Pannazdzieckiem napisał(a): Twoja teza brzmi , gdyby nie było KK Bóg nie dał by się poznać. Wręcz nie był by obecny w naszym życiu . Nic byśmy o Nim nie wiedzieli . Pozwolę sobie na drwinę : Stwórco wybacz ludziom , że tak Cię ograniczają , nie wiedzą , co czynią. Gdyby nie było KK Bóg z całą pewnością znalazłby inny sposób na to , aby mnie poinformować o swoim Istnieniu. Sądzisz , że tylko w naszej szerokości geograficznej ludzie cieszą się ciepłem Bożej miłości ? . Nigdzie indziej na świecie miłość nie występuje ?
I znów - bezpodstawne insynuacje! To wyłącznie TWOJA TEZA A NIE MOJA.
Wyssana z twojego palucha!
Bóg kocha wszystkich - także tych co o nim nie wiedzą. I na pewno nie będzie karał za to że ktoś nie mógł się o nim dowiedzieć. Ale zupełnie inną sprawą jest kiedy cię poinformowano a ty tę wiedzę zignorujesz!
Człowiek żadnym sposobem nie może ograniczyć Boga. Ale też Bóg jest taki jaki jest a NIE taki jakbyś ty chciał!
Bóg może WSZYSTKO co tylko zechce i zna tryliony sposobów by poinformować o swoim istnieniu! Ale wybrał swojego Syna i założony przez nie go Kościół - bo najwidoczniej tak uznał za stosowne!
Nie zajmuj się mną, tylko Bogiem!
Po co tyle strzępić język? Wystarczy krótko i konkretnie Zamiast zmyślać nibymoje poglądy i bić pustą pianę - napisz po prostu skąd wiesz o Bogu, skąd mają wiedzieć inni i skąd masz pewność że to nie jest tylko twoje widzimisię?