Pannazdzieckiem napisał(a): podają na tacy :)? .
Pannazdzieckiem napisał(a):~ napisał(a):
Jakiś czas temu miałem do czynienia ze Świadkiem Jehowy , mówił dokładnie to samo , co Ty , tylko że przeciwko Tobie ( zakładam , że jesteś związany z KK , czyżby ksiądz ?) Widzisz , większość ludzi szkolonych do wykonywania pewnych działań
( indoktrynowanych) będzie święcie przekonana o słuszności swojej postawy . Wolnomyśliciele zaś stawiają pytanie ... Dlaczego ... i usilnie poszukują odpowiedzi , szukają wszędzie.
Po pierwsze to pisałem do rozmaitych "chrześcijan" chodzących na codzień pod rękę z Bogiem i z Duchem Św.
Po drugie u mnie nie jest najważniejsze przekonanie o słuszności własnych poglądów. To ja dyskutuję, stawiam pytania, posługuję się konkretnymi tezami i je logicznie uzasadniam.
Po trzecie Świadek nie mógł twierdzić tak jak ja, bo jego skompromitowana sekta została założona przez sprzedawcę butów pod koniec XIX wieku. Proroctwa jej założyciela i jego następców o kolejnych końcach świata nie sprawdziły się więc byli to z definicji i w Świetle treści Biblii fałszywi prorocy!
I wreszcie ciągle czekam na odpowiedź - skąd wy wszyscy mądrale i wolnomyśliciele wiedzielibyście o Chrystusie i jego naukach gdyby nie Kościół i spisany przez niego N Testament?
Dlaczego wszyscy poza KKatolickim są podobno nawiedzeni Duchem Św. a jednak plotą wzajemnie wykluczające się głupoty?
~Plejadka na tyldzie:) napisał(a):~ napisał(a): Kościół Katolicki, którego założycielem był pierwszy papież - uczeń Jezusa - św. Piotr.
A dowodem na to jest Tron św. Piotra w Watykanie? ;)
Jak to możliwe, skoro po smierci Piotra w '70 roku (podczas oblężenia Jerozolimy) jeszcze przez kilkaset lat nie istniala nawet
KONCEPCJA Stolicy Apostolskiej ?
Pannazdzieckiem napisał(a):
Moja logika zapewne brzmi dla Ciebie jak idiotyzm i wcale by mnie to nie zdziwiło . Dla kogoś , kto kroczy jedyną słuszną drogą , każde odstępstwo jest herezją . Pozostanę więc wśród złodziei , dzieciobójców i pijaków , może uda mi się kogoś nawrócić , a Ty wracaj na łono swojego Kościoła i świętuj swoją świętość .
~Sektom nasze stanowcze nie napisał(a):
Coś co jest logiczne nie brzmi jak idiotyzm!
Dyskutujesz z własnymi wymysłami - gdzie napisałem, że kroczę jedynie słuszną drogą, że jestem święty?!
Czymże jest w takim razie odstępstwo od nauki Chrystusa jeśli nie herezją?
Dokładnie na co nawrócisz kogoś, jeśli ci się uda(założycie kolejną sektę)?
~Sektom nasze stanowcze nie napisał(a):
~Plejadka na tyldzie:) napisał(a):~Sektom nasze stanowcze nie napisał(a):
Tak ...Od nauki Chrystusa ..jak mówisz.. jednak usilnie starasz się mnie czy innych przekonać, że NT.. to NAUKI KK i że To jest Równoznaczne z naukami Jezusa :| ponadto na mszach..po odczytaniu Ewangelii kanonicznej...wypowiadanie jest ''zaklęcie'': OTO SŁOWO BOŻE...
Ja tyle na dzis , pozdrawiam i miłego dnia życzę :)