownych. Był to sobór Polityczny, a nie Duchowy....

Postanowiono ...'' reinkarnacja jest dla Chrześcijanina herezją''.

Jakie losy czekaja channeling ...się okaże.

Herezja- poglądy jednostek bądź grupy wyznawców danej religii sprzeczne z Dogmatami, podstawowymi zasadami, naukami lub ustaleniami autorytetów konstytuującymi TĘ RELIGIĘ''
Wikipedia.

Acha..Twoje ''ataki'' tylko utwierdzaja mnie w przekonaniu ze WARTO PYTAĆ ;)

~ niezalogowany
10 września 2011r. o 9:25
Jednak musisz zmienic lekarza, albo leki.
~ niezalogowany
10 września 2011r. o 15:03
Chyba mylisz gównoprawdę z całąprawdą :)

Spróbuj mi udowodnić, że tak jest chociaż w 51% przypadków :)
~czymek niezalogowany
10 września 2011r. o 16:08
Moim zdaniem, na każdego kiedyś przyjdzie pora... Warto by było, żeby każdy wiedział kiedy, jakoś się do tego wszystkiego przygotował...pożegnał ze światem, z bliskimi, wyspowiadał się tzn. zdążył to zrobić...Myślę, żę nie zaszkodzi zrobić tego testu http://sites.google.com/site/news048/ a nóż okaże się pomocny
7244
#Goldenhand nieaktywny
10 września 2011r. o 17:13
~ napisał(a): Chyba mylisz gównoprawdę z całąprawdą :)

Spróbuj mi udowodnić, że tak jest chociaż w 51% przypadków :)

Dobrze spróbuję.

Tak robią księdza:

Płatne wszystkie sakramenty.
Zresztą wszystko jest płatne.

Tak nakazuje Bóg:

Idźcie! Oto posyłam was jako jagnięta między wilki. Nie noście z sobą sakiewki ani torby, ani sandałów; i nikogo w drodze nie pozdrawiajcie.” (Łuk 10,3.4 BW).

Darmo otrzymaliście, darmo dawajcie.[Mateusza 10:8]

Teraz pokaż mi nie 51% a 5% tych księdzy którzy wypełniają słowo Boże.

Pokaż mi jednego biednego księdza w Bolesławcu. A ja ci pokażę 51 jeden ludzi co na chleb nie mają. Co nie mają, a nie tych co nie chcą.

Usiądź pod kościołem i zbieraj, zobaczymy czy ksiądz ci pomoże czy zadzwoni po SM?

Ciekawe czy wiesz ile kosztuje komunia, powiedz że nie masz na albę, dziecko zobaczy komunie na pewno.

Nie masz kasy. Masz pogrzeb bez księdza.

Właśnie tak jest, zobacz plebanie w środku. Połowa Bolesławca tak nie mieszka. Wiem bo byłem u księdza.
Oczywiście nie wszyscy tacy są. Ale większość.

Dopisane 10.09.2011r. o godz. 16:27:

Dodam że we Lwówku są Baptyści, idź do nich a dostaniesz wszystko o co poprosisz. To tak dla porównania.

A który kościół oprócz katolickiego zbiera na mszę?

Wiesz dlaczego zrezygnowałem z chodzenia do kościoła?
Bo ksiądz modli się do obrazka, a ja się modlę do Boga.

Bóg jest duchem, a ci, którzy mu cześć oddają, winni ją mu oddawać w duchu i w prawdzie (Jana 4: 24).

Dopisane 10.09.2011r. o godz. 17:13:

Informacja pochodzi ze strony bazyliki w Licheniu:

Tablice pamiątkowe

Spacerując po bazylice, uwagę pielgrzymów niejednokrotnie przyciągają pamiątkowe tablice zdobiące jej ściany. Pierwsze tablice darczyńców zawisły już kilka lat po rozpoczęciu budowy. Dziś jest ich ponad dwadzieścia dwa tysiące.

Wymiary tablic / cena:

20x40 cm / 1 000 zł
40x40 cm / 2 000 zł
110x60 cm / 10 000 zł

Chcesz zmienić świat, zacznij od siebie. :*
7618
#kasial nieaktywny
10 września 2011r. o 17:16
Nie wiem jak to się ma do tego http://sites.google.com/site/news048/
to przeczy wszystkiemu. Jesli można przewidzieć datę własnej śmierci i czy można faktycznie? Gdyby tak było mozna by wiele zmienic. Prawda?
~dyndul1 niezalogowany
10 września 2011r. o 17:28
Co tak naprawdę kryją testy na sprawdzenie daty śmierci? Powinniśmy im zaufać? A może jednak nie? Podanie daty śmierci jest przypadkowe czy niezwykle trafne? https://sites.google.com/site/news048/ - krótki artykuł, a ciekawy. Przeczytaj!
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza