Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Religia

~ niezalogowany
12 września 2011r. o 7:58
Jesteś Bogiem więc wiesz? Czy może się od kogoś dowiedziałeś? Duch Ci powiedział?
To skąd można się dowiedzieć PRAWDY o Bogu i o Chrystusie, jeśli nie od Kościoła?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
12 września 2011r. o 8:04
O samym istnieniu Boga Tak, od kościola a wlasciwie od babci ktora mnie tam pozniej zaprowadzila. Potwierdzam , o ISTNIENIU Boga i Jezusa dowiadujemy sie z kosciola do ktorego nalezymy:)
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
12 września 2011r. o 8:53
Drogi Antysekciarzu jakaż błyskotliwa argumentacja , wyrazy uznania za krasomówstwo . Duch Święty według Twojej doktryny jest Bogiem , nie szafował bym Jego szaleństwem , bo i Tobie może się udzielić . Kościół Chrystusowy , ten prawdziwy , jest w sercach i umysłach ludzi . Ten instytucjonalny , to władza , cel sam w sobie. Psioczysz na sekty luterańskie zapominając , że wzięły swój początek od buntu przeciwko władzy , a to leży w ludzkiej naturze. Dlatego ludzie unikają jak mogą płacenia podatków , a kościoły zaczynają świecić pustkami . Mnie to nie dziwi. Co wcale nie oznacza , że ludzie stracili wiarę w Boga , widać to również na forum. Osobiście uważam , co powtarzałem już wielokrotnie , każda droga prowadząca do Boga jest dobra , a pośrednicy nie są potrzebni. W gruncie rzeczy to właśnie od Niego zależy , czy dane nam będzie dostąpić , jak zwał , tak zwał , zbawienia , zrozumienia , celu , życia wiecznego , nirwany , oświecenia itd. To jest aksjomat , z tym dyskutować nienada.
Człowiek przez swe zasługi celu nie osiągnie , ale może i powinien się starać , zawsze to parę punktów do przodu , nie ? Miłego dnia :D
To jak idziemy na to piwo , czy nie czytałeś mojego zaproszenia ?

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
4085
#Plejadanka nieaktywny
12 września 2011r. o 9:12
Gdybym byla taką katoliczka jak NIE JESTEM(!)
próbowałabym POMÓC takiej zabłąkanej duszycce jak ja..

Skoro...reprezentujesz takich..ktorzy ustawili swoje serca i umysły według dogmatow duchowych albo systemów wierzeń stworzonych przez Innych.
..daj Ci Boże .

''Jeśli agresywnie nieustannie bredzisz''.. a to dobre ;)

Dogmat - to nic innego jak wyraźny zakaz myślenia [Ludwig Feuerbach]

Lilith ...
~Sektom nasze stanowcze nie niezalogowany
12 września 2011r. o 9:16
Pannazdzieckiem napisał(a):
To jak idziemy na to piwo , czy nie czytałeś mojego zaproszenia ?

Z twoich wypowiedzi wynika, że nie rozumiesz co piszę (wcale nie sugerowałem, że Duch oszalał). Potwierdzasz też nieustannie że jedynym źródłem twoich twierdzeń jest widzimisizm i chciejstwo (tak jest jak ci się widzi bo ty tak chcesz). To zdecydowanie za mała baza do tego by zaczynać poważniejszą dyskusję. Zwłaszcza, że nawet nie próbujesz zauważać wykazywanych ci sprzeczności w logice. A co gorzej - zdecydowanie unikasz odpowiedzi na stawiane pytania.

Nie mniej - ja jestem gotów do poważnej dyskusji. Jestem też gotów umówić się na piwo. Niestety - są 2 warunki: albo piwo albo dyskusja (po alkoholu nigdy nie rozmawiam o Bogu ani o polityce) a drugi jest taki że wrzesień mam wyjęty z życiorysu (20 minut na internet to i tak rozrzutność z mojej strony) - więc najwcześniej po 5 października.
~ niezalogowany
12 września 2011r. o 9:24
Plejadanka napisał(a): Gdybym byla taką katoliczka jak NIE JESTEM(!)
próbowałabym POMÓC takiej zabłąkanej duszycce jak ja..

Skoro...reprezentujesz takich..ktorzy ustawili swoje serca i umysły według dogmatow duchowych albo systemów wierzeń stworzonych przez Innych.
..daj Ci Boże .

Cały czas nie jest to nic innego niż próbaPOMOCY.
Niestety jeśli udajesz głupszą niż jesteś, trudno coś uzyskać. Wykazuję oczywiste błędy i nielogiczności w twoich wypowiedziach. Ty je ignorujesz, nie odpowiadasz na pytania i nieustannie wmawiasz rzeczy, których nigdy nie napisałem!
NIGDZIE nie powoływałem się na żadne dogmaty! To tylko twoja próba manipulacji i wyłgania się od odpowiedzi!
4085
#Plejadanka nieaktywny
12 września 2011r. o 9:27
~ napisał(a):

Cały czas nie jest to nic innego niż próbaPOMOCY.

Dziękuję i proszę o więcej epitetow pod moim adresem , na pewno nawrocę sie na religię ktorą reprezentujesz :D :>

Lilith ...
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
12 września 2011r. o 9:30
Miło mi , jestem stałym bywalcem forum , kiedy znajdziesz czas serdecznie zapraszam. Widzisz posługujemy się jakby dwoma rodzajami logiki , Twoja wynika z uwarunkowania , moja jest poszukiwaniem. Być może mylę się , ale myślę samodzielnie i to jest cecha zakodowana w każdym z nas , zakodowana przez Stwórcę . Czas do pracy , miłego dnia :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.