Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

2900
#falco nieaktywny
13 maja 2013r. o 19:23
nie mieszaj boga (kimkolwiek jest) do polityki ;)
ma dość na głowie ;)
tylu grzeszników wokoło...w tym ja.. :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
13 maja 2013r. o 19:43
falco napisał(a): ... tylu grzeszników wokoło...w tym ja.. :D

Święta geometria , mówi o fraktaliźmie natury . Natura mówi o nas. My mówimy to co myślimy. Nasza myśl pozostaje w powłoce Astralnej , a ... Bóg to zaprojektował , podobnie jak Friedman i jego uczeń Balcerowicz ... upadek gospodarki tegoż nieszczęśliwego Kraju.

Ja również jestem grzesznikiem , witam Cię w klubie :D
Był czas , kiedy mogłem protestować , ale nic nie zrobiłem ... głupi byłem ;( Dzisiaj wydaje się być za późno ... lecz wiara góry przenosi i wierzyć trzeba. Oczywiście nie chodzi o czarnych , których podobnie , jak i Ty nie lubię , a o Nadrzędną Świadomość , która przez Miłość tworzy :) Ja Tę Świadomość nazywam Stwórcą , Bogiem , Przyjacielem ... nie Panem, jak mają to w zwyczaju chrześcjanie :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
10557
#Preczzkomuna nieaktywny
13 maja 2013r. o 20:12
~virgo napisał(a): Zwróc jednak uwagę na czyich barkach spoczywa ciężar "oddawania kredytu". Na barkach pracowników najemnych. Czyli wszystkich , którzy swiadczą pracę dla tego , który wyciska z nich ile się da.By jemu było lepiej , by żył badziej komfortowo .Nazwijmy go umownie "bankier" , dobrze? Ale ten najważniejszy , najgłówniejszy bankier.Nie pomyl z bankowcem , bo to również pracownik najemny :D

Kto się zadłuża ja, Ty czy Państwo. Państwo się zadłużyło, politycy a nie my. My za nich musimy płacić. W kapitalizmie mogłyby się zadłużać pojedyncze jednostki, firmy i wtedy by upadały. W socjalizmie państwo się ratuje wsadzając łapy do naszych kieszeń.

Uczeń noblisty Friedmana ... Płacą Ci za pisanie takich bzdur?
Balcerowicz to nieudacznik i nie zrobił nic co mawiał Milton Friedman. Czytałeś go choć raz? Bo wydaje mi się, że przeczytałeś jakieś pisemko lewackie i głosisz herezje teraz.
~virgo niezalogowany
13 maja 2013r. o 20:14
Kawalerzezdzieckiem ,napisałeś ,że cuda zdarzają się bo jest Bóg.I kto w Niego wierzy...
Odpowiem cytując :

"Cały świat omamiony trzema siłami natury materialnej :dobrocią ,pasją i ignorancja , nie zna MNIE , który - niewyczerpanym będąc - jestem ponad tymi siłami".

"Ale ci , którzy sa najwiekszymi głupcami , najniższymi spośród rodzaju ludzkiego , ci , których wiedza została skradziona przez iluzję i niegodziwcy o ateistycznej naturze demonów nigdy MI się nie podporządkują".

"O najlepszy , cztery rodzaje poboznych ludzi podejmuje służbę oddania dla MNIE :strapieni , pragnący bogactw , ciekawi i ci , którzy poszukują wiedzy o Absolucie".

??
4335
13 maja 2013r. o 20:19
Preczzkomuna napisał(a): ... Płacą Ci za pisanie takich bzdur?

Nie , ale wiedziałem , że Cię ruszy :D :D :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~virgo niezalogowany
13 maja 2013r. o 20:20
Preczzkomuna napisał(a):
~virgo napisał(a): Zwróc jednak uwagę na czyich barkach spoczywa ciężar "oddawania kredytu". Na barkach pracowników najemnych. Czyli wszystkich , którzy swiadczą pracę dla tego , który wyciska z nich ile się da.By jemu było lepiej , by żył badziej komfortowo .Nazwijmy go umownie "bankier" , dobrze? Ale ten najważniejszy , najgłówniejszy bankier.Nie pomyl z bankowcem , bo to również pracownik najemny :D

Kto się zadłuża ja, Ty czy Państwo. Państwo się zadłużyło, politycy a nie my. My za nich musimy płacić.

Odnoszę wrażenie ,że nie analizujesz treści , którą czytasz. Nie wiem jaki kraj masz na myśli ,kiedy napisałeś o zadłużaniu...Zapomniałeś o upadłości banku w USA i to całkiem nie tak dawno? Zastanów się nad czymś takim , przeanalizuj i nie wznoś dytyramb dla kapitalizmu :/
4335
13 maja 2013r. o 20:23
Niby zadłużone jest państwo, może nawet politycy , ale my płacimy, nieprawdaż ? :)

6979
E
13 maja 2013r. o 20:33
Prawdaż Panno :)
Nie wiem tylko, czy nam życia wystarczy, gdy afera goni aferę.
"Wdrożenie systemu bezpieczeństwa informacji na kolei kosztowało 27 mln zł, choć mogło 550 tys. zł. Stanowisko stracił prezes PKP LHS i dyrektor ds. ekonomiczno- finansowych, a nie wykluczone, że pojawią się kolejne wnioski o zatrzymania."
Bez komentarza.

"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza