~Sektom nasze stanowcze nie napisał(a): A gdzie wszystkie odpowiedzi na postawione pytania (choćby te - po co Chrystus ustanowił Apostołów i Kościół, skoro nie potrzeba autorytetów ani pośredników?) ???
Nie potrzebujesz autorytetów (najczystsza w swej postaci pycha - grzech główny). Tylko głupiec nie potrzebuje autorytetów.
Widzimistów najczęściej inspiruje szatan a nie Bóg. To on wystarczy sam sobie ("Non serviam!") I też ma moc sprawiania wielkich cudów.
Pamiętaj - ostrzegałem!
Nie jestem pewien Drogi Adwersarzu , czy to Chrystus ustanowił Apostołów i Kościół , myślę , że to Kościół ustanowił Apostołów i siebie , a kto wie , czy i nie Chrystusa .
Dzisiaj słyszałem taki dowcip : Dwóch Żydów zwiedza Watykan . Jeden z nich stwierdza zachwycony : zobacz jaki tu przepych ! Drugi na to : I pomyśleć , że zaczynali od stajenki .
Żądza władzy i pieniędzy jest wpisana w historię KK . A doktryna uzasadnia cel. Trzeba jednak przyznać , że w każdym źle mieści się odrobina samo destrukcji i jest ogromna rzesza nauczycieli , którzy głoszą miłość Stwórcy. Jeśli mógłbym wybierać , żyć z religią , czy bez niej , wybrałbym drugą opcję . Inteligencja każdego , wcześniej , lub później doprowadzi do Boga. Po to została powołana , zrozumieć , gdzie żyjemy. Pośrednicy nie są potrzebni . Nie jestem w stanie na podstawie doktryn , którym chołdujesz dyskutować z Tobą . Nie byłem szkolony i zwyczajnie nie wierzę w to , że kapłan jakiejkolwiek maści ma być moim duchowym przywódcą . Jest kwestią tylko Twojego wyboru , czy nadal będziesz wyzywał mnie od widzimistów i głupców , strasząc przy tym szatanem , albo gniewem Jahwe , czy zechcesz dla odmiany : Ty odpowiedzieć na pytanie … idziemy na piwo ? Powszechnie wiadomo , że lubię poznawać Bolecnautów , a Ci , którzy mnie znają , raczej mnie nie unikają . Mam kilka pytań , których publicznie postawić nie mogę , nie chcąc naruszyć WC . Dobranoc .
Z niecierpliwością oczekuję odpowiedzi . :)