Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Religia

~Plejadka na tyldzie:) niezalogowany
8 września 2011r. o 12:55
Pannazdzieckiem napisał(a): podają na tacy :)? .

:D :D :D

Rozumiem , rozumiem...tak tylko... ;p;p;p
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
8 września 2011r. o 12:55
Pannazdzieckiem napisał(a):
~ napisał(a):

Jakiś czas temu miałem do czynienia ze Świadkiem Jehowy , mówił dokładnie to samo , co Ty , tylko że przeciwko Tobie ( zakładam , że jesteś związany z KK , czyżby ksiądz ?) Widzisz , większość ludzi szkolonych do wykonywania pewnych działań
( indoktrynowanych) będzie święcie przekonana o słuszności swojej postawy . Wolnomyśliciele zaś stawiają pytanie ... Dlaczego ... i usilnie poszukują odpowiedzi , szukają wszędzie.

Po pierwsze to pisałem do rozmaitych "chrześcijan" chodzących na codzień pod rękę z Bogiem i z Duchem Św.
Po drugie u mnie nie jest najważniejsze przekonanie o słuszności własnych poglądów. To ja dyskutuję, stawiam pytania, posługuję się konkretnymi tezami i je logicznie uzasadniam.
Po trzecie Świadek nie mógł twierdzić tak jak ja, bo jego skompromitowana sekta została założona przez sprzedawcę butów pod koniec XIX wieku. Proroctwa jej założyciela i jego następców o kolejnych końcach świata nie sprawdziły się więc byli to z definicji i w Świetle treści Biblii fałszywi prorocy!

I wreszcie ciągle czekam na odpowiedź - skąd wy wszyscy mądrale i wolnomyśliciele wiedzielibyście o Chrystusie i jego naukach gdyby nie Kościół i spisany przez niego N Testament?
Dlaczego wszyscy poza KKatolickim są podobno nawiedzeni Duchem Św. a jednak plotą wzajemnie wykluczające się głupoty?
~ niezalogowany
8 września 2011r. o 13:00
~Plejadka na tyldzie:) napisał(a):
~ napisał(a): Kościół Katolicki, którego założycielem był pierwszy papież - uczeń Jezusa - św. Piotr.

A dowodem na to jest Tron św. Piotra w Watykanie? ;)

Jak to możliwe, skoro po smierci Piotra w '70 roku (podczas oblężenia Jerozolimy) jeszcze przez kilkaset lat nie istniala nawet
KONCEPCJA Stolicy Apostolskiej ?

???
Chrystus nie był założycielem Stolicy, tylko Kościoła Powszechnego.
A Piotr czy był w Rzymie, w Grecji czy w Jerozolimie - był tą samą Głową tego samego Kościoła!
8 września 2011r. o 13:08
Dlaczego więc zginął Ukrzyżowany ?
Jego papiestwo datuje sie na lata 30-60..Zmarl przed 70-tym ..ok 67 jak to sie stało?
Oświeć mnie ;)
~Sektom nasze stanowcze nie niezalogowany
8 września 2011r. o 13:12
Pannazdzieckiem napisał(a):
Moja logika zapewne brzmi dla Ciebie jak idiotyzm i wcale by mnie to nie zdziwiło . Dla kogoś , kto kroczy jedyną słuszną drogą , każde odstępstwo jest herezją . Pozostanę więc wśród złodziei , dzieciobójców i pijaków , może uda mi się kogoś nawrócić , a Ty wracaj na łono swojego Kościoła i świętuj swoją świętość .

Coś co jest logiczne nie brzmi jak idiotyzm!
Dyskutujesz z własnymi wymysłami - gdzie napisałem, że kroczę jedynie słuszną drogą, że jestem święty?!
Czymże jest w takim razie odstępstwo od nauki Chrystusa jeśli nie herezją?
Dokładnie na co nawrócisz kogoś, jeśli ci się uda(założycie kolejną sektę)?
~GosiaM niezalogowany
8 września 2011r. o 13:20
~Sektom nasze stanowcze nie napisał(a):
Coś co jest logiczne nie brzmi jak idiotyzm!
Dyskutujesz z własnymi wymysłami - gdzie napisałem, że kroczę jedynie słuszną drogą, że jestem święty?!
Dokładnie na co nawrócisz kogoś, jeśli ci się uda(założycie kolejną sektę)?

Narażę się okropnie innym, ale nic mnie to nie obchodzi. Podpisuję się pod Twoimi słowami, też tak myślę .

8 września 2011r. o 13:28

Tak ...Od nauki Chrystusa ..jak mówisz.. jednak usilnie starasz się mnie czy innych przekonać, że NT.. to NAUKI KK i że To jest Równoznaczne z naukami Jezusa :| ponadto na mszach..po odczytaniu Ewangelii kanonicznej...wypowiadanie jest ''zaklęcie'': OTO SŁOWO BOŻE...

Ja tyle na dzis , pozdrawiam i miłego dnia życzę :)
~ niezalogowany
8 września 2011r. o 13:46
~Plejadka na tyldzie:) napisał(a):

Tak ...Od nauki Chrystusa ..jak mówisz.. jednak usilnie starasz się mnie czy innych przekonać, że NT.. to NAUKI KK i że To jest Równoznaczne z naukami Jezusa :| ponadto na mszach..po odczytaniu Ewangelii kanonicznej...wypowiadanie jest ''zaklęcie'': OTO SŁOWO BOŻE...

Ja tyle na dzis , pozdrawiam i miłego dnia życzę :)

Zabawa w udawanie głupiego staje się za długa i za nudna.
Ani odpowiedzi na pytania, ani żadnych dowodów na swoje pomówienia i wymysły, za to nieustanna dyskusja z twierdzeniami których nigdy nie stawiałem!

Biblia to dzieło spisane przez ludzi natchnionych przez Boga więc jest Słowem Bożym. Czekam na odpowiedzi na poprzednie pytania. I dokładam następne: Kto napisał Nowy Testament, jeśli nie członkowie Kościoła założonego przez Chrystusa? Skąd można poznać Naukę Chrystusa? Jaka jest podstawa do twierdzenia że Kościół zafałszował jego naukę?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza